Mühendislik, Mimarlık ve Oyun İçin Laptop Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
70000
Arkadaşlar merhaba bu sene üniversite sınavına girdim inşallah birinci tercihim mimarlık ikincisi ise inşaat mühendisliği olacak bu yüzden laptop almam gerekiyor autocad tarzı ağır programlar kullanıcam tabii ki oyun da oynayacağım iyi grafikli oyunlar ama sorum şu ki herhangi bir fikrim yok neye dikkat etmeliyim bilmiyorum Ram kaç olmalı işlemci ne olmalı ekran kartı vs hiç bilmiyorum her özelliği ile mükemmel bir laptop lazım ama çok kaba durmasını istemiyorum uzay mekiğine benzemesin Mux Switch falan diyorlar onlardan da anlamam ekran özelliklerinin de iyi olması lazım yani kısacası her konuda işimi fazlasıyla görecek bir laptop arıyorum 70-80k maks çıkabilirim daha altında varsa daha da iyi olur :)

Arkadaşlar merhaba bu sene üniversite sınavına girdim inşallah birinci tercihim mimarlık ikincisi ise inşaat mühendisliği olacak bu yüzden laptop almam gerekiyor autocad tarzı ağır programlar kullanıcam tabii ki oyun da oynayacağım iyi grafikli oyunlar ama sorum şu ki herhangi bir fikrim yok neye dikkat etmeliyim bilmiyorum Ram kaç olmalı işlemci ne olmalı ekran kartı vs hiç bilmiyorum her özelliği ile mükemmel bir laptop lazım ama çok kaba durmasını istemiyorum uzay mekiğine benzemesin Mux Switch falan diyorlar onlardan da anlamam yani kısacası her konuda işimi fazlasıyla görecek bir laptop arıyorum 70-80k maks çıkabilirim daha altında varsa daha da iyi olur :)
Ben de mühendislik okuyorum ve şu bilgisayarı kullanıyorum, sorularını sorabilirsin.

Ben de mühendislik okuyorum ve şu bilgisayarı kullanıyorum, sorularını sorabilirsin.

ekran özellikleri falan diyorlar srgb vs vs onlarda neye dikkat etmeliyim bu laptopta olsaydı güzel olurdu dediğin bir şey var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu attığında 4060 var 60 serisi istemiyorum minimum 70 olsun isterim

ekran özellikleri falan diyorlar srgb vs vs onlarda neye dikkat etmeliyim bu laptopta olsaydı güzel olurdu dediğin bir şey var mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu attığında 4060 var 60 serisi istemiyorum minimum 70 olsun isterim
Hocam ben ekran açısından çok beklentiye sahip değilim zaten, ekran yenileme hızı olsun renkler olsun benim için gayet yeterli, o yüzden şu olsaydı daha iyi olurdu diyeceğim bir şey yok, memnunum. Ben oyun oynamıyorum o yüzden işlemcisi güçlü bir model tercih ettim, sen 4070 hatta 4080'li modellere bakabilirsin.

Gpu olarak 4070 Ile çok yakin performansa sahip Kasasi Msi in ust modellerinin kasasi işlemcisi Ryzen 8000 serisinin en üst serisi Ayrica Ai iş desteğide var (Yeni Ryzen Ai 300 serisi kiyasla baya zayif ama)

Zamanin varsa Bekle Ryzen Ai 300 serisinden bir laptop al

Geri