Yardım MSI MAG Forge M100A KASA - R5 5600 İşlemci için Soğutma Önerisi

appleren

80+
Reaksiyon skoru
18
Merhabalar, Sistemi dizeli uzun bir süre oldu, aldığımdan beri 5600 stok fan ile kullanıyorum. Fakat özellikle yaz aylarında çok ısınmaya başladı.

Soğutma tarafında fazla detaylı bilgiye sahip değilim, fakat hava soğutma uygun olur diye düşünüyorum.
Kasa küçük bir kasa olduğundan, bu sisteme sığacak, uygun, iyi soğutma sağlayacak bir soğutucu önerebilir misiniz? (sanırım boyutlar değişebiliyor, kasanın küçük olduğu göz önüne alınarak ekstra bilgi verebilirseniz sevinirim.)
Bütçe konusunda da piyasaya çok hakim olmadığımdan net bir şey söyleyemiyorum (gördüğüm kadarıyla genelde 1000₺ - 1500₺ yeterli olabilir); fakat en üst seviye olmasa da ortalama üstü performans sağlayacak (ve mümkünse birkaç nesil sonraki bir işlemciye yükselttiğimde de iş görebilecek) bir ürün tercihimdir.

Bilgisayarı kullanırken yüksek ısınma sorunu yaşadığımdan acil güncelleme yapmam gerekiyor, hızlı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

[Ek olarak termal macunu da uzun süredir yenilememiştim ve Thermal Grizzly Kryonaut 1gr 12.5W almayı düşünüyorum. Termal macun nispeten ucuz ve önemli bir bileşen olduğundan bütçe sıkıntım yok gibi diyebilirim. Asıl sorum soğutucu için, fakat termal macun için farklı tavsiyeniz varsa inceleyebilirim.]

⦁ GPU : 3060 Ti (MSI Gaming X)
⦁ CPU : Ryzen 5 5600
⦁ Anakart: B550M-E Wi-Fi (Asus TUF Gaming)
⦁ Kasa : MSI MAG Forge M100A 4 Fanlı

Geri