Arkadaşlar şimdiye kadar ne okuldan atıldım nede ceza aldım, fakat geçtiğimiz günler de arkadaşım kavga etmişti bende ayırmak için müdahale ettim fakat kimseye vurmadım küfür de etmedim, ayırmak için çektim falan ama adam benden de şikayetçi olmuş karakola gidip ifade verdim polis bundan bir şey çıkmaz dedi kamera görüntüsü de var, vurmadığım gözüküyor sadece ittiğim ve çektiğim gözüküyor gene de mahkemeye çıkacakmışım msü için bir problem olur mu?
Hayır. Adli Sicil Kaydı'nda görünmez. Sen tanık/şahit olarak çıkacaksın mahkemeye. MSÜ'ye girişte senden Adli Sicil Kaydı temiz belgesi isteyecekler. Bu tip şahitlik, tanıklık gibi durumlar o belgeyi etkilemez.
Hayır adli sicil kaydını istiyorlar oradan da tanık olarak çıkarsan sicil kaydına yansısa dahi bir şey olmaz bizim ki temiz Allah'a şükür Ortaokul da ki kavga girilmemiş :d
Arkadaşlar olay daha yeni oldu bir hafta anca olmuştur, e devlet'e baktım bir şey yok lakin davalar birkaç yıl sürmekte endişem ondandır. Şimdi adam benden de şikayetçi olmuş ama beni genede tanık olarak mı çağıracaklar?
Arkadaşlar olay daha yeni oldu bir hafta anca olmuştur, e devlet'e baktım bir şey yok lakin davalar birkaç yıl sürmekte endişem ondandır. Şimdi adam benden de şikayetçi olmuş ama beni genede tanık olarak mı çağıracaklar?
Hayır,sen davalı/şüpheli olarak çağırılacaksın. Mahkeme de suç işlediğine karar verilirse sanık olacaksın. Ceza alacağına inanıyorsan basit yaralama suçları artık uzlaşmaya atanıyor. Uzlaşmada karşı tarafın istediğini yerine getirip kayıt oluşturmadan dosya kapanıyor. Sicilin temizse 5 yıl erteleme verilir ama sabıka kaydında yinede görünür. Suçsuz olduğun anlaşılırsa dosyana hiç bi şekilde işlenmez.
Hayır,sen davalı/şüpheli olarak çağırılacaksın. Mahkeme de suç işlediğine karar verilirse sanık olacaksın. Ceza alacağına inanıyorsan basit yaralama suçları artık uzlaşmaya atanıyor. Uzlaşmada karşı tarafın istediğini yerine getirip kayıt oluşturmadan dosya kapanıyor. Sicilin temizse 5 yıl erteleme verilir ama sabıka kaydında yinede görünür. Suçsuz olduğun anlaşılırsa dosyana hiç bi şekilde işlenmez.
Ben önümüzdeki msü sınavına gireceğim her şey başarılı geçti varsayalım kayıt yaptıktan sonra güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olacak bu dava halen devam ediyor olsa veya sonuçlansa beni suçlu bulsalar bir problem olur mu? Suçlu çıkmam herhalde kamera kaydın vurmadığım gözükmekte sadece ittiği ce çektiğim gözüküyor.
Şimdi ben gerçekleri söyleyim de duymak istediklerin bunlar olmayabilir fakat polyannacılıkta yapamam. Bi kere canını sıkma panik yapma
1.si Kardeşim şahıs senden şikayetçi olduysa , sen tanık olarak çıkmazsın mahkemeye sanık olarak çıkarsın.
2.si C.savcısının hazırladığı iddianamede ne diye geçiyorsun o önemli. Müşteki? Sanık? Yani o şikayetçi senide muhtemelen beni darp etti diye
ifade vermiştir. (Fakat burda belirtliş olduğun kamera kayıtları mahkemede delil olarak sunulacağı için senin beraat etmen kuvvetli muhtemel sonuç. Tabi olayda tam burda başlıyor. Suan bir memur yada özel sektörde aktif çalışan olsan çokta mesele olmazdı zaten.. Neyse
3.sü Adli sicil kaydını felan unut. Emniyet,Sahil güv. Jandarma, MSÜ vb. yerler senin sadece adliyeden aldığın adli sicil kaydına bakmaz.
Güvenlik soruşturması ve arşv. arş. şeklinde MSÜ emniyete yazar . Emniyette kendi sisteminden bakar adliyeye sorar Senin hakkında ki adli soruşturma ve kovuşturmalar veyahut sonuçlanmış kovuşturmalardan aldığın/almadığın cezaya bakar, derler toplar MSÜ yazar. Msü de ona göre bir karar verir.
Dolayısıyla burda öncelikle bakman gereken nokta sen bu kovuşturmada hangi sıfatla geçiyorsun hakkında ne suçlama var. Karar tabi mahkemenin o konuda yorum saçma olur.
Burada 2. olarak bakacağın kısım ise MSÜ giriş şartları yönetmeliği. Sen o yönetmelikteki ilgili kısımı bi incele özelden yazarsın bana.
Ayrıca uyap tan Vatandaş portala girip Hakkında açılan davayı iddianameyi görebilirsin.
Arkadaşlar iki gün önce mahkemeye çıktım mahkemeye çıkmadan bir ay önce evime kağıt geldi, beni tanık olarak çağırdılar.
Sadece ilk duruşmaya gelmem yeterliymiş Adli Sicil kaydı'nda gözükmüyor, arkadaşıma da ceza vermediler yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.