Arkadaşlar Merhaba ,
Toplamak istediğim bilgisayarda MSI RTX3080 SUPRIM X kullanmak istiyorum. Fiyatı 10.500-12.500 arası bir model. Gayet büyük , tasarım ve malzeme kalitesi anlamında çok iyi duruyor ve soğutması da gayet başarılı.
Ancak henüz çok yeni bir ekran kartı. Ve beraberinde de bazı problemler getirdi biliyorsunuzdur. Bazı markaların RTX3080 ekran kartlarında overclocklar esnasında çökmeler yaşandı.
Sonra üreticiler konuyu araştırdı. IgorsLab sitesinde söylenene göre kapasitorlerle ilgili bir problem vardi.
www.igorslab.de
Bazı markalar ekran kartlarini geri çağırdı. Baziları sadece yeni driver yayinladı ve max frekans hizini sabitleyerek problemi bir miktar cozdu. Ama bu sefer de overclock performanstan odun verdi.
Bu suprim x modeli diğer RTX3080 lere göre biraz daha geç piyasaya sürüldü. Açıkçası bu modelde de bir sorun var mi bilemiyorum.
MSI'a destek talebi gonderdim ve bana şöyle bir donus yaptilar.
"The 30 series graphics card did not crash after upgrading the driver, you can browse the following webpage to see the product spec, thank you!"
Yani driverınızı guncellerseniz sorun yasamazsiniz diyor kisacası.
Şimdi piyasaya baktigimda bu ekran kartinin pek alternarifini goremiyorum.
2080Tİ'ya kimi zaman %50 fark atıyor.
RTX3090 almak istesem , ortalama 20 bin lira fiyatı var aşırı pahalı .
Radeon serisi fiyat muadillerine baktım , belki performanslar eş görünebilir ama radeon frekans hizinin fazlaligindan dolayi 5-6 derece fazla isiniyor. Isı da hiç istemediğim bir şey. Rtx3070 almak istesem de tatmin etmiyor beni.
Siz neler dusunuyorsunuz ? Degerli yorumlarinizi bekliyorum.
Toplayacagim Sistem
Amd Ryzen 9 5900x
Msi RTX3080 Suprim X
32 Gb Ram (Corsair veya Gskill)
1 TB Corsair M2 NVME
Asus Rog Thor 850W
Msi 240R Sıvı Soğutucu
Msi Sekira 100R Kasa
( BAZI ARKADAŞLAR BİLİP BİLMEDEN , TROLL DEDİKLERİ İÇİN KONUYA KANITLARI KOYDUM )
Toplamak istediğim bilgisayarda MSI RTX3080 SUPRIM X kullanmak istiyorum. Fiyatı 10.500-12.500 arası bir model. Gayet büyük , tasarım ve malzeme kalitesi anlamında çok iyi duruyor ve soğutması da gayet başarılı.
Ancak henüz çok yeni bir ekran kartı. Ve beraberinde de bazı problemler getirdi biliyorsunuzdur. Bazı markaların RTX3080 ekran kartlarında overclocklar esnasında çökmeler yaşandı.
Sonra üreticiler konuyu araştırdı. IgorsLab sitesinde söylenene göre kapasitorlerle ilgili bir problem vardi.
The possible reason for crashes and instabilities of the NVIDIA GeForce RTX 3080 and RTX 3090 | Investigative | igor´sLAB
Not only the editors and testers were surprised by sudden instabilities of the new GeForce RTX 3080 and RTX 3090, but also the first customers who were able to get board partner cards from the first…
Bazı markalar ekran kartlarini geri çağırdı. Baziları sadece yeni driver yayinladı ve max frekans hizini sabitleyerek problemi bir miktar cozdu. Ama bu sefer de overclock performanstan odun verdi.
Bu suprim x modeli diğer RTX3080 lere göre biraz daha geç piyasaya sürüldü. Açıkçası bu modelde de bir sorun var mi bilemiyorum.
MSI'a destek talebi gonderdim ve bana şöyle bir donus yaptilar.
"The 30 series graphics card did not crash after upgrading the driver, you can browse the following webpage to see the product spec, thank you!"
Yani driverınızı guncellerseniz sorun yasamazsiniz diyor kisacası.
Şimdi piyasaya baktigimda bu ekran kartinin pek alternarifini goremiyorum.
2080Tİ'ya kimi zaman %50 fark atıyor.
RTX3090 almak istesem , ortalama 20 bin lira fiyatı var aşırı pahalı .
Radeon serisi fiyat muadillerine baktım , belki performanslar eş görünebilir ama radeon frekans hizinin fazlaligindan dolayi 5-6 derece fazla isiniyor. Isı da hiç istemediğim bir şey. Rtx3070 almak istesem de tatmin etmiyor beni.
Siz neler dusunuyorsunuz ? Degerli yorumlarinizi bekliyorum.
Toplayacagim Sistem
Amd Ryzen 9 5900x
Msi RTX3080 Suprim X
32 Gb Ram (Corsair veya Gskill)
1 TB Corsair M2 NVME
Asus Rog Thor 850W
Msi 240R Sıvı Soğutucu
Msi Sekira 100R Kasa
( BAZI ARKADAŞLAR BİLİP BİLMEDEN , TROLL DEDİKLERİ İÇİN KONUYA KANITLARI KOYDUM )
Son düzenleme: