Neler Yeni

MSI RTX 5080 Vanguard SOC ile Cyberpunk 2077 test sonuçları (hayran kaldım)

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
mehmet ali oğuz
Bir çok konuda size katılıyorum, nvidia güç değil yazılım sattı bu sefer, güç olayını 30** de bıraktı, 50** serisinde DLSS denen yazılım teknolojisi sattılar, benim aklımda tek bir belirsizlik, bu sanal kare oluşturma olayı görüntüyü bozacak mı? görselden yiyecek mi?

Birde şöyle bir durum var örn Transform model diye bir şey var preset j diye geçiyor sanırım, oyun bir tık daha netleşiyor, bunu deneyimledim, okuduğum kadarıyla biraz (5-8) fps den yiyip görüntü 4K ise 4 buçuk 5K oluyor ama yine akıllarda tek soru...

DLSS olayı görüntüden yer mi? kare oluşturmak görüntüyü flulaştırır mı?
Görüntü bozulsa da güncellemeler ile düzeltilir diye düşünüyorum bu konuda nvdia üzmedi hiç kullanıcısını.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Sezer Aktaşlı
Bir çok konuda size katılıyorum, nvidia güç değil yazılım sattı bu sefer, güç olayını 30** de bıraktı, 50** serisinde DLSS denen yazılım teknolojisi sattılar, benim aklımda tek bir belirsizlik, bu sanal kare oluşturma olayı görüntüyü bozacak mı? görselden yiyecek mi?

Birde şöyle bir durum var örn Transform model diye bir şey var preset j diye geçiyor sanırım, oyun bir tık daha netleşiyor, bunu deneyimledim, okuduğum kadarıyla biraz (5-8) fps den yiyip görüntü 4K ise 4 buçuk 5K oluyor ama yine akıllarda tek soru...

DLSS Kalite MFG4X açtım. Görüntü kalitesi normal saf 4K'dan daha iyi geldi gözüme. Keşke fiziksel göstersem ekranda ama imkansız. İnanıp da inanmamak kalmış günün sonunda bu kartı alırsan benim cebime para girmeyecek ama farkı da söyleyip en azından korkanların gözünü açıyorum. Mesut Çevik videosunda görülüyor. Adamlar görüntüde de iyileştirmeye gitmiş ve kusursuzluk için belki yapay keskinlik getirmiş ama ben zerre kusur görmedim. 4K 144Hz Samsung monitörüm var Odyssey

Ayrıca güç değil yazılım sattı ama 3000 serisinde saf güç oldu da ne oldu ? RT açarken korktuk DLSS muhtaç kalmadık mı ? 2 sene bize DLSSsiz oyun mu oynattılar. 1 sene sonra veya 1 ay sonra DLSS'e muhtaçsın . En azından yatırım %30 saf güç %70 dlss ağırlıklı olmalı. Gerçekçi bakın. Kimse 2 sene DLSS kapalı 4K Ultra RT Ultra 60FPS saf güç oynatmıyor oynatamaz oynatmayacak. Yazılım satması da maliyeti düşürüyor. Sen de gidip DLSS ile 144hz ekranın hakkını veriyorsun. Saf güç verseydi 3000 serisindeki gibi her yeni oyundaDLSS Kalite DLSS Balanced DLSS Performance diye gidecektin. Asla DLSS Kalitede ve RT en üst düzeyde oynayamayacaktın. CP2077 Path Tracing çıkardı 3090 çakıldı kaldı. Saf gücün ne önemi kaldı ?

The Semih

80+ Gold

DLSS4 çok iyi olmuş bende Preset J ve Preset K da test yaptım, DLSS3'e göre devasa fark var diyebilirim, özellikle hareket halindeyken oyun netliğini koruyor. 4X test etmedim fakat abdullah abi fake olduğunu hissediyorum demişti videosunda, ilerde güncellemer ile düzeltirler onu çok kafaya takmamak lazım. Benim için en önemli olan teknoloji DLSS4 ölçekleme ve tüm kartlara geldiği için mutluyum.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Sezer Aktaşlı
DLSS4 çok iyi olmuş bende Preset J ve Preset K da test yaptım, DLSS3'e göre devasa fark var diyebilirim, özellikle hareket halindeyken oyun netliğini koruyor. 4X test etmedim fakat abdullah abi fake olduğunu hissediyorum demişti videosunda, ilerde güncellemer ile düzeltirler onu çok kafaya takmamak lazım. Benim için en önemli olan teknoloji DLSS4 ölçekleme ve tüm kartlara geldiği için mutluyum.

Dostum DLSS4 farklı MFG4X farklı.

MFG 4X sadece RTX 50
MFG 2X sadece RTX 40
DLSS 4'ün diğer yan özellikleri de diğer RTXlere gelicek.

DLSS 4 geliyor diye üstte MFG 4X de gelicek demişsin. Biraz daha detaylı araştır tablosu var bul orda neye hangi DLSS 4 özelliği geleceği söyler. DLSS 4 genel teknolojinin adı , içindeki sınıflandırmalar kategorilendirilir

The Semih

80+ Gold
Dostum DLSS4 farklı MFG4X farklı.

MFG 4X sadece RTX 50
MFG 2X sadece RTX 40
DLSS 4'ün diğer yan özellikleri de diğer RTXlere gelicek.

DLSS 4 geliyor diye üstte MFG 4X de gelicek demişsin. Biraz daha detaylı araştır tablosu var bul orda neye hangi DLSS 4 özelliği geleceği söyler. DLSS 4 genel teknolojinin adı , içindeki sınıflandırmalar kategorilendirilir
Biliyorum 3000 serisine FG geliceğini söyledi NVIDIA o yüzden dedim ileride 4000 serisinide getirirler diye.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
mehmet ali oğuz
Biliyorum 3000 serisine FG geliceğini söyledi NVIDIA o yüzden dedim ileride 4000 serisinide getirirler diye.
Çok uzun bir süre olur artık 6000 serisi çıkarken yada hiç gelmez.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Sezer Aktaşlı

1738467383683.png

Hocam yanlış anlamada denemeden , tam bilmeden konuşuyorsun . Oraya buraya inanıp yazıyorsun videolar atıyorsun. Kullanmadan 2 kartı kıyaslıyorsun. Bu tip forumlarda tehlikeli sular bunlar :D

Resimdeki olay DLSS 4 güncellemesinin hangi seriye neler sunacağı.

The Semih

80+ Gold
Alıntıyı görüntüle

Hocam yanlış anlamada denemeden , tam bilmeden konuşuyorsun . Oraya buraya inanıp yazıyorsun videolar atıyorsun. Kullanmadan 2 kartı kıyaslıyorsun. Bu tip forumlarda tehlikeli sular bunlar :D

Dostum bunları foruma ben paylaştım zaten, abdullah abi kıyaslamış sen izlemedinmi onun videosunu ? DLSS4 hakkında video bile çektim bana anlatma bunları

Sen beni ilk defa görüyon heralde forumda, NVIDIA hakkında onlarca konu açtım çoğu şeyi ben yayıyorum buraya.

Son düzenleme:

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
mehmet ali oğuz
Alıntıyı görüntüle

Sen boş ver performansı felan adamın 6k msj ı var forumda ayırca :ASDAS at 2 3 görsel. Almışsın hayırlı uğurlu olsun fikir sahibi olalım model olarak kullanıcı gözünden. Kasada duruşu vs şöyle olsa daha hoş dururmuş dik veya yan

The Semih

80+ Gold
Sen boş ver performansı felan adamın 6k msj ı var forumda ayırca :ASDAS at 2 3 görsel. Almışsın hayırlı uğurlu olsun fikir sahibi olalım model olarak kullanıcı gözünden. Kasada duruşu vs şöyle olsa daha hoş dururmuş dik veya yan
Arkadaş benim mesajlarıma alınıyor nedense, kötü birşeymi diyorum. Bilgisizsin cahilsin diyip saldırıya geçiyor.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Sezer Aktaşlı
Dostum bunları foruma ben paylaştım zaten, abdullah abi kıyaslamış sen izlemedinmi onun videosunu ? DLSS4 hakkında video bile çektim bana anlatma bunları

Ben genelde videoları baz almam sadece izlerim fakat alıp kullanmayı severim. Ben çünkü çok dinledim senin gibi RX 6900XT öven videolar gördüm 6900XT 4K'da çalıştırdım RT açamadım 4Kda 3080e düşen performans aldım 3090 kartı diye bas bas bağırdılar.

3070Ti çok güçlü 3080e yakın 2080Ti yerine alın dediler 4K'da VRAM'e takıldım

Tecrübelerle neyin ne olduğunu gördüm . Abdullah çok bilgili ben onu eleştirmiyorum o da 4080den yüksek 4090dan düşük olduğunu söylüyor ama ortada 40Kya 2.el sattığın 4080 super var öte yanda sıfır 55k alabildiğin 5080. Aradaki fark asgari ücretten çok daha düşük hatta yeni işe girenin maaşının yarısı ve bu farka 4090a yaklaşıp DLSS 4 açıyorsun. İnatla onun bunun videosu , test gaming videoları izleyip FG 4X diğer RTXlere gelicek demek saçmalık kusura bakma . Bir de 4080den farkı yok demek kullanan biri olarka güldürdü. Hala açıklamadın neden ben RTX 4080Superle 4K 55FPS alırken 5080 neden 4K75FPS veriyor ? Sana göre bu kart 60 fps veriyor olması lazım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum mesaj sayısı mı bilgi seviyesi oluyor ? Ben forumda uzun zamandır takılmıyorum ama kartları alıp satana kadar inceleyip bazen başka yerlerde paylaşıyorum. Al burda laf anlatırken kaç tane mesaj kastım. Dilersen inan onu da bilemem . Çok da merak ediyorsan 5080 yazılarımı takipte kal . 5080 alırken gönderimde en çok sen mesaj atıyordun :D bir anda 5080 almaktan mı vazgeçtin zıt fikirlere tav oldun hocam

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
mehmet ali oğuz
Arkadaş benim mesajlarıma alınıyor nedense, kötü birşeymi diyorum. Bilgisizsin cahilsin diyip saldırıya geçiyor.
Forum burası tehlikeli sular :) Ben 6k msj görünce geçirdiğin süre geliyor aklıma gördüğün forum tiplemeleri. Alınacak bir şey yok videolar değil kartı kendim elden test ediyorum demek istemiş sadece.

The Semih

80+ Gold
Ben genelde videoları baz almam sadece izlerim fakat alıp kullanmayı severim. Ben çünkü çok dinledim senin gibi RX 6900XT öven videolar gördüm 6900XT 4K'da çalıştırdım RT açamadım 4Kda 3080e düşen performans aldım 3090 kartı diye bas bas bağırdılar.

3070Ti çok güçlü 3080e yakın 2080Ti yerine alın dediler 4K'da VRAM'e takıldım

Tecrübelerle neyin ne olduğunu gördüm . Abdullah çok bilgili ben onu eleştirmiyorum o da 4080den yüksek 4090dan düşük olduğunu söylüyor ama ortada 40Kya 2.el sattığın 4080 super var öte yanda sıfır 55k alabildiğin 5080. Aradaki fark asgari ücretten çok daha düşük hatta yeni işe girenin maaşının yarısı ve bu farka 4090a yaklaşıp DLSS 4 açıyorsun. İnatla onun bunun videosu , test gaming videoları izleyip FG 4X diğer RTXlere gelicek demek saçmalık kusura bakma . Bir de 4080den farkı yok demek kullanan biri olarka güldürdü. Hala açıklamadın neden ben RTX 4080Superle 4K 55FPS alırken 5080 neden 4K75FPS veriyor ? Sana göre bu kart 60 fps veriyor olması lazım ?
Kafa kafaya demek aynı demek değil dostum, 10 Fps ye kadar kafa kafaya derler, 4X RTX 4000 getirebilirler diyorum kesin getircekler mi diyorum. Bu benim fikrim değil NVIDIA kendisi söylüyor adam kendi ağzıyla söyledi. '' FG artık donanımsal değil yazılımsal bile yapabiliyoruz '' bunu NVIDIA mühendisi söyledi ben değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,066,711
Üyeler
169,463
Son üye
skycold
Top Bottom