MSI Thin GF63 12VE Laptop ile İlgili Bazı Sorular

Blayzerss

80+
Reaksiyon skoru
0
Kısaca bilgisayarımdan bahsedeyim sonrasında sorunlarına ve nasıl çözebileceğim hakkında sizden fikir isteyeceğim.

Sistem Özellikleri :
Sistem Modeli Thin GF63 12VE
İşlemci 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12650H, 2300 Mhz, 10 Çekirdek, 16 Mantıksal İşlemci
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 16,0 GB
Ekran Kartı NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU

Bu sistemi ben 2023 yılında Amerikadan aldım. Priz için ayrı bir adaptör kullanıyorum. Son olarak klavyesi İngilizce.

Sorunlar :
En temel sorunu oyun oynarken bir süre geçtikten sonra bilgisayarın fanları aşırı derecede hızlı çalışıp kendisini kapatıyor. Bu sorunu çözmenin bir yolunu bulamadım. Tek çare olarak MSI'ın kontrol panelini açıp manuel olarak cold mode seçerek fanların çok hızlı çalışmasını sağlıyorum. Ama bunu manuel olarak yapıyorum. Bilgisayar oyunu oynadığımı algılamıyor heralde hiç bir şekilde oyun oynarken kendisi otomatik fanları full güçte çakıştırmıyor.

İkinci problem heralde sistem özellikleri ile alakalı ben sistemin verdiği perfornmanstan memnun değilim ve bakımını yaptırıp adam gibi bir hale getirip (üstteki sorun dahil neyi varsa çözüp) satmak istiyorum. Sattıktan sonrada kendime pc alıcam. Ama daha sorunları nasıl çözeceğimi bile bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum.

Thin modellerin performans ve ısınma sorunlarına çözüm yok, satmak tek çare

model olarak direk kötü bir model zaten sorunların çözümü yok

bu fan çalışmama durumunu nasıl halledebilirim. Ve satmak olarak nasıl ve nerede satabilirim bir fikriniz var mı? (dezavantaj : İngilizce klayve). Yani ortalama ne kadara gider böyle bir bilgisayar.

Bende de 12uc modeli vardı 3050 kartlı versiyonu. Hiç ısınıp kapandığını hatırlamıyorum. Zaten AI Engine mi ne vardı otomatik ayarlıyordu fan hızını. Kapanması problemi modeliyle alakalı bir şey değil. Belli ki laptop da bir problem var.

Bende de 12uc modeli vardı 3050 kartlı versiyonu. Hiç ısınıp kapandığını hatırlamıyorum. Zaten AI Engine mi ne vardı otomatik ayarlıyordu fan hızını. Kapanması problemi modeliyle alakalı bir şey değil. Belli ki laptop da bir probl merhabalar bendede aynı modelden var ama bilgisayar gereğinden fazla ısınıyor klavyeye el dokunulamaz hale geliyor oyun oynarken(CS2 gibi) sizdede aynısımı değilse bu konu hakkında bir bilginiz varmıdır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

merhabalar bendede aynı modelden var ama bilgisayar gereğinden fazla ısınıyor klavyeye el dokunulamaz hale geliyor oyun oynarken(CS2 gibi) sizdede aynısımı değilse bu konu hakkında bir bilginiz varmıdır

merhabalar bendede aynı modelden var ama bilgisayar gereğinden fazla ısınıyor klavyeye el dokunulamaz hale geliyor oyun oynarken(CS2 gibi) sizdede aynısımı değilse bu konu hakkında bir bilginiz varmıdır
hocam bu laptop modeli tek fanlı olduğu için yeterli gelmiyor bence soğutma o yüzden olduğunu düşünüyorum. Şu anda pek kullanmıyorum laptopu masaüstü aldım onu kullanıyorum ama kullandığım zamanlarda hatırlıyorum ki aynı şekilde benimki de çok ısındığı için klavyeyi elleyemiyordum bu yüzden kablosuz klavye almıştım

sorunlu seri zaten msi dan uzak durun

Geri