Neler Yeni

Mülteci Anketi (Proje)

Mültecilerin ülkenden gitmesi gerektiğini düşünüyor musun?

• Oy kullanan toplam üye
    123
  • Anket kapatıldı .

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,288
İsim
Efecan
Arkadaşlar farklı sosyal platformlarda anket projemiz var ben de burayı seçtim cevaplarınız çok değerli teşekkürler.

Kararsız olan arkadaş olursa nedenini yorumlara yazarsa sevinirim not alacağım.

(Proje pazartesi teslim edileceği için anket süresi 2 gün olarak karar verdim umarım yeterli olur)

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Arkadaşlar farklı sosyal platformlarda anket projemiz var ben de burayı seçtim cevaplarınız çok değerli teşekkürler.
Bir anketi bu kadar basit yapmayın. Soruyu da cevap şıklarını da detaylandırın. Kaçak şekilde giren mültecileri mi belirtiyorsunuz yoksa tamamını mı? Mülteci ama hangi mülteci? Savaştan kaçıp ülkemize sığınan da var, sırf ülkeyi sömüreyim ve para kazanayım diye gelen de var. Yıllardır mülteciler var esasında ülkemizde. Afrikalıları da kast ediyor musunuz bu soruda mesela? Yahut Afganistan gibi ülkelerden itin kopuğun ülkemize dolmasını mı kast ediyorsunuz? Yoksa direkt bir mülteci karşıtlığı mı kast ediyorsunuz? "Ukraynalı, Suriyeli, Afrikalı hepsi gitsin. Hiçbirini istemiyorum. Türkiye Türklerindir." şeklinde bir karşıtlık mı yoksa son aylarda yaşanan taciz olaylarının faillerine bir karşıtlık mı? Bu gibi detayları vermedikçe nitelikli bir anket yapamazsınız. Oy verenler aynı seçeneği işaretlese bile benzer düşünmüyor olabilir. Faşistçe düşünceleri olanla hükümetin kontrolsüz göçe karşı uyguladığı yanlış politikaya muhalif olanları aynı potaya koymuş olabilirsin.

Critaes

80+ Bronze
Bir anketi bu kadar basit yapmayın. Soruyu da cevap şıklarını da detaylandırın. Kaçak şekilde giren mültecileri mi belirtiyorsunuz yoksa tamamını mı? Mülteci ama hangi mülteci? Savaştan kaçıp ülkemize sığınan da var, sırf ülkeyi sömüreyim ve para kazanayım diye gelen de var. Yıllardır mülteciler var esasında ülkemizde. Afrikalıları da kast ediyor musunuz bu soruda mesela? Yahut Afganistan gibi ülkelerden itin kopuğun ülkemize dolmasını mı kast ediyorsunuz? Yoksa direkt bir mülteci karşıtlığı mı kast ediyorsunuz? "Ukraynalı, Suriyeli, Afrikalı hepsi gitsin. Hiçbirini istemiyorum. Türkiye Türklerindir." şeklinde bir karşıtlık mı yoksa son aylarda yaşanan taciz olaylarının faillerine bir karşıtlık mı? Bu gibi detayları vermedikçe nitelikli bir anket yapamazsınız. Oy verenler aynı seçeneği işaretlese bile benzer düşünmüyor olabilir. Faşistçe düşünceleri olanla hükümetin kontrolsüz göçe karşı uyguladığı yanlış politikaya muhalif olanları aynı potaya koymuş olabilirsin.
Aynı konuya değinecektim, sizin yorumunuzu görünce yarıda kestim :) Dediklerinize katılıyorum, çok yüzeysel bir anket ve elde edilebilir bir sonucun çıkması mümkün değil. Anketten beklenilen amaca yönelik bir anket olmamış maalesef.

TamerKs

80+ Silver
Ukraynalılar kendi ülkelerinde kalıp rakiplerine karşı (Rusya) çıkmaları gerekiyorken farklı ülkelere kaçıyorlar, aynı şekilde suriyeliler kendi devleti ve iç savaştan dolayı kaçıyor ve ırkçılık çekiyor.

Bu sosyal medyanın algısı değil de ne?

Tamamı gitsin veya tamamı kalsın demek yanlış, nitelikli var niteliksiz var hiçbir şekilde genelleme yapılamaz.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Ukraynalılar kendi ülkelerinde kalıp rakiplerine karşı (Rusya) çıkmaları gerekiyorken farklı ülkelere kaçıyorlar, aynı şekilde suriyeliler kendi devleti ve iç savaştan dolayı kaçıyor ve ırkçılık çekiyor.

Bu sosyal medyanın algısı değil de ne?

Tamamı gitsin veya tamamı kalsın demek yanlış, nitelikli var niteliksiz var hiçbir şekilde genelleme yapılamaz.
Ukrayna'dan gelenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuk. Erkeklerin zaten ülkeden çıkması yasak. Ayrıca ırkçılığın nedeni her olayda bunların olması bu ülkede son 1-2 yıldır yok mülteciler bayağıdır var ancak 1-2 daha çok alınca özellikle a*gan ve p*k*stanlılar gelince her türlü pisliği yapmaya başladılar.

Ahmet Öztürk

80+ Bronze
Evet bastım ama hepsinin gitmesi gerekmiyor. Daha fazla şık eklesen daha iyiydi. Hiçbir işe yaramayanlar gitmeli, kendi halinde olup işine bakanlar kalmalı.

BobMarleyFaruk

80+ Bronze
Rahat duranların kalması yönünden yanayım. Çapulcuları tacizcisini sapığını gasp edip sınır kapısına bıraksınlar

TİTAN.

80+ Platinum

Kararsız olan arkadaş olursa nedenini yorumlara yazarsa sevinirim not alacağım.

(Proje pazartesi teslim edileceği için anket süresi 2 gün olarak karar verdim umarım yeterli olur)
Cevap belli

Junaiun

80+ Bronze
Dul kadınlara lafım yok ama eli silah tutanların burada yaşamasını istemiyorum.

Top Bottom