Neler Yeni

Muhtemel İstanbul Depremi ve İBB'nin Deprem Bütçesi!

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Şu işe el atılmalı bence.
Ben deprem bölgesine uzağım 7lik deprem burda 4-5 gibi ama hiçbirşey belli olmaz.
Aynen öyle. Deprem olduğunda hangi partili olduğumuza bakmayacak, büyük tehlike.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Şu işe el atılmalı bence.
Ben deprem bölgesine uzağım 7lik deprem burda 4-5 gibi ama hiçbirşey belli olmaz.
Depreme ne gerek var? Deprem olmadan binalar yıkılıyor.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Çalışanlar, görevli araç vb...
Evet, çok kişinin hakkına girdi işten çıkararak. Halbuki seçilmeden önce "kimseyi çıkarmayacağız" diyerek söz vermişti. İsraf diye sergilediği araçtan fazlasını da aldı bu arada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hmm, yanlış anlamışım o zaman k.b
Sorun değil ama hâlâ fikrini belirtmemişsin hocam.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Evet, çok kişinin hakkına girdi işten çıkararak. Halbuki seçilmeden önce "kimseyi çıkarmayacağız" diyerek söz vermişti. İsraf diye sergilediği araçtan fazlasını da aldı bu arada.
İsraf diye sergilediği araçları çalışanlar görevini yapıyordu onlarla. Sergilediği zaman çalışanlar araçsız kalınca 2-3 hafta hizmet veremediler.

En son gelen ihaleyi gördün mü?
30 küsür lüks araç ihalesi.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Sorun değil ama hâlâ fikrini belirtmemişsin hocam.
Depremin yakınlaştığı tarihlerde bütçe daha da arttırılır diye düşünüyorum, şuan deprem'e ayrılan bütçe şehrin gelişmesi veya borçlara gidiyor olabilir
Bu konu hakkında pek bir bilgim yok o yüzden tahminlerimi, bence olabilecek olasılıkları yazdım

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Depremin yakınlaştığı tarihlerde bütçe daha da arttırılır
Müneccim yok maalesef. Ne zaman olacağını kimse bilmiyor. Borca gidiyor diyorsun ama borca giden rakam 2 milyar TL.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Deprem bilimciler, önümüzdeki yıllarda bir İstanbul depremi beklediklerini söylüyorlar. Bunun için şimdiden önlem alınması gerektiğini, aksi takdirde felaketle sonuçlanacağını belirtiyorlar.

Bunun için alınacak önlem, kesinlikle Kentsel Dönüşüm olmalı. Depreme dayanıksız yapılar yıkılarak, yerine depreme dayanıklı yapılar inşâ edilmeli. Fakat, 2012 yılında CHP'li vekiller, Kentsel Dönüşümün iptali için anayasa mahkemesine gitmişti. Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemlerde de, bu projeye şiddetle karşı çıkıyorlardı. İnternette biraz araştırma yaparsanız, Erdoğan'ın Kasımpaşa'ya gidip eski komşularına "Bu projeye destek verin." diye yalvardığını bile görebilirsiniz.

CHP'li vekillerin anayasa mahkemesine başvurusu, bildiğim kadarıyla olumsuz sonuçlandı. İstekleri reddedildi. Fakat, 2019 seçimlerinde CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Deprem hakkında yaptığı ilk icraat, düzenlediği ilk Mali Bütçede, deprem bütçesini %65 azaltmak oldu. Verileri İBB'nin kendi sitesinden aldım, teyit etmek isteyenler için kaynak bırakıyorum.

2018 yılında belediye Ak Parti'de iken deprem bütçesi, 1 milyar 22 milyon 295 bin liraydı.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2019 yılında deprem bütçesi, 1 milyar 18 milyon 921 bin liraydı. Bütçe, belediye Ak partiye aitken belirlenmişti.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2020 yılında, CHP yönetimi ilk kez belediyenin mali bütçesini düzenledi ve deprem bütçesini %65 azaltarak, 347 milyon 623 bin liraya düşürdü.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:

2021 yılında, deprem bütçesi, 439 milyon 299 bin lira olarak güncellendi.
Alıntıyı görüntüle
Kaynak:
https://www.ibb.istanbul/Uploads/2021/2/2021-Mali-Yili-Butcesi.pdf

Ekrem İmamoğlu'nun, deprem bütçesini bu kadar düşürmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fazilet Durağı yalanı, suya yapılan zamlar, otobüs seferlerinin azaltılması gibi vatandaşa zarar veren birkaç hamlesi daha olmuştu. Bu adamlar, yıllar sonra belediyeyi aldık diye ihyâ edeceklerine, neden zarar veriyorlar? Bu adam, Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsa; neden İstanbul'u bu kadar kötü yönetiyor? Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Reis ne dememizi bekliyorsun bilmiyorum ama gene Chp'li yaptın bizi 😁 şu emoji ile kötü bir hamle belki daha iyi işlerde kullanılmıştır belki daha kötü işlerde ne diyelim yani ?

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Oy verme yaşına gelmemiş, hiçbir konuda araştırması olmayan, ezberden konuşan kişilerle konuşmaya devam edelim o hâlde?
Oy verme yaşına gelmiş, verdiği oylarla ülkenin geriye gitmesini sağlayan, mee mee diye bağıran kişilerlerle konuşmuyorum mesela ben.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Depremin yakınlaştığı tarihlerde bütçe daha da arttırılır diye düşünüyorum, şuan deprem'e ayrılan bütçe şehrin gelişmesi veya borçlara gidiyor olabilir
Bu konu hakkında pek bir bilgim yok o yüzden tahminlerimi, bence olabilecek olasılıkları yazdım
Hocam, depremin zamanını bilmiyoruz ki? Deprem olduktan sonra bütçeyi istediği kadar arttısın, hiçbir işe yaramaz. Deprem olmadan önlemini almalısın ki, deprem olduğunda en az hasarla kurtul.

Ayrıca, adayken vaatlerinden biride İstanbul'un kendi kendine yeteceğiydi. "Borç almaya gerek yok, kendi içinde çarkı düzgün döndürürsen hayli hayli yeter." demişti. Fakat, İstanbul Belediyesi 25 yıl aradan sonra ilk defa borçlanma sınırına ulaştı. Bütçesi bu kadar fazla yani ama hizmet hiç yok. Çam ve Sakura hastanesinin yolunu bile yapamadı adam, bütçe yok diyerek.

Bir kez de eleştirin hocam, yanlış yaptı deyin. Bu kadar savunmaya çalışılmaz yani.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Reis ne dememizi bekliyorsun bilmiyorum ama gene Chp'li yaptın bizi 😁 şu emoji ile kötü bir hamle belki daha iyi işlerde kullanılmıştır belki daha kötü işlerde ne diyelim yani ?
Atasını sayan herkes CHP'li bunun gözünde. Herkesi kendi gibi atasız sanıyor herhalde.

Top Bottom