Neler Yeni

Msü'ye nasıl.hazırlanabilirim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
Pendik içinde oturuyorum msü'ye girme asker olma hayalim var ama pek bilgim yok çıraklık.omulu mevzunuyum lise elektrik.üzeri hangi rütbeyi veya alanı seçersem sonuna kadar rütbemi yükseltebilirim.sabit bir rütbede kalmak istemiyorum kara üzeri ilerlemek istiyorum.neler yapmam gerek hangi alanı seçmem gerek sınava nasıl.hazırlanabilirim işten çıkıcam ona göre şubattan şubata oluyormuş sınavlar askeri yoklamaya son 11 ayım.kaldı ama msü ile rütbeli girmek istiyorum

kho1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kaan
Kara harp okulu eşit ağırlık ve sayisal alandan alım yapar diğer okullar deniz harp, hava harp sadece sayisal alandan alım yapar . Msü sınavında tyt konulari çıkar sadece , bu sinav sadece bir DAVETİYE sınavıdır mulakatlara katılma hakkı kazanmanizi sağlar. Subaylik için hazirandaki tyt ve ayt sınavlarına da girmeniz lazım buradaki sayisal ayt ham puanınız sizin mulakatlarda ADAY PUANINIZI ETKİLEYECEK ONEMLI BIR FAKTÖRDÜR . ilk gün fyt vardır şınav, mekik , koşu . İkinci gün hava harp öğrencileri için psikomotor testi günüdür fakat diğer okullar direkt sözlü mülakata geçer . Sözlü mulakattan sonra da SAĞLIK testi vardır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama naçizane tavsiyem saglik testinde çok eleme olur özellikle SKOLYOZ DÜZ TABAN VE GÖZ KUSURLARINDAN dolayı çoğu aday elenir.Özel hastaneye gidip e nabizdan kayıt açtırmadan üstte yazdığım saglik koşullarına baktirmanizi tavsiye ederim . Kara harp ve deniz harp icin skolyoz derecesi 5 dir, hava harp icin ise 0 derecedir . Düz taban dereceniz 20 derecenin üstünde olmalıdır . Göz içinde sağ ve sol gözünüz 1 dereceyi geçmemesi lazım. Kolay gelsin umarim kazanırsın dostum .

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kara harp okulu eşit ağırlık ve sayisal alandan alım yapar diğer okullar deniz harp, hava harp sadece sayisal alandan alım yapar . Msü sınavında tyt konulari çıkar sadece , bu sinav sadece bir DAVETİYE sınavıdır mulakatlara katılma hakkı kazanmanizi sağlar. Subaylik için hazirandaki tyt ve ayt sınavlarına da girmeniz lazım buradaki sayisal ayt ham puanınız sizin mulakatlarda ADAY PUANINIZI ETKİLEYECEK ONEMLI BIR FAKTÖRDÜR . ilk gün fyt vardır şınav, mekik , koşu . İkinci gün hava harp öğrencileri için psikomotor testi günüdür fakat diğer okullar direkt sözlü mülakata geçer . Sözlü mulakattan sonra da SAĞLIK testi vardır

Ama naçizane tavsiyem saglik testinde çok eleme olur özellikle SKOLYOZ DÜZ TABAN VE GÖZ KUSURLARINDAN dolayı çoğu aday elenir.Özel hastaneye gidip e nabizdan kayıt açtırmadan üstte yazdığım saglik koşullarına baktirmanizi tavsiye ederim . Kara harp ve deniz harp icin skolyoz derecesi 5 dir, hava harp icin ise 0 derecedir . Düz taban dereceniz 20 derecenin üstünde olmalıdır . Göz içinde sağ ve sol gözünüz 1 dereceyi geçmemesi lazım. Kolay gelsin umarim kazanırsın dostum .
Eyw adamsın ileride rütbemde yükseltebilmek.için.önü.açık.olan.hangi rütbe var?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Kardeşim Kara Harp Okulu kazanırsan eğer (MSÜ, TYT ve AYT sınavlarında iyi sonuçlar alman lazım.) subay sınıfında olursun ve generalliğe kadar gidersin.
Kara Astsubay MYO Kazanırsan eğer (MSÜ ve TYT sınavlarında iyi sonuç alman lazım.) Astsubay Çavuş olarak çıkarsın mesleğinin 24. yılında Kıdemli Başçavuş olursun.

kho1234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kaan
Eyw adamsın ileride rütbemde yükseltebilmek.için.önü.açık.olan.hangi rütbe var?
Okuldan mezun olan herkes teğmen rütbesi ile mezun olur zaten . Ondan sonra rütbe yükselmesi görev süresine bağlı olarak artar.3 yıl sonra üsteğmen 6 yıl sonra yüzbaşı diye diye gider . Albaydan sonra generalliğe atanmak istiyorsanız bildiğim kadariyla kurmaylık sınavına girmeniz lazım.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Okuldan mezun olan herkes teğmen rütbesi ile mezun olur zaten . Ondan sonra rütbe yükselmesi görev süresine bağlı olarak artar.3 yıl sonra üsteğmen 6 yıl sonra yüzbaşı diye diye gider . Albaydan sonra generalliğe atanmak istiyorsanız bildiğim kadariyla kurmaylık sınavına girmeniz lazım.
Albayran sonra generalliğe kadar gitmek istiyorum askeriyeden devam edeceğim hep

Albayran sonra generalliğe kadar gitmek istiyorum askeriyeden devam edeceğin
Kurmaylık sınavı şart evet ama her kurmayı general yapmıyorlar artık. Bayağı generallik bekleyen kurmay albay var.
Aga o zaman kafam karıştı hangi sınava hazırlanmam gerek o sınava nereden hazırlanırım hangi konular var nerelere başvurmam gerek hiçbirini bilmiyom detaylı
Anlatabilir misiniz generalliğe kadarda gitmek istiyorum

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Enes kaplan
Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda okuyorum sorun varsa sorabilirsin.

Zzabuza

80+
Çok yazık... Sırf makam mevki için görülmesi zoruma gidiyor doğrusu.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda okuyorum sorun varsa sorabilirsin.
Kaçıncı sınıf?
Aga o zaman kafam karıştı hangi sınava hazırlanmam gerek o sınava nereden hazırlanırım hangi konular var nerelere başvurmam gerek hiçbirini bilmiyom detaylı
Anlatabilir misiniz generalliğe kadarda gitmek istiyorum
MSÜ'ye hazırlanacaksın, başvuruları geçti bu ay olması lazım sınavı.
Onda barajı geçtin diyelim sonra TYT ve AYT'ye hazırlandın onu da yaptın diyelim.
Ardından MSÜ tercihlerin geldiyse mülakata çağırılacaksın. İlk gün FYT'yi ikinci gün sözlü mülakata gireceksin bu kadar.

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Enes kaplan
Kaçıncı sınıf?

MSÜ'ye hazırlanacaksın, başvuruları geçti bu ay olması lazım sınavı.
Onda barajı geçtin diyelim sonra TYT ve AYT'ye hazırlandın onu da yaptın diyelim.
Ardından MSÜ tercihlerin geldiyse mülakata çağırılacaksın. İlk gün FYT'yi ikinci gün sözlü mülakata gireceksin bu kadar.
İkinci sınıftayım.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,480
İsim
Arda doğan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular