SALON SINAV TUTANAĞI her sınav bitiminde tutulur. Tutanak senin önünde tutulmak zorunda değil veya sana bir şey imzalatmak zorunda değiller. O anda çok soru sorup itiraz etmeye kalkışıp kendini açıklamaya çalışman ses gürültü salondaki diğer adayların dikkat dağılması nedeniyle sınav süresinin bitmesi beklenebilir.
yönergeden kopyalayayım.
Sınavda kopya almaya ya da vermeye kalkışan adaylar bulunabilir. Kopya girişimi saptanan adayın elindencevap kâğıdını ve varsa kopya kanıtını alarak, Bina Sınav Sorumlusuna haber verip adayı salondan dışarıçıkarmak en doğru yoldur. Bazı durumlarda adayı salondan dışarı çıkarma yoluna gitmek sakıncalı olabilir.Karar yetkisi Salon Başkanına aittir. Ancak kopya eylemine karıştığı saptanan adayın T.C. Kimlik Numarası,adı ve soyadını Salon Sınav Tutanağına mutlaka yazınız, nasıl kopya çektiğini kısaca belirterek "Sınavıgeçersiz sayılacaktır." kaydı koyunuz.
Sınavda kural dışı davranışlarıyla sınavın düzenini bozan olursa bunların da kimlik bilgilerini olayla birlikteSalon Sınav Tutanağına yazınız ve "Sınavı geçersiz sayılacaktır." kaydı koyunuz. Bu gibilerin salondandışarı çıkarılmasını sağlayınız. Böyle durumlarda Bina Sınav Sorumlusuna haber verip yardım isteyiniz.Binalarda sınav süresince emniyet görevlileri hazır bulunacaktır.
Bu tutanak zaten tutuluyor kaç kişi girdi, girmeyenler şu, ekstradan sınavı geçersiz sayılması istenen.
Görevliler ne yaptılar ne ettiler bilmiyorum ben yönetmeliği anlattım.