Çözüldü✓ MSI MAG 275CQRF 27' 2K Aldım HO-GO?

AshenOne

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
187
Arkadaşlar merhaba, arkadaşımla birlikte başlıkta belirttiğim monitörü aldık. Sizce doğru bir karar mı? Fiyatına değer mi? İkimizde curve istiyoruz ve aradığımız özelliklerde bunu bulabildik. Sizce yerine IPS panel mi alınmalı? Pek fazla kullanıcı yorumu ve inceleme de bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Guzel monitor, en buyuk eksisi maksimum parlakligi biraz zayif. Technopat'ta bir arkadas yabanci kaynaktan buldugu incelemeyi paylasmis.

Guzel monitor, en buyuk eksisi maksimum parlakligi biraz zayif. Technopat'ta bir arkadas yabanci kaynaktan buldugu incelemeyi paylasmis.
Evet hocam bunu okudum ama böyle tam tatmin olamadım, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bu parlaklığı neden bu kadar yüksek olması isteniyor anlamadım. Benim şu an monitörüm kağıt üzerinde 250 ve bazen parlaklığını kıstığım zamanlar oluyor. Renk ve görüntü açısından muhakkak artısı vardır ama cidden bakarken yormaz mı?

Evet hocam bunu okudum ama böyle tam tatmin olamadım, bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Bu parlaklığı neden bu kadar yüksek olması isteniyor anlamadım. Benim şu an monitörüm kağıt üzerinde 250 ve bazen parlaklığını kıstığım zamanlar oluyor. Renk ve görüntü açısından muhakkak artısı vardır ama cidden bakarken yormaz mı?
Kagit ustu parlaklik bilgisi dogru olmuyor. Olcum degeri daha onemli. Mesela bir monitor kagit ustu veride 250cd yaziyordur ama incelemede 400cd cikiyordur, boyle seyler monitorlerde cokca olan bir durum. Yani elindeki monitoru 250cd saniyorsun ama belki daha yuksek parlaklik veriyordur, bunu bilemezsin.

Simdi yuksek parlaklik niye onemli, bu kisma gelelim. Bazilarimiz isik acik kullanir, bazilarimiz aydinlik ve gunes isigi bol olan odada kullanir; bu gibi durumlarda ekran parlakligi dusuk olunca ekrani gormekte gucluk cekilebiliyor, bu sebeple maksimum parlakligin yuksek olmasini her zaman icin isteriz. Bir de soyle dusun, maksimum parlakligi yuksek olan monitorun parlakligini kisabilirsin ama maksimum parlakligi dusuk olan bir monitoru daha parlak yapamazsin.

Incelemeye gelirsek, her konuya deginilmis aslinda. Yani tatmin etmesi gerekiyor. Konuda belirtilmeyen tek detay, VA panellerin gorus acisi konusunda berbat olmasi.

Evet o yönden haklısın, bi de kişiden kişiye değişiyor olabilir. Bazıları ışığa duyarlı olabiliyor. Ben aydınlık ortamda da kullanıyorum yine yeterli geldi.

İnceleme de her şey var evet ama ghosting testi o şekilde yapılmıyor maalesef. Bi de böyle bir süre kullanıp diğer monitörler ile karşılaştırmalı, kullanıcı incelemesi aradım bulamadım, aslında bu yüzden tatmin etmedi.

Tekrardan teşekkürler hocam, uzun uzun yazmışsın eline sağlık. :)

İnceleme de her şey var evet ama ghosting testi o şekilde yapılmıyor maalesef.
O sekilde de yapiliyor. Bizim forumlarda yaptigimiz video cekimi de dogru. Konudaki ise fotograflama yapilmis hali. O kadar kaliteli fotograflama yapabilecek kameraya herkes sahip olmadigi icin video cekerek gosteriyoruz.

O sekilde de yapiliyor. Bizim forumlarda yaptigimiz video cekimi de dogru. Konudaki ise fotograflama yapilmis hali. O kadar kaliteli fotograflama yapabilecek kameraya herkes sahip olmadigi icin video cekerek gosteriyoruz.
Direkt düz şekilde video veya fotoğraflama doğru değil demek istedim, normal telefon kamerasını UFO ile birlikte hareket ettirmek en güzel sonucu veriyor.

Direkt düz şekilde video veya fotoğraflama doğru değil demek istedim, normal telefon kamerasını UFO ile birlikte hareket ettirmek en güzel sonucu veriyor.
Hayir dostum, konuda yer alan fotograflama dogru. Ki zaten bu UFO testini icat eden BlurBusters da fotograflama yapiyor.

Merhaba hocam, mönitörü ben de aldım ve geçen haftadan beri kullanıyorum. özellikleri konusunda arkadaşın paylaştığı link gerçeği yansıtıyor. Daha önce farklı IPS ve VA paneller kullanan biri olarak oldukça memnunum özelliklerinden. Tek ve en büyük sıkıntım benim backlight bleeding olayı. Bana gelen panel de aşırı derecede var, karanlık ortamda karanlık sahnelerde gözüme çok battı. Umarım size gelende bu derece olmaz, panelden panele değişebilen bir durummuş. Ben sanırım iade edeceğim.

Geri