Sanırım yanlış anlattım. Evet, anti-friction ring mevcut, ancak joystick çubuğunda herhangi bir koruma bulunmuyor. Örneğin, Ultimate 2C modelinde metal koruyucu varken bunda yok. Dolayısıyla, çubukların kalitesiz oluşu da etkili olmak üzere, çubuk çerçeveye sürttükçe ciddi aşınma meydana geliyor ve bu noktada ring pek işe yaramıyor. Evet, bu fiyat aralığında micro switch bulunmuyor; bunu sadece alacak kişilerin bilgisi olsun diye belirttim. Trigger lock özelliği elzemse Nova 2 Lite tercih edilebilir.Normalde GameSir Nova 2 Lite’da anti-friction ring bulunuyor, bu yüzden böyle bir sorun yaşamamanız lazım. Bununla ilgili GameSir ile görüştünüz mü? Ayrıca bu fiyat segmentinde micro switch neredeyse hiçbir gamepadde yer almıyor, buna Ultimate 2C de dahil. Ultimate 2C her ne kadar polling rate olarak 1K dese de gerçekte 850Hz çıkabiliyor. Trigger lock yok, mobil uygulama desteği yok, Nintendo Switch desteği yok. Bu yüzden bana göre Nova 2 Lite, bu fiyat bandında daha iyi bir ürün.
Polling rate farkı, mobil uygulama desteği ve Switch uyumluluğu konularında söyledikleriniz doğru, ancak sıradan bir PC oyuncusu için bunlar elzem değil. Ben kendi kullanımımda ihtiyaç duymadım. Bu tarz beklentileri olanlar Nova 2 Lite’ı tercih edebilir. Her iki kontrolcü de elimde mevcut; kalite açısından Ultimate 2C daha iyi ve pil ömrü de daha uzun. Bu nedenle benim tavsiyem Ultimate 2C olur. Ayrıca Nova 2 Lite konusunda özellikle belirtmeye değer bir nokta, sahip olduğu d-pad. Şimdiye kadar kullandığım en iyi d-pad’e sahip kontrolcü diyebilirim.
Kısacası, uzun giden batarya ve kaliteli malzeme istiyorsanız Ultimate 2C; ek özellikler sizin için elzemse Nova 2 Lite tercih edilebilir.