Mühendislik 1.sınıf öğrencisi için iyi bir bilgisayar gerekli mi?

Agony13

80+
Reaksiyon skoru
23
Arkadaşlar selam. Bende zamanında uzaktan eğitim için aldığım bir laptop var. Öyle çok iyi değil ama çöp de sayılmaz, işimi görüyor. Şimdi bu laptopla birkaç ay idare edebilir miyim sizce? Malum, masraflar arttı. Babama da “50-60 binlik laptop alalım” diyemem. En azından birkaç ay götürür mü diye soruyorum. Özelliklerini yazayım, format atıp tertemiz kullanmayı düşünüyorum.

işlemci: i5 8. nesil.
RAM: 16 GB.
ekran kartı: MX110.
depolama: 500 GB SSD.

Yeterli olur hocam masraf yapmayın bence zaten hazırlık okuyacaksanız çok gereksiz olur.1 sınıfta da öyle ağır program kullanacağınız dersler yok zaten hep temel dersler.Bir ihtimal seneye gerek olabilir.

Hayır gerekli değil, ne mühendisliği hakkında konuşuyoruz bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliği için 3 sene bile idare edebilirsin. Diğer mühendisliklerde 1.sınıfın 2. dönemi uygulamaları yavaş yavaş görmeye başlarsınız zaten.

Bizim programlama hocasi derste 3. Nesil i7 kullaniyor. Gerek yok ust bir seye

Yeterli olur hocam masraf yapmayın bence zaten hazırlık okuyacaksanız çok gereksiz olur.1 sınıfta da öyle ağır program kullanacağınız dersler yok zaten hep temel dersler.Bir ihtimal seneye gerek olabilir.
hazırlık okumayacağım direkt 1.sınıf olarak başlıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır gerekli değil, ne mühendisliği hakkında konuşuyoruz bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliği için 3 sene bile idare edebilirsin. Diğer mühendisliklerde 1.sınıfın 2. dönemi uygulamaları yavaş yavaş görmeye başlarsınız zaten.
evet bölüm bilgisayar mühendisliği

Arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Genelde yurtta oyun oynamaya vakit kalıyor mu? Yurt arkadaşları falan oyun oynuyor mu? Ben yaklaşık 2 senedir doğru düzgün oyun oynayamadım. Geçen sene güzel bir sistem topladım ama YKS yüzünden tadını çıkaramadım. Şimdi de canım inanılmaz oyun oynamak istiyor. O yüzden oyun laptopu almayı düşünüyorum ama malum masraflar çok. Sizce değer mi? Bu bölümü okuyanlar özellikle yazarsa çok sevinirim.

Son düzenleme:
hazırlık okumayacağım direkt 1.sınıf olarak başlıyorum

evet bölüm bilgisayar mühendisliği

Arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Genelde yurtta oyun oynamaya vakit kalıyor mu? Yurt arkadaşları falan oyun oynuyor mu? Ben yaklaşık 2 senedir doğru düzgün oyun oynayamadım. Geçen sene güzel bir sistem topladım ama YKS yüzünden tadını çıkaramadım. Şimdi de canım inanılmaz oyun oynamak istiyor. O yüzden oyun laptopu almayı düşünüyorum ama malum masraflar çok. Sizce değer mi? Bu bölümü okuyanlar özellikle yazarsa çok sevinirim.
Bilgisayar mühendisliğinde ağır güç gerektiren yapay zeka işlemesi ve oyun geliştirme var. Çoğu üniversite oyun geliştirme dersi vermiyor zaten. Bilgisayarın sana yeter, eğer durumunuz yoksa almayın. Zaten muhtemelen oyun laptop'u alacaksınız. Tercihten değil zorunluluktan. Yurtta internet yavaş diye biliyorum online oyun oynayamazsınız, ben yurtta kalmıyorum yurt arkadaşları da isteyen oynar isteyen oynamaz bunu bilemezsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,090
Üyeler
183,946
Son üye
AgonXs
Geri