MSI Mortar Max anakartta Ryzen 9 veya Ryzen 7 stabil çalışır mı?

Reaksiyon skoru
18
Merhaba arkadaşlar, sistemimi yükseltmek istiyorum. Ryzen 5 3600 işlemci yerine Mortar Max anakarta Ryzen 9 5900X takmayı düşünüyorum. MSI sitesinde çalışabileceği belirtilmiş. Fakat sanırım 3. Nesil için. Bu anakarta 5. Nesil desteği de geldi. Tomahawk Max anakartın ikizi denilenileceğini söylemişlerdi aldığımda. Ekran kartı olarak da RTX 3060 veya 3070 düşünüyorum.

Totalde 15 bin TL civarında harcama yapabilirim. Şu an kullandığım sistem de R5 3600, GTX 1050 ve Corsair 16 GB RAM mevcut. Sistemi hem ileri düzey oyun ve yayın amacıyla geliştirmek istedim. 15000 TL'ye hazır sistem de alına biliyor fakat üstündeki anakart giriş seviyesi RAM'ler bilinmeyen marka veya işlemcisi R5 5600 oluyor. Son olarak bu işlemci üzerinde kurulabilir mi? Yoksa Intel'e mi dönemliyim.
Son olarak bu sistemi güncellediğimde yani Mortar Max anakarta söylendiği gibi Ryzen 9 5900X gibi bir işlemci taktığımda ısı sorunu yaşarmıyım. Anakart için VRM lerin yeterli düzeyde olduğu söylenmiş fakat karar veremedim. Açıkcası bu işlemciler için tavsiye edilen üst seviye anakartlar da çok pahalı. Mortar Max tercih ettiğimde ileriye dönük olabilmesi için almıştım fakat yeterli olacak mı değerlendirip yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bütçe 15k ve baya bi ileriye dönük olsun istiyo3sun anladığım kadarıyla. İkinci el ekran kartı bi de 5800x3d

Bütçe 15k ve baya bi ileriye dönük olsun istiyo3sun anladığım kadarıyla. İkinci el ekran kartı bi de 5800x3d
Merhaba hocam ikinci el ekran kartı almak istemiyorum. Normalde alırdım fakat şuan onu alabileceğim bir zaman ayıramıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,862
Üyeler
184,237
Son üye
Arvan
Geri