Neler Yeni

Msü kazanamazsam askeriyeden devam edebilir miyim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Arda doğan
Bu son seçimler 2006'lıyım şimdi diyelim msü kazanamadım o hazırlıkla 4 senelik üniversite okuyupta askeriyeden devam etsem askeriyeye girebiliyor muyum rütbe yükseltebiliyor muyum

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rütbe artar ama belirli bir yere kadar asteğmen oluyordu galiba
Yani tek hakkım msü değil dimi 2006 da sonlara denk geldi şansıma kazanamazsam bari üniversite okur öyle devam ederim

kho1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Kaan
Bu son seçimler 2006'lıyım şimdi diyelim msü kazanamadım o hazırlıkla 4 senelik üniversite okuyupta askeriyeden devam etsem askeriyeye girebiliyor muyum rütbe
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her sene TSK dış kaynaktan subay alımı yapar . Yani üniversiteden yüksek lisans mezunlarını alır ve SUTASAK ASTTASAK gibi 6 aylık eğitimler kapsamında subay ve astsubay olarak eğitir.Özellikle darbeden sonra dış kaynak alımları arttı , şuan bile hava kuvvetlerinde harbiye mezunu olmayan f16 pilotu dolu .

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Arda doğan

Her sene TSK dış kaynaktan subay alımı yapar . Yani üniversiteden yüksek lisans mezunlarını alır ve SUTASAK ASTTASAK gibi 6 aylık eğitimler kapsamında subay ve astsubay olarak eğitir.Özellikle darbeden sonra dış kaynak alımları arttı , şuan bile hava kuvvetlerinde harbiye mezunu olmayan f16 pilotu dolu .
Pekiya bu sözleşmeli olmak zorunda mı

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Arda doğan
Ama msü den harbiyeli olmani tavsiye ederim . Darbeden kaynaklı subay açığı kapanmaya başladı sen üni den mezun olduktan sonra dış kaynaktan ilan vereceğini hiç sanmıyorum versede kontenjan çok az olur az kisi alır.
Pekiya harp okulundan mevzun olsam hizmet sürem okul dahil ne kadar

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Arda doğan
Okul kulelide ingilizce hazırlık okursan 5 sene sürer.Teğmen olduktan sonra da yine 21 yıl hizmet süren var. Bu süreyi doldurmadan bırakmak istiyorsan tazminat ödemen lazım.
O ne kadar

Okul kulelide ingilizce hazırlık okursan 5 sene sürer.Teğmen olduktan sonra da yine 21 yıl hizmet süren var. Bu süreyi doldurmadan bırakmak istiyorsan tazminat ödemen lazım.
Tarih okursam?

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
751
İsim
Arif
O ne kadar

Tarih okursam?
Faiziyle beraber tazminat her geçen sürede artıyor diye biliyorum. Tarih okuman 5 yıl alman gereken eğitim süresini kısaltmaz. Her şekilde ilk sene yabancı dil hazırlık okuyacaksın.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Arda doğan
Faiziyle beraber tazminat her geçen sürede artıyor diye biliyorum. Tarih okuman 5 yıl alman gereken eğitim süresini kısaltmaz. Her şekilde ilk sene yabancı dil hazırlık okuyacaksın.
Peki bir sorum olucak ben diyelim görevimi yapıyom düzgünce benden üst bi rütbe bana gıcık oldu kafayı taktı askeriyeyi bana zehir etmenin peşinde beni istese istediği yere sürer çatışmaya dahi böylesi bi durumds ne yapabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,080
Üyeler
167,602
Son üye
quanzy
Top Bottom