Neler Yeni

Çözüldü✓ MSI garanti firması anakartın 75 derece chipsetine normal diyor

MSİ x570s edge max kullanıyorum, daha böyle bir sıcaklığa çıkmadı. Az evvel açtığınız konuyu da bildiğimden acaba bilgisayarınızda daha farklı bir sorun mu var?
hocam anlamadım ki bende nasıl bir sorun var m2 ler sorun görünmüyor ramlarde sorun yok işlemcide yok tek sıkıntı şuan anakarttan gibi sizde nasıl sıcaklıklar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ben de o derece normal, şu derecenin üstü sıkıntılı diyenleri anlamıyorum illa tehlikeli sıcaklığa mı ulaşması lazım yani normal olmaması için. 75 derece de aşırı yüksek bi sıcaklık bence. Donanımın ömrünü kısaltır.
katılıyorum hocam

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
hocam anlamadım ki bende nasıl bir sorun var m2 ler sorun görünmüyor ramlarde sorun yok işlemcide yok tek sıkıntı şuan anakarttan gibi sizde nasıl sıcaklıklar

katılıyorum hocam
Denemek maksadıyla cinebench çalıştırdım, yonga seti sıcaklığı 57 derecede. Kasanız nedir? Fanlar düzgün çalışıyor mu?

Denemek maksadıyla cinebench çalıştırdım, yonga seti sıcaklığı 57 derecede. Kasanız nedir? Fanlar düzgün çalışıyor mu?
corsair 5000x hocam 4 adet fan bulunuyor ayrıca klimalı ortamdayım ve kasanın yan kapakları da açık

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
corsair 5000x hocam 4 adet fan bulunuyor ayrıca klimalı ortamdayım ve kasanın yan kapakları da açık
Hem işlemcinizin hem de anakartınızın bu kadar ısınması gerçekten enteresan. Maşallah hepsi dört dörtlük. Peki siz bu bilgisayarı yeni mi topladınız yoksa önceden topladınız da bu durum şimdi mi ortaya çıktı?

Hem işlemcinizin hem de anakartınızın bu kadar ısınması gerçekten enteresan. Maşallah hepsi dört dörtlük. Peki siz bu bilgisayarı yeni mi topladınız yoksa önceden topladınız da bu durum şimdi mi ortaya çıktı?
yeni topladım hocam parçaları upgrade ede ede bu hale getirdim anakartımı değiştiğimde fark ettim bu durumu önceki anakartlarım asus rog strix b550-f wifi idi birde msi b550 gaming edge wifi dı onlarda chipset sıcaklığı hiç dikkatimi çekmemişti bu anakartı alınca sistemi direkt kurar kurmaz ilk ateşlemede sistem parçaları tanır fanlar yüksek hızda döner ya bu pc de fanlar hiç bırakmadı yüksek hızda dönmeyi o zaman anladım bir terslik olduğunu ve dikkat ettiğimde anakart chipset sıcaklığı 81 dereceyi dahi görmüştü prime 95 testinde m2 belleklerim de çok ısınıyordu 75 derecelere çıkıyordu m2 ler şuanda m2 lerin sorunu çözülmüş gibi ama hala chipset sıcaklığı aynı değişmemiş belki ısınması chipsetin garantiden öncesindekine göre daha uzun sürüyor ama yine de o sıcaklıklara çıkıyor

LocutuS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Ahmet Ahıskalı
Açıkçası aklıma ilk gelen bios'tan doğru ayarları yapmamış olabilirsiniz. İşlemci konunuzla birlikte düşünmek gerekirse mesela sıvı soğutucunun bağlantılarını düzgün yaptınız mı? Fanlar görevini yapıyor mu? Çünkü temel bir soğutma problemi varmış gibi duruyor.

Açıkçası aklıma ilk gelen bios'tan doğru ayarları yapmamış olabilirsiniz. İşlemci konunuzla birlikte düşünmek gerekirse mesela sıvı soğutucunun bağlantılarını düzgün yaptınız mı? Fanlar görevini yapıyor mu? Çünkü temel bir soğutma problemi varmış gibi duruyor.
hocam chipset problemi ama hiçbir şekilde çözüm bulmuyor

Bakın bu incelemedeki görsellerde bios ekranındayken chipset sıcaklığının 61 derece olduğu görülüyor. https://www.tweaktown.com/reviews/10057/msi-meg-x570s-ace-max-gaming-motherboard/index.html
İnşallah basit bir hatadır da üründe sıkıntı çıkmaz.
İnşallah hocam
Sizinle şöyle canlı canlı paylaşayım şuanki sonucu

Bakın bu incelemedeki görsellerde bios ekranındayken chipset sıcaklığının 61 derece olduğu görülüyor. https://www.tweaktown.com/reviews/10057/msi-meg-x570s-ace-max-gaming-motherboard/index.html
İnşallah basit bir hatadır da üründe sıkıntı çıkmaz.
Termal macun nasıl iyi yayılmış mı diye açıp baktım işlemciye hocam gayet güzel yayılmış aceba sorun işlemci macunundamı ki çünkü bu macunu yeni aldım ilk defa ve ilk test edişim oluyor noctua nt-h1

Ekler

• IMG_20220808_043609.jpg
    IMG_20220808_043609.jpg
    283.1 KB · Hit: 67
Son düzenleme:

Penguen

80+ Silver
X570 Unify'ım var.
4-5 saatlik ağır oyunlardan sonra bile 56-57 üstünü geçtiğini görmedim ve bu sıcaklıklar fanı dönmüyorken. Bariz sıkıntılı. Açıp termal pedi falan kontrol et istersen.
X570S chipseti daha az güç tüketiyor, bir de heatsinki daha büyük olması lazım yani ısınmamalı.

X570 Unify'ım var.
4-5 saatlik ağır oyunlardan sonra bile 56-57 üstünü geçtiğini görmedim ve bu sıcaklıklar fanı dönmüyorken. Bariz sıkıntılı. Açıp termal pedi falan kontrol et istersen.
X570S chipseti daha az güç tüketiyor, bir de heatsinki daha büyük olması lazım yani ısınmamalı.
Hocam ürün garantili açamam heatsinkini
Benim anakart niye böyle anlamadım anlamadım şimdi tekrar garantilik oldu ürün hep beni mi bulur bunlar 570s ler daha mı az güç tüketiyor chipsetleri hocam evet heatsinki büyük bence yeteri kadar ama bir işe yaramıyor bu elimi değdiğimde yanıyor oluyor chipset

Bunu ne için paylaştınız hocam güzel fiyat alırsanız felan diye mi

Bunun yerine şuanda msi b550 unify wifi düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yigit aslan
Arkadaşlar adam yeni açtım sistemi boşta 75 derece diyor bunu nasıl normal görüyorsunuz? Ben de en az sıcaklık anakart chipsetinde oluyor zaten adamın chipsette yükteki ekran kartının sıcaklığı var boşta…

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,821
Üyeler
159,840
Son üye
ercanocel
Top Bottom