Neler Yeni

Muhtemel İstanbul Depremi ve İBB'nin Deprem Bütçesi!

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,276
İsim
........
Öncelikle şunu bilmelisin; Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının bütçesi, sadece kentsel dönüşümde kullanılmıyor. 3 ayrı müdürlük kullanıyor bu bütçeyi. Bunlar:
  • Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğü
  • İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğü (İŞAT)
  • Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü
Hangi kurum ana bütçenin ne kadarını kullanmış, ne yapmış, hepsini inceleyip buraya yazacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu yazıyı okumanı tavsiye ederim. Bu büyümenin, piramidin en alında bulunan bizler tarafından neden hissedilmediğini açık bir şekilde anlatmış:

Cumhurbaşkanına yakın olduğu için mi 2011'den bu yana CHP'li vekiller koruyup kolluyor bu insanları?
Tl değer kaybetmiş %7 büyüse nolacak dolar euro karşında şansı 0 2 3 senenin 10tl si 3-4 tl yaparken suanki 10tl 1.25 tl falan yapiyor. Enflasyon x2 artmış her şey zamlandı ne büyümesi aga saraylarin cebi doluyodur o paralarla. .d

images - 2021-05-23T165422.482.jpeg

Belki de o paralar ile erdoğana yeni bir saray yaptırılıyordur.(sonuçta adam sadece bizim paramızı yiyor başka bir şey yapmıyor.)
Aras kargo aç kapıyı

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,643
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG
6.PNG
7.PNG
Ama öyle demeyin

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
İBB'nin 2021 yılı için tahmini gideri; 28 milyar 900 milyon lira.
İBB'nin 2021 yılı için tahmini geliri; 25 milyar 500 milyon lira.
İBB'nin son 2 yılda yaptığı borçlanma ise; 43 milyar, 402 milyon lira. (27 yıl sonra ilk defa borçlanma limitine ulaştı. Ne yaparsa yapsın, borç alamaz artık.)

Hadi bu paranın 2 milyar lirası borca gitti diyelim. Geri kalanı nerede?
Sen erdoğanın Türkiye den para arakladığını anlamıyorsan senin gibi bir insan ile konuşmaya gerek yok ampulu savunan bir insanın zeka seviyesi bellidir zaten senin ile konuşmaya gerek yok.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Sen erdoğanın Türkiye den para arakladığını anlamıyorsan senin gibi bir insan ile konuşmaya gerek yok ampulu savunan bir insanın zeka seviyesi bellidir zaten senin ile konuşmaya gerek yok.
Bilimsel verilere karşı, her zaman hakaret ederek cevap veriyorsunuz. Sizi de anlıyorum, elinizde bana karşı çıkacak bilimsel bir argüman yok.

TL değer kaybetmiş %7 büyüse nolacak dolar euro karşında şansı 0 2 3 senenin 10tl si 3-4 TL yaparken suanki 10tl 1.25 TL falan yapiyor. Enflasyon x2 artmış her şey zamlandı ne büyümesi aga saraylarin cebi doluyodur o paralarla. .d
Şu kafaya hayranım hocam. İnanmak istediğine inanacak, nasıl bir argüman gelirse gelsin okumadan inandığını yazıp geçecek...

Belki de o paralar ile erdoğana yeni bir saray yaptırılıyordur.(sonuçta adam sadece bizim paramızı yiyor başka bir şey yapmıyor.)
CHP'li İmamoğlu'da buna benzer iftiralar atıp, özür dilemek zorunda kalmıştı yalanı belgelenince.

Alıntıyı görüntüle

%7 büyüme işine gelirsek zamanında çok daha iyi yerlerdeydik büyük bir düşüş yaşadı haliyle o düşüşten sonra %7lik yükselme yüksek değil zaten neredeyse %50lik bir düşüş var %50lik düşüş yaşatıp %7lik yükselme ile ülkenin yönetim şeklini başarılı buluyorsanız kolay gelsin size.

Alıntıyı görüntüle
İşaretlediğim yerden sonrasını anlamışsınızdır.
Kaynak gösterirsen, oradan inceleyeyim.

yav hee ak partinin onca durdurduğu metro var alibeyköy tramvay yapti meydanlari güzelleştirecek sadece İstanbul büyük şehir belediyesiyle işler olmuyor devletin de izni olması lazım ak partinin zamanında bütçe var sa niye kullanmidilar
Ak Parti döneminde de var, CHP döneminde de var. Bütçe değişmiyor. Bütçenin kullanımı değişiyor.

ha ? son dediğinizden bir şey anlamadım verileri bekliyorum.
Ayrıca ben bulamadım 2017 2018 belirtilen bütçe ve harcanan bütçeyi bulursanız o zaman daha belirgin olur.
Sizin verdiğiniz kaynakta yazıyor aslında. PDF dosyalarını biraz detaylı incelemek gerekiyor. Kaynak göstererek atacağım. Erdoğan'ın açıklamalarını dinliyordum, müsait değildim.

son dediğinizden bir şey anlamadım verileri bekliyorum.
Erdoğan, 2011 yılından beri Fetö ile savaşıyor. Bunların yayın organlarını, bankasını kapatıyor. Hapse atıyor. CHP'li vekiller ise, 2011'den bu yana Fetö'ye sahip çıkıyor. Bunu nasıl göremiyorsunuz? Sadece CHP'li medyayı takip etseniz bile bunu görürsünüz aslında.

Son düzenleme:

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,276
İsim
........
Bilimsel verilere karşı, her zaman hakaret ederek cevap veriyorsunuz. Sizi de anlıyorum, elinizde bana karşı çıkacak bilimsel bir argüman yok.

Şu kafaya hayranım hocam. İnanmak istediğine inanacak, nasıl bir argüman gelirse gelsin okumadan inandığını yazıp geçecek...

CHP'li İmamoğlu'da buna benzer iftiralar atıp, özür dilemek zorunda kalmıştı yalanı belgelenince.

Ak Parti döneminde de var, CHP döneminde de var. Bütçe değişmiyor. Bütçenin kullanımı değişiyor.

Sizin verdiğiniz kaynakta yazıyor aslında. PDF dosyalarını biraz detaylı incelemek gerekiyor. Kaynak göstererek atacağım. Erdoğan'ın açıklamalarını dinliyordum, müsait değildim.

Erdoğan, 2011 yılından beri Fetö ile savaşıyor. Bunların yayın organlarını, bankasını kapatıyor. Hapse atıyor. CHP'li vekiller ise, 2011'den bu yana Fetö'ye sahip çıkıyor. Bunu nasıl göremiyorsunuz? Sadece CHP'li medyayı takip etseniz bile bunu görürsünüz aslında.
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/con...stikler/Enflasyon+Verileri/Tuketici+Fiyatlari al enflasyon
https://dovizgrafik.com/kur/dolar#3years buyur dolar grafik daha ne kanıtı atacam

Döviz zirveyi görmüş hayla büyüme diyonuz. 10 tl miz 20 tl oldu ama 10 tl 2 dolarken simdi 20 tl miz 2 dolar.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,484
İsim
Adem

Kaynak göstermeme ne gerek var türkiye gsyih yazsanız çıkar karşınıza.
Fetö hakkında aşşağıya bıraktım telefondayım link veya kaynak atmam pek mümkün olmuyor 2011den sonrasına bakmamak lazım onun öncesi var.Ayrıca 2011den sonra chp desteklemiş olabilir o konuds bilgim yok yorum yapamayacağım ak partinin gözümde ne kadar suçu varsa bir o kadar da chpnin de suçu var bu ülkeye umarım düzgün bir yönetici gelir tek temennim

Ekler

• Screenshot_20210602-024741_Chrome.jpg
    Screenshot_20210602-024741_Chrome.jpg
    428.1 KB · Hit: 29
Top Bottom