Çözüldü✓ Multi Frame Gen kaliteyi bozuyor mu?

eze00

80+
Reaksiyon skoru
1
Yakın bir zamanda pc değiştirmeyi düşünüyorum normalde 4060 alcaktım ama dedim almışken son model alayım 5060 ti 16gb almaya karar verdim. Çünkü MFG ve FG özelliği beni cezbetti ama karşıma çıkan bi kaç videoda bazı insanlar bu özelliği eleştirmiş kaliteyi çok bozuyor diye özellikle ekranı hızlı çevirince falan, ben şimdi bunu 1080p monitörde hikayeli oyunlarda kullanıcam sadece, 4x yada 2x kullanırsam çok bozar mı görüntüyü rahatsız edicek kadar, yoksa çokta batmaz mı göze? Deneyen varsa aranızda yada bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Yakın bir zamanda pc değiştirmeyi düşünüyorum normalde 4060 alcaktım ama dedim almışken son model alayım 5060 ti 16gb almaya karar verdim. Çünkü MFG ve FG özelliği beni cezbetti ama karşıma çıkan bi kaç videoda bazı insanlar bu özelliği eleştirmiş kaliteyi çok bozuyor diye özellikle ekranı hızlı çevirince falan, ben şimdi bunu 1080p monitörde hikayeli oyunlarda kullanıcam sadece, 4x yada 2x kullanırsam çok bozar mı görüntüyü rahatsız edicek kadar, yoksa çokta batmaz mı göze? Deneyen varsa aranızda yada bilgi sahibi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
4060 kartımda frame gen özelliğini açabildiğim her oyunda açıyorum ve Frame gen 2x görüntüyü bozmadı bende daha önce. Tabii tek bir oyun hariç o da SpiderMan 2. Frame gen 4x'in görüntüye ne kadar etkisi vardır tam bilmiyorum ama eğer güzel optimize edilmişse çok zor fark ediliyordur.

gecikme de artırıyor , çoğu oyunda görüntü kalitesini de bozuyor yavaşça adam oluyor tabii bu teknoloji.

gecikme de artırıyor , çoğu oyunda görüntü kalitesini de bozuyor yavaşça adam oluyor tabii bu teknoloji.
gecikme benim için çok önemli değil hikayeli oyun olduğu sürece, peki sizce 5000 serisine güncelleme getirirler mi yazılımsal bu frame gen için, yoksa 6000 serisinde mi adam olur?

gecikme benim için çok önemli değil hikayeli oyun olduğu sürece, peki sizce 5000 serisine güncelleme getirirler mi yazılımsal bu frame gen için, yoksa 6000 serisinde mi adam olur?
5000 serisinde adam olur ya , baya hızlı gelişiyor.

Çok hakim değilim piyasaya, en son ne zaman güncelleme geldi mesela 5000 serisine ve neye dayanarak düzelceğini söylüyorsunuz?
daha dün yeni driver yayınlandı ve @The Semih bu arkadaş güncel testleri yayınladı hem gecikmeyi düşürmüşler (çok iyi) hem de düzgün çalışıyor bazı oyunlarda hala görüntü kalitesini bozuyor fakat çözülmeyecek şeyler değil kendi kullandığı cihaz üzerinden yayınladığı için testleri güven sorunu da yok.

daha dün yeni driver yayınlandı ve @The Semih bu arkadaş güncel testleri yayınladı hem gecikmeyi düşürmüşler (çok iyi) hem de düzgün çalışıyor bazı oyunlarda hala görüntü kalitesini bozuyor fakat çözülmeyecek şeyler değil kendi kullandığı cihaz üzerinden yayınladığı için testleri güven sorunu da yok.
arkadaşın profiline giremiyorum, hesabım yeni olduğu için mi acaba?

Profilim gizli o yüzden

yok kendisi kısıtlamış :D

Frame Generation gecikme testi yaparken ''System Latency'' değerine bakılır, oyunlarda hissedilen gecikme değeridir.
Görüntülerde 2 çeşit gecikme var birisi Render Latency diğeri System Latency, Nvidia Reflex ve Anti Lag gibi teknolojiler System Latency değerini düşürür.

REMATCH

Frame Generation Kapalı Gecikme 29.5ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 19.2ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 22.1ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 4X Gecikme 24.4ms
Alıntıyı görüntüle

CRONOS NEW DAWN

Frame Generation Kapalı Gecikme 50.3ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 29.8ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 31.9ms ( 4X Oyunun Ayarlarında Yok )
Alıntıyı görüntüle

DUNE AWAKENİNG

Frame Generation Kapalı Gecikme 46.5ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 36.6ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 38.3ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 4X Gecikme 37ms
Alıntıyı görüntüle

GTA 5 ENHANCED

Frame Generation Kapalı Gecikme 32.5ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 2X Gecikme 31.6ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 3X Gecikme 34.4ms
Alıntıyı görüntüle

Frame Generation 4X Gecikme 35.9ms
Alıntıyı görüntüle

Tüm testler RTX 5070Tİ 4K Ultra DLSS4 açık olarak yapılmıştır
Forumda 4MB dosya sınırı olduğu için görüntüler 1080p ye küçültüldü 4K fotoğrafın boyutu 13MB

Ana FPS 60 civarındaysa 2x framegen kaliteyi gözle görülür düzeyde hiç bozmuyor. Daha düşük fps'lerde bu "artifacting" denen çeşitli görsel sıkıntıları fark ediyorsunuz fakat bence 40-45 fps civarında dahi öyle aşırı rahatsız eden bir düşüş yok. Tabi bunlar 2x için geçerli 3x ve 4x bana hala daha tam olmuş gibi gelmiyor. Bu arada konuyla alakası yok ama 5060 ti 2K için yapılmış bir kart. Özellikle hikayeli oyunlar oynayacağım diyorsanız benim önerim yeni bir monitör almanız, kartın gerçek potansiyelini kullanmamış oluyorsunuz yoksa.

Ana FPS 60 civarındaysa 2x framegen kaliteyi gözle görülür düzeyde hiç bozmuyor. Daha düşük fps'lerde bu "artifacting" denen çeşitli görsel sıkıntıları fark ediyorsunuz fakat bence 40-45 fps civarında dahi öyle aşırı rahatsız eden bir düşüş yok. Tabi bunlar 2x için geçerli 3x ve 4x bana hala daha tam olmuş gibi gelmiyor. Bu arada konuyla alakası yok ama 5060 ti 2K için yapılmış bir kart. Özellikle hikayeli oyunlar oynayacağım diyorsanız benim önerim yeni bir monitör almanız, kartın gerçek potansiyelini kullanmamış oluyorsunuz yoksa.
evet haklısınız bende bunu yeni yeni fark ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,952
Üyeler
184,359
Son üye
Yusu4
Geri