MSI Laptop 30 FPS sabitliyor

Reaksiyon skoru
2
Merhabalar, elimde MSI C7VK laptop mevcut içinde 4060 (105w) AMD RYZEN 5 mevcut. Bf5 gibi ağır oyunlara girince Pc ısınıyor bunda sorun yok ama bir süre sonra fanlar son hıza çıkıp bilgisayar kendini 30-60 fpsden yukarıya çıkarmıyor drop giriyor. Bunun çözümü nedir? MSI centerdan tüm ayarları yaptım düzelmedi. Biosa girdim orda ayar yok. Ne yapmam lazım?

Edit: Bilgisayar soğusada devam ediyor yeniden başlatınca düzeliyor.

Son düzenleme:
ee sence ne olabilir ısınıyor fanlar artıyor drop oluyor bunlar sıcaklıktan olur
Bilgisayar yeni daha alınalı 2 ay olmadı lol yüklüydü steamde duran oyundan birini indirdim oynarım diye her oyunda böyle mi yapıcak bro bunun çözümü vardır illaki son dereceye kadar bekleyip sonra böyle mi yapıcak

Bilgisayar yeni daha alınalı 2 ay olmadı lol yüklüydü steamde duran oyundan birini indirdim oynarım diye her oyunda böyle mi yapıcak bro bunun çözümü vardır illaki son dereceye kadar bekleyip sonra böyle mi yapıcak
msi afterburner üzerinden sıcaklıkları kontrol et msinin ısınan modeli galiba

Adaptör arızalıdır muhtemelen .

Ekran kartın kaç wat güç çekiyor kontrol et adaptör arızası görmüştüm bu şekilde
Hangi uygulamadan bakacağım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adaptör arızalıdır muhtemelen .
Adaptörden olsa hafif oyunlarda da sıkıntı çıkarır pc boştayken şarjı doluyor. Ağır oyunlarda fan çalışıyor pc ısınıyor veya oyunda belli bir süre geçirdikten sonra fan hızı 6000 rpm e çıkıp fps 60 ı geçmiyor 30-45 arası dolanıyor drop yapıyor

Hangi uygulamadan bakacağım?

Adaptörden olsa hafif oyunlarda da sıkıntı çıkarır pc boştayken şarjı doluyor. Ağır oyunlarda fan çalışıyor pc ısınıyor veya oyunda belli bir süre geçirdikten sonra fan hızı 6000 rpm e çıkıp fps 60 ı geçmiyor 30-45 arası dolanıyor drop yapıyor
Tamam işte kral adaptör de ısınıyor o sırada , ama laptopta da sıkıntı olabilir ben evliya değilim sonuçta emin olamam . Nvidia APP varsa alt+r kombinasyonunu oyuna girmeden önce basıp oyuna girerek ekran kartının kaç watt çektiğini görebilirsin

Tamam işte kral adaptör de ısınıyor o sırada , ama laptopta da sıkıntı olabilir ben evliya değilim sonuçta emin olamam . Nvidia APP varsa alt+r kombinasyonunu oyuna girmeden önce basıp oyuna girerek ekran kartının kaç watt çektiğini görebilirsin
Nvidia geforce yüklü bakarım yarın MSI servisinide arayıcam

Adaptörün kaç wat çektiğine bak o değilse macun değişimi gerekebilir

Ama yeniyse laptop adaptör olma ihtimali yüksek
Bilgisayar yeni ve çok kullanılmadı 2-3 ay oldu alınalı ve maximum 2 hafta kullanılmıştır geri kalan süre boyunca çantada duruyordu yarın testleri yaparım duruma göre bakarız

Geri