Msi Geforce GTX 1660ti gaming x 6gb fazla isiniyor

Goksel

80+
Reaksiyon skoru
20
System:
Case: Master MasterBox Lite 3 B2B
Motherboard: msi b350m pro vdh
gpu: msi geforce gtx 1660ti gaming x 6gb
cpu: ryzen 5 5600
Ram: adata 16gb 2400mhz ddr4
ssd: teamgroup 240gb

apex gibi oyunlarda 83 dereceye ulasiyor
kasada icine ufleyen fan yok siparis verdim
kasadan dolayi olabilme ihtimali varmi acaba

Hocam benim arkadaş 1660Ti Asus TUF kullanan ve içeri hava üfleyen fanı olmadığı için ekran kartını 90 derece kullanıyordu. İşin garibi de kart ne bozuldu ne de throttle sorunu verip sistemi kapatmadı. Sen yine iyisin. Burda 1660Tilar kronik sorunlu mu yoksa sorun gaming x trioda mı yoksa kasanda mı açıkçası araştırmak lazım. Eğer 1660Ti Gaming X kullanan youtube kanalları seninle aynı mhz ve çözünürlükte daha düşük değer alıyorsa sebep kasandır.

Fakat benim görüşümü sorarsan daha içeri hava almayan ve önü kapalı bir kasadan hayır gelmez. Senin 83 derecen bile iyimiş 90 olmasını beklerdim. Bence kasandan kaynaklıdır . Fakat 1660Ti arkadaşımda da vardı içeri fan üflemeyen kasada 90 derece alırdı. 1660Tiların hepsi mi böyledir bilemem bu yüzden :D dediğim gibi 3 seçeneği de bir araştır . Kasandan olmasını bekliyorum yine de bakın derim test videoları varsa

Hocam benim arkadaş 1660Ti Asus TUF kullanan ve içeri hava üfleyen fanı olmadığı için ekran kartını 90 derece kullanıyordu. İşin garibi de kart ne bozuldu ne de throttle sorunu verip sistemi kapatmadı. Sen yine iyisin. Burda 1660Tilar kronik sorunlu mu yoksa sorun gaming x trioda mı yoksa kasanda mı açıkçası araştırmak lazım. Eğer 1660Ti Gaming X kullanan youtube kanalları seninle aynı mhz ve çözünürlükte daha düşük değer alıyorsa sebep kasandır.

Fakat benim görüşümü sorarsan daha içeri hava almayan ve önü kapalı bir kasadan hayır gelmez. Senin 83 derecen bile iyimiş 90 olmasını beklerdim. Bence kasandan kaynaklıdır . Fakat 1660Ti arkadaşımda da vardı içeri fan üflemeyen kasada 90 derece alırdı. 1660Tiların hepsi mi böyledir bilemem bu yüzden :D dediğim gibi 3 seçeneği de bir araştır . Kasandan olmasını bekliyorum yine de bakın derim test videoları varsa
Dediği gibi çok büyük ihtimal hava akışın olmadığı içindir ön kapak açık dene belki daha serin çalışır :kedi:

System:
Case: Master MasterBox Lite 3 B2B
Motherboard: msi b350m pro vdh
gpu: msi geforce gtx 1660ti gaming x 6gb
cpu: ryzen 5 5600
Ram: adata 16gb 2400mhz ddr4
ssd: teamgroup 240gb

apex gibi oyunlarda 83 dereceye ulasiyor
kasada icine ufleyen fan yok siparis verdim
kasadan dolayi olabilme ihtimali varmi acaba
Aynı kartı kullanıyordum, en fazla 76-78 derece bandına çıktım. Onda da macun eskiydi ve kasa kötüydü. O sıcaklığı bir de kışın nasıl almayı başardın 😅

cpu benim ryzen 5 1600x kullaniyodum o zaman 88 derece aliyodum apexte cpu ryzen 5 5600 yaptm 80 83 dereceye dustu kasada hava akisi yok belkide ondandir bakalm fanlar yanr gelicek

ben 95 dereceleri görüyorum render alırken pc kendi kendine kapanmadığı sürece devam

Kasanın yan camını açınca sorun düzelmiyorsa macun değişimi gerekir. Düzeliyorsa kasa değiştir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,221
Üyeler
183,531
Son üye
fevzicanakbltt
Geri