Neler Yeni

MSİ MAG X670E vs MSİ X670E GAMİNG PLUS

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Malik Saruhan
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim.Ben sistem toplamaktayım,bu yüzden 2 anakart arasında kaldım.Sizce hangisini almak mantıklı? anakartlar arasında farklar nelerdir?bunun cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

muratthn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Murat turhan
Sistemde 64ram 4090 ekran kartı yoksa çok gereksiz yok alcam ben dersen ikiz kart bunlar aynı kapıya çıkıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Malik Saruhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemde 64ram 4090 ekran kartı yoksa çok gereksiz yok alcam ben dersen ikiz kart bunlar aynı kapıya çıkıyor
Hocam ileri zamanlarda eğer ki gpular pcie 5.0 geçerse diye tercih ettim.Hem gen 5 destekli m2ler hem de gpu için çok ileriye dönük olsun diye tercih ettim.Bu arada ramlar 32 gb işlemci ryzen 7 7800x3d gpu için ise 4070 ti super yada 4080 düşünüyorum.Sebebi ise yazılım ve oyun geliştirmek için ileride sıkıntı yaratmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam ama işte farkları neler?biri 7800 mhz diğeri ise 6600 mhz bunun dışında farkları var mıdır bunu merak etmiştim.

muratthn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Murat turhan
Hocam ileri zamanlarda eğer ki gpular pcie 5.0 geçerse diye tercih ettim.Hem gen 5 destekli m2ler hem de gpu için çok ileriye dönük olsun diye tercih ettim.Bu arada ramlar 32 gb işlemci ryzen 7 7800x3d gpu için ise 4070 ti super yada 4080 düşünüyorum.Sebebi ise yazılım ve oyun geliştirmek için ileride sıkıntı yaratmasın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım hocam ama işte farkları neler?biri 7800 mhz diğeri ise 6600 mhz bunun dışında farkları var mıdır bunu merak etmiştim.
Hocam zaten 7800 lük parça taksanız bile Max 6800 verir ki ddr5 puanlık Max 6000lik mhzları görürsünüz aradaki fiyat farkı size dokunmuyorsa eğer yüksek modele geçin bunlarda 10tblık ssd takılabiliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Malik Saruhan
Hocam zaten 7800 lük parça taksanız bile Max 6800 verir ki ddr5 puanlık Max 6000lik mhzları görürsünüz aradaki fiyat farkı size dokunmuyorsa eğer yüksek modele geçin bunlarda 10tblık ssd takılabiliyor
Arada hiç fark yok 7800 hatta 1k daha ucuz.Zaten 6600 mhz ram alırsak tam 6600 mhz alabilirim.Ama 7800 mhz anakarta 7800 mhz ramlar takılabilir zaten.Burda anlamadım ne demek istediğinizi açar mısınız biraz daha.

muratthn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Murat turhan
Arada hiç fark yok 7800 hatta 1k daha ucuz.Zaten 6600 mhz ram alırsak tam 6600 mhz alabilirim.Ama 7800 mhz anakarta 7800 mhz ramlar takılabilir zaten.Burda anlamadım ne demek istediğinizi açar mısınız biraz daha.
Sistem kendini sınırlar Max son seviyeye kadar o mhzı vermez biosundan açarsın ama ömür kısaltır anakartlar çok yüksek gelişime fazlasıyla açık ayrıca ilerde nvida 50 serisi çıkarsa pc exden kullanılan ssdleri de sürerler ytde bol bol 100klık sistemler var ordan da izleyerek görebilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Malik Saruhan
Sistem kendini sınırlar Max son seviyeye kadar o mhzı vermez biosundan açarsın ama ömür kısaltır anakartlar çok yüksek gelişime fazlasıyla açık ayrıca ilerde nvida 50 serisi çıkarsa pc exden kullanılan ssdleri de sürerler ytde bol bol 100klık sistemler var ordan da izleyerek görebilirsiniz
Hocam anladım ama ama zaten anakartın max frekansı olan ramlar takmak iyi diye biliyorum tam uyumlu tam desteklediği mhz olduğu için.Zaten 50 serisi gelirse pcie5 olacaklar muhtemelen bu yüzden x modelini seçtimki ilerde çok rahat gpu değiştirme fırsatım olacak.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,942
İsim
Mehmet Aslan
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler dilerim.Ben sistem toplamaktayım,bu yüzden 2 anakart arasında kaldım.Sizce hangisini almak mantıklı? anakartlar arasında farklar nelerdir?bunun cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

gaming plus alın hem daha ucuz hemde tasarımı daha iyi duruyor. m2 slotu tarafında ikiside aynı zaten.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,942
İsim
Mehmet Aslan
Hocam frekans dışında bir fark var mı peki dediğiniz gibi?
kayda değer bir fark yok hatta bellek frekansı ve ram desteği olarak gaming plus daha iyi gözüküyor. Satıcı fiyatlandırmasından dolayı şüpheye düştünüz sanırım. Fiyatı daha pahalı diye daha iyi olmuyor :D Gaming plus alın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Malik Saruhan
kayda değer bir fark yok hatta bellek frekansı ve ram desteği olarak gaming plus daha iyi gözüküyor. Satıcı fiyatlandırmasından dolayı şüpheye düştünüz sanırım. Fiyatı daha pahalı diye daha iyi olmuyor :D Gaming plus alın.
Anladım hocam teşekkürler.Zaten yt tarafında tomahawk serisini inceleyen kanallar vardı.Baya iyi olduğunu sıcaklık performansınında iyi olduğunu gördüm.Ama GAMİNG PLUS modelinin yt tr incelemesi yoktu,bende bu yüzden foruma sordum.Dediğiniz gibi fiyat konusunda neden daha ucuz da dedim kendi kendime 😄

Megatronus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
936
İsim
Buğra

ikisi de aynı güç beslemeleri de aynı modelini beğendiğinizi alın

Tomahawkin ses yongasi daha iyi , ramdede 6600 yazsada şuan 7800u ikiside çalıştırıyor ikisi arasında büyük farklar yok. Carbon wifi ikisine göre besleme.olarak daha iyi 1.carbon 2.tomahawk 3.gaming

Top Bottom