Neler Yeni

Muhabbet kuşu için pasaport lazım mı?

Vermey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
As
Muhabbet kuşumu avusturyadan türkiyeye götürmek istiyorum fakat pasaport lazım mı bilmiyorum, internetden baktığımda birisi hayır birisi evet diyor bende buraya sordum.

Ensy58

80+ Bronze
Evcil hayvanlar, şimdiye kadar yurtdışına giderken, sahiplerinin talebi üzerine, veteriner hekimler tarafından sağlanan pasaport ile seyahat ederken, yeni düzenleme ile pasaport zorunlu hale getiriliyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, "Ev Hayvanlarının Ticari Olmayan Hareketlerinde Uygulanacak Hayvan Sağlığı Şartlarına Dair Yönetmelik Taslağı"nı görüşe açtı. Yönetmelik taslağı, ev hayvanlarının (kedi, köpek ve gelincik) yolcu beraberinde ticari olmayan hareketlerinde sağlık yönünden yapılan resmi kontrolleri yasal bir mevzuat çerçevesinde AB standartlarına uyumlaştırmak suretiyle güçlendirmek, bu yolla insan ve hayvan sağlığının korunmasını sağlamak ve türe özgü hayvan hastalıklarının yayılması riskini azaltmak için ev hayvanlarının hareketlerinde uygulanacak sağlık şartları ve yapılacak kontrollere dair usul ve esasları düzenliyor.
Galiba isteniyormuş

Kenaster

80+
Google'a yazdığımda şu sonuçları elde ettim.

Evcil Hayvan Pasaportu Zorunlu mu? 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren evcil hayvanlara pasaport çıkarmak zorunlu hale getirilmiştir.

Muhabbet kuşlarının yurt dışına çıkarmak için ne yapmamız gerekir?
Cevap: Veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi gümrük idaresine sunulmalıdır.

Top Bottom