Neler Yeni

Muhafazakar Kesim Z Kuşağı'nı Neden Sevmez?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Belki de karşına sadece bu tarz tipler çıkmıştır. Din konusunda yeterince sorgulamış ve tarafını seçmiş kişiler de mevcut. Belki de gördüklerin sadece sosyal medyada olan tiplerdir.
Yukarıda belirli bir kitlenin özelliklerini saydım, bunların Z kuşağında çokça olduğunu ve muhabbet beslemediğimi belirttim. Lafım belirttiğim tiplere. Belirttiğim gibi olmayan kişilerin bulunduğunu ben de biliyorum. Yukarıda genelleme yapmanın yanlış olduğunu da belirtmişim zaten. Benim dediğim şeyleri tekrar bana diyorsun farkında mısın? :D

Kıyafet konusunda neden öyle dedin?
Ne demişim kıyafet konusunda? Anlamadım. Belirttiğim tiplemedeki kişileri tarif ettim sadece.

Reteekspisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
sosyeteDİNOZOR
Siyah,kuru kafa,haç işareti,uzun saç, bol giyim, saçı ortadan ayrılan kişilerle konuşmam ben çünkü boş adam oldukları belli

it's me

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Mert
Amacım asla kavga çıkarmak değil. Eğer yanlış bir konu açtıysam kaldırabilirim de. Günlük hayatımda gördüğüm muhafazakar(AKP'li ve MHP'li) insanların neredeyse hepsi Z kuşağından hazetmiyor. Sizce bunun sebebi ne?
z kuşağının %97si muhafazakar değil yarısı tanrıya sövüyor o yüzden olabilir

Warpx

80+
z kuşağının %97si muhafazakar değil yarısı tanrıya sövüyor o yüzden olabilir
kanka doğru dedin bende z kuşağıyım bizim kuşakta müslüman kalmadı neredeyse çoğu ateist deist bi müslüman ben kaldım arkadaş çevremde :D ve ben sonradan müslüman olan bir insanım kuranı okuduktan sonra önceden değildim

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
Amacım asla kavga çıkarmak değil. Eğer yanlış bir konu açtıysam kaldırabilirim de. Günlük hayatımda gördüğüm muhafazakar(AKP'li ve MHP'li) insanların neredeyse hepsi Z kuşağından hazetmiyor. Sizce bunun sebebi ne?
Sanırım bilmem kaç yıldır insanlara empoze edilen 'İslam,vatan,millet,allah,kitap,yapacağız,edeceğiz,yaptık,ettik,onlar şunu yaptı,öncekiler,sonrakiler,biz şöyleyiz,böyleyiz,inanın,güvenin' adı altındaki veyahut başka bir şey hangisini eklemek isterseniz size kalmış ne idiği belirsiz saçma sapan dayatılarına ve yalanlarına boyun eğmeyip cidden bir şeyleri insanların istedikleri zaman gerçek şekliyle öğrenebildiklerini ve hakları olduğunu öğrenmelerini hazmedemiyorlar.

Bana göre zamanından beri elinin altında tuttukları ezdikleri aşağıladıkları haklarını ellerinden aldıkları insanların artık uyanıp ne oluyor ulan burada demeleri malum bölgelerine ağır darbeler indirdiği için diyebilirim.

Ha ek olarak şunu belirteyim 'Bir kısım' Z kuşağı mensuplarıyla (Şu insanlara o kuşağı bu kuşağı sıfatlarının yakıştırılması beni aşırı geriyor) bu dönemin bir ferdi olarak yakından uzaktan alakam olsun istemem. Sosyal becerileri gelişmemiş, konuşmayı bilmeyen, duracağı yeri bilmeyen, ağzından küfür düşmeyen sürekli bir argo kullanma zorunluluğu hisseden, aile terbiyesi almamış, ciddiyetsiz, orada burada gördüğü olumsuz şeyleri kendine yakıştırmaya çalışan, özenti(Kötü anlamda), edeceği lafı bilmeyen seri üretim banttan çıkan nike ayakkabılar gibi ortalıkta dolaşan kişilerle gram muhabbet beslemek istemem.

Bu forumda yazdığım en ciddi yazım bu oldu herhalde

Son düzenleme:

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,454
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Eski inanışlara sahip bu güruhların daha inovatif, daha gerçekçi ve ileri görüşlü olan ''Z'' kuşağı gençleri sevmemesi normal. Çünkü artık okuyan ve araştıran gençler yobaz, bağnaz ve at gözlüğü takan bu güruhlardan bir halt olmayacağını, ülkeyi geriye götürdüklerini, ülkeye hiçbir faydalarının olmadıklarını, yük olduklarını anlamış durumdalar ve bu muhafazakar güruhları rahatsız etmektedir. Ülkeye ve insana ne zarar geldiyse bu muhafazakar kesim yüzünden geliyor zaten.
Sağ olsun hükümet d*ndar nesiller yetiştirme politikasını harika uyguluyor.

asdkle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
asdk
Muhafazakar kesim genel olarak kendi hayatını istediği gibi yaşayanlardan nefret ediyor.

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,954
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Tüm Z kuşağından nefret ediyor demek mantıksız bir önerme olur. Belirli bir kesimden hoşlanmıyorlar. Ona bakılırsa bende Z kuşağının %70'ini sevmiyorum. Çünkü:
Dünya'ya sadece "tüketmek" için yani zenginleri daha çok zengin etmek için gelmiş, sürekli sisteme sövüp hiçbir şey yapmayan, eleştiriye kapalı, bencil, vatan sevgisi duymayan... bir topluluğa evrilmişler. Yanlış anlaşılmasın hepsi için demiyorum ama ister kabul edelim ister etmeyelim yarımızdan fazlası bu tiplerden oluşuyor. Sevgilisi olmayan kişilere "sap", çok çalışanlara olanlara "inek", çalışmayıp başarısız olanlara "mal"...(Bir sürü var.) gibi sıfatlar takan bir kuşağı neden seveyim ? Nasıl ki kendini bilge zanneden cahil bir insanı düzeltmek imkansıza yakın ise kendini çok zeki ve her şeyi bilen bir kuşak olarak tanımlayan kişileri düzeltmek... zor be hocam. Umarım bir gün düzgün ve saygılı bir kuşak olmayı başarısız. (Tekrar ediyorum herkes için söylemiyorum bunları. Ha kendim de çok düzgün değilim. Ama düzgün olmadığımının farkındayım. Kendimi düzeltmeye ve geliştirmeye çalışıyorum. Çünkü Atalarımın emanet ettiği bu vatana hizmet etmek benim görevim.)
Bir de şunu belirteyim. Dinden çıkmayı, dinle dalga geçmek ve saygısızlık yapmakla bir gören tipler var. Onlar lütfen engellesin birbirimizi görmeyelim :)

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Z kusagı AKP'yi sevmediği için sevmiyorlar genel olarak. AKP şunu yaptı bunu yaptı, niye inkar ediyorsunuz dinsizsiniz falan falan diyen kesim bile var maalesef.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Eski inanışlara sahip bu güruhların daha inovatif, daha gerçekçi ve ileri görüşlü olan ''Z'' kuşağı gençleri sevmemesi normal. Çünkü artık okuyan ve araştıran gençler yobaz, bağnaz ve at gözlüğü takan bu güruhlardan bir halt olmayacağını, ülkeyi geriye götürdüklerini, ülkeye hiçbir faydalarının olmadıklarını, yük olduklarını anlamış durumdalar ve bu muhafazakar güruhları rahatsız etmektedir. Ülkeye ve insana ne zarar geldiyse bu muhafazakar kesim yüzünden geliyor zaten.
Sağ olsun hükümet d*ndar nesiller yetiştirme politikasını harika uyguluyor.
Dindar nesil yetiştirmek isterken dindiz nesil yetiştirdiler. :)
IMG_20220514_120306.jpg

Top Bottom