Yardım MSI Optix MAG274QRF Anakartı Hk.

Reaksiyon skoru
3
Selamlar arkadaşlar,

3-4 yıldır kullanmakta olduğum MSI MAG274QRF monitörümde, PBP (Picture-by-Picture) özelliğini aktif etmek amacıyla MSI'ın resmi destek sayfasında paylaştığı V015 firmware güncellemesini yapmaya karar verdim.

Süreci tamamen MSI'ın resmi SOP (güncelleme rehberi) dokümanına uygun şekilde yönettim:

• Sadece DisplayPort kablosu takılıydı, tüm HDMI'ları söktüm.
  • USB Upstream kablosunu doğrudan anakartın arkasındaki porta bağladım.
  • Resmi "Gaming Intelligence" yazılımı üzerinden doğru .bin (V015) ve EDID dosyalarını seçtim.
Ancak yükleme sırasında "Update Failed" hatası aldım. Monitör o an çalışmaya devam etmesine rağmen, bilgisayarı kapatıp açtığımda monitörün güç ışığı dahil hiçbir tepki vermediğini (Brick olduğunu) fark ettim.

Servis Süreci:Cihazı yetkili servise (ServisPoint) gönderdim. Bu durumun tamamen yazılımsal olduğunu, kullanıcı hatası olmadığını belirttim. Önce "Anakart kısa devre olmuş, yanmış" diyerek 100 Dolar + KDV anakart değişim ücreti çıkardılar. Ancak bugün gelen son güncelleme ile "MSI anakart gönderemiyor, yedek parça temin edilemediği için ürünü iade ediyoruz" dediler.

Daha önce MSI monitörlerde firmware sonrası bu kilitlenmeyi yaşayıp "Chip Programming" (EEPROM yazma) yöntemiyle kurtarabilen var mı?
Yardımcı olabilecek kişiler iletişime geçerse çok sevinirim. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.

Geri