Neler Yeni

Muhtemel İstanbul Depremi ve İBB'nin Deprem Bütçesi!

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Ekonomi büyüdü, yalan değil. Her şey verilerle ortada. Bütçeler de ortada.

Ayrıca yalan söyleyen CHP'li İBB yönetimi.
Fazilet Durağı hakkında bir takım iddialarda bulundular, video görüntüleri ortaya çıktı.
T3 Vakfı konusunda bir takım iddialarda bulundular, o da belgelerle yalanlandı.

Ama siz belgelere hiç bakmadan, içinizden gelen, duymak istediğiniz ihtimali söylüyorsunuz.
Ekonomi devlet kredi verdiği için büyüyor. Yani kredi ekonomisi büyüyor.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Daha önce de yazmıştım, yazdığım arkadaş gülme emojisi atıp kaçmıştı mesaja. Aynı mesajı buraya alıntılıyorum. Kaynaklardan, belirttiğim her bilgiyi teyit edebilirsin. Bazı kaynaklara giriş yapabilmen için, siteye üye olman gerekiyor:
Evet tamam ben %7 büyümüş helal olsun güzel iş çıkarmışlar ama bu rakamların ciddi rakamlar olmadığını bilmenizi isterim küçük ekonomiler çabuk büyürler ben şuna bakarım maddi olarak elime geçen para veya refahım arttı mı ?
Valla hissetmedim.
E kardeşim darbe oldu diyorsun ama bütçe 1 milyar diyorsun imamoğlu o zaman 300milyon bütçe ile 2k kentsel dönüşüm yapabiliyorsa bu adamlar 1 milyar ile ne yapıyor ?
Algı yönetimi dediğim şey işte bu anlayın şunu artık.
buna cevap bekliyorum

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Evet tamam ben %7 büyümüş helal olsun güzel iş çıkarmışlar ama bu rakamların ciddi rakamlar olmadığını bilmenizi isterim küçük ekonomiler çabuk büyürler ben şuna bakarım maddi olarak elime geçen para veya refahım arttı mı ?
Valla hissetmedim.

buna cevap bekliyorum
Hissedemezsin alım gücü olarak ekonmik krizden batacak yunanaistan önümüzde

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
E kardeşim darbe oldu diyorsun ama bütçe 1 milyar diyorsun imamoğlu o zaman 300milyon bütçe ile 2k kentsel dönüşüm yapabiliyorsa bu adamlar 1 milyar ile ne yapıyor ?
Algı yönetimi dediğim şey işte bu anlayın şunu artık.
Öncelikle şunu bilmelisin; Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının bütçesi, sadece kentsel dönüşümde kullanılmıyor. 3 ayrı müdürlük kullanıyor bu bütçeyi. Bunlar:
  • Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğü
  • İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğü (İŞAT)
  • Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü
Hangi kurum ana bütçenin ne kadarını kullanmış, ne yapmış, hepsini inceleyip buraya yazacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla hissetmedim.
Şu yazıyı okumanı tavsiye ederim. Bu büyümenin, piramidin en alında bulunan bizler tarafından neden hissedilmediğini açık bir şekilde anlatmış:

Yoksaaaa darbeyi yapanın başı olarak gösterilen kişi cumhurbaşkanımızın en yakın neyse neyse konu sapmasın şimdi.
Cumhurbaşkanına yakın olduğu için mi 2011'den bu yana CHP'li vekiller koruyup kolluyor bu insanları?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Öncelikle şunu bilmelisin; Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığının bütçesi, sadece kentsel dönüşümde kullanılmıyor. 3 ayrı müdürlük kullanıyor bu bütçeyi. Bunlar:
Hangi kurum ana bütçenin ne kadarını kullanmış, ne yapmış, hepsini inceleyip buraya yazacağım.

Şu yazıyı okumanı tavsiye ederim. Bu büyümenin, piramidin en alında bulunan bizler tarafından neden hissedilmediğini açık bir şekilde anlatmış:

Cumhurbaşkanına yakın olduğu için mi 2011'den bu yana CHP'li vekiller koruyup kolluyor bu insanları?
ha ? son dediğinizden bir şey anlamadım verileri bekliyorum.
Ayrıca ben bulamadım 2017 2018 belirtilen bütçe ve harcanan bütçeyi bulursanız o zaman daha belirgin olur.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,271
İsim
Mert Can Ergün
2020 yılında, belediyenin tahmini gideri; 28 milyar 850 milyon lira.
2020 yılında, belediyenin tahmini geliri; 21 milyar 550 milyon lira.

2021 yılında, belediyenin tahmini gideri; 28 milyar 900 milyon lira.
2021 yılında, belediyenin tahmini geliri; 25 milyar 500 milyon lira.

Bu 2 yılda yaptığı borçlanma, 43 milyar 402 milyon lira.

Bu bilgileri İBB'nin yayınladığı mali bütçede görebilirsin. Bütçe var ama adam depreme kullanmıyor.

Ak Parti'nin yapıp bitirdiklerinin açılışını yapıyor.
yav hee ak partinin onca durdurduğu metro var alibeyköy tramvay yapti meydanlari güzelleştirecek sadece İstanbul büyük şehir belediyesiyle işler olmuyor devletin de izni olması lazım ak partinin zamanında bütçe var sa niye kullanmidilar

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem

1622560482031.png

%7 büyüme işine gelirsek zamanında çok daha iyi yerlerdeydik büyük bir düşüş yaşadı haliyle o düşüşten sonra %7lik yükselme yüksek değil zaten neredeyse %50lik bir düşüş var %50lik düşüş yaşatıp %7lik yükselme ile ülkenin yönetim şeklini başarılı buluyorsanız kolay gelsin size.

1622561173539.png

İşaretlediğim yerden sonrasını anlamışsınızdır.

Son düzenleme:

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Ekonomi büyüdü, yalan değil. Her şey verilerle ortada. Bütçeler de ortada.

Ayrıca yalan söyleyen CHP'li İBB yönetimi.
Fazilet Durağı hakkında bir takım iddialarda bulundular, video görüntüleri ortaya çıktı.
T3 Vakfı konusunda bir takım iddialarda bulundular, o da belgelerle yalanlandı.

Ama siz belgelere hiç bakmadan, içinizden gelen, duymak istediğiniz ihtimali söylüyorsunuz.
Ekonomi büyüdü doğru diyorsun. Yandaşlara çok güzel büyüdü. Ama halka... Halka göre ekonomi büyümedi. Eğer büyüseydi fiyatlara zam gelmezdi. Büyüseydi akaryakıt fiyatarına zam gelmezdi.

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932

bu büyüme istatistiğinin çok önemi yok önemli olan alım gücüdür bu istatistikteki tek önemli nokta itahalat iihraçattır

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Olayın cevabını verip sessizce uzaklaşıyorum.Bütçelerin fazla olmasının sebebi malum kişilerin parayı çok sevmesidir.Mantıklı gelir gelmez benle dalaşmayın tövbeliyim

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Olayın cevabını verip sessizce uzaklaşıyorum.Bütçelerin fazla olmasının sebebi malum kişilerin parayı çok sevmesidir.Mantıklı gelir gelmez benle dalaşmayın tövbeliyim
Kedi bile farketmiş

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Deprem bilimciler, önümüzdeki yıllarda bir İstanbul depremi beklediklerini söylüyorlar. Bunun için şimdiden önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde felaketle sonuçlanacağını belirtiyorlar.

Bunun için alınacak önlem, kesinlikle Kentsel Dönüşüm olmalı. Depreme dayanıksız yapılar yıkılarak, yerine depreme dayanıklı yapılar inşâ edilmeli. Fakat, 2012 yılında CHP'li vekiller, Kentsel Dönüşümün iptali için anayasa mahkemesine gitmişti. Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemlerde de, bu projeye şiddetle karşı çıkıyorlardı. İnternette biraz araştırma yaparsanız, Erdoğan'ın Kasımpaşa'ya gidip eski komşularına "Bu projeye destek verin." diye yalvardığını bile görebilirsiniz.

CHP'li vekillerin anayasa mahkemesine başvurusu, bildiğim kadarıyla olumsuz sonuçlandı. İstekleri reddedildi. Fakat, 2019 seçimlerinde CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Deprem hakkında yaptığı ilk icraat, düzenlediği ilk Mali Bütçede, deprem bütçesini %65 azaltmak oldu. Verileri İBB'nin kendi sitesinden aldım, teyit etmek isteyenler için kaynak bırakıyorum.

2018 yılında belediye Ak Parti'de iken deprem bütçesi, 1 milyar 22 milyon 295 bin liraydı.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2019 yılında deprem bütçesi, 1 milyar 18 milyon 921 bin liraydı. Bütçe, belediye Ak partiye aitken belirlenmişti.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2020 yılında, CHP yönetimi ilk kez belediyenin mali bütçesini düzenledi ve deprem bütçesini %65 azaltarak, 347 milyon 623 bin liraya düşürdü.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2021 yılında, deprem bütçesi, 439 milyon 299 bin lira olarak güncellendi.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:
https://www.ibb.istanbul/Uploads/2021/2/2021-Mali-Yili-Butcesi.pdf

Ekrem İmamoğlu'nun, deprem bütçesini bu kadar düşürmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fazilet Durağı yalanı, suya yapılan zamlar, otobüs seferlerinin azaltılması gibi vatandaşa zarar veren birkaç hamlesi daha olmuştu. Bu adamlar, yıllar sonra belediyeyi aldık diye ihyâ edeceklerine, neden zarar veriyorlar? Bu adam, Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa; neden İstanbul'u bu kadar kötü yönetiyor? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Belki de o paralar ile erdoğana yeni bir saray yaptırılıyordur.(sonuçta adam sadece bizim paramızı yiyor başka bir şey yapmıyor.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,570
Üyeler
166,957
Son üye
Kerem123.b
Top Bottom