Dostum 1200 sokete yatırım yapmayacaksın da ne yapacaksın z690 + DDR5 Am5 + DDR5 kaçarın yok ki.1200 soket'e bu yatırımı yapmazdım doğrusu. 13. nesil de yolda. z590 torpedo alacağıma sanırım en olmadı b660 alıp 12. nesil almaya çalışırdım.
13. Nesil ddr4 desteklemiyor mı hocam hayırdır?Dostum 1200 sokete yatırım yapmayacaksın da ne yapacaksın z690 + DDR5 Am5 + DDR5 kaçarın yok ki.
Destekliyor da arkadaşın dediğine göre oda ölü yatırım 2 nesil sonra adamlar DDR4 de kaldıracak13. Nesil ddr4 desteklemiyor mı hocam hayırdır?
Dediğiniz mantıklı değil hocam ddr5 şuan çok mantıksız gecikme değerleri çok yüksek 2 katı fiyata aynı performansı sunuyor. Ama işlemcilerde ve ekran kartlarında her yıl ciddi bir sıçrama oluyor. İ5 13. Nesil mesela bayağı güçlü olacak 11. Nesil işlemcilere göre. Şuan en mantıklısk indirimlerden sağlam bi b660 alıp bütçe varsa z690 12. Nesil bi işlemci çekip ileride 13. Nesile upgrade etmek. Ddr5 yaygınlaşımca da am5 sokete dönüş yapılır. Bu saatten sonra am4 soket veya lga 1200 soket anakart almak hiç mantıklı değil. Şimdi siz sanki herkes süreli PC upgrade ediyor alan 5 yıl kullanıyor falan diyebilirsimiz ama PC alıp ölene kadar kullanmak da hiç mantıklı değilDestekliyor da arkadaşın dediğine göre oda ölü yatırım 2 nesil sonra adamlar DDR4 de kaldıracak
Takamazsınız o işlemciyi. LGA1700 soket almanız gerek.İşin özü almak mantıklı değilmi ? Bu karta göre hangi işlemci mahtıklı olur 12600kf uygun olurmu ?
Ben ddr5 kullanırım demedim ki? Mag z590 torpedo alıp 11400f ile mi kullanacaksınız? 11700k kullanacağınıza mesela daha performanslı 12600k kullanabilirsiniz b660 alıp. %10' a kadar daha performanslı ve fiyatları aynı. Hatta 12600k 200 tl daha düşük şu an. Fiyat performans açısından 12.nesil daha mantıklı bana göre. 11.nesilde üst düzey bir anakart almak saçma geliyor. Halihazır da 1200 sokette sağlam işlemciniz var ise upgrade yapmak için alınabilir.Destekliyor da arkadaşın dediğine göre oda ölü yatırım 2 nesil sonra adamlar DDR4 de kaldıracak
10 ve 11 nesil almış kullananlar için ve h410 anakartlarını yenilemek isyenler için güzel paylaşım, yukarıdaki arkadaşlar gibi sıfır için 1200 soket sıkıntı ama eski ve hala güzel olan sistemler için fırsat
Piyasa fiyatının altında değerlendirilebilir.