Hocam Epomaker TH99, Darmoshark K7 Max, Ajazz AK980 arasında kaldım. Bir de ATK RS7 Air var. O nasıldır?
Hocam listelerken hata olmuş sanırım, rs7 ve k7 max kabloluymuş haberin olsun. Hepsinin birbirinden farklarını sıralayayım ona göre karar ver.
RS7 Air + : İyi malzeme kalitesi, hall effect switch (tuş algılama mesafesini istediğin şekilde özelleştirebilirsin), 8000 hz raporlama hızı, şeffaf tuş kapakları.
RS7 Air - : Sadece kablolu bağlantı, tkl tuş dizilimi (sen numpadli tam boy istiyordun) , diğer 3 üründen yüksek fiyatta.
K7 Max + : iyi tasarım, iyi fiyat, hall effect switch.
K7 Max - : usb 2.0, kablolu kullanılıyor.
EPOMAKER TH99 Pro + : 10.000 mah ortalamanın çok üstünde batarya, görece uygun fiyat, istediğin gibi tam boy, metal knob, sessiz switchler, 3 bağlantı seçeneği, mini ekran.
EPOMAKER TH99 Pro - : Şeffaf tuş baskısı yok (aydınlatma gürül gürül olmaz, bu kişiye göre değişkenlik gösteren bir durum), 2.4 ghz 1000 hz standart bağlantı (kullanıma bir engel değil ama 8000 hz kablosuzlar da olabiliyor piyasada) , manyetik değil mekanik switch (buda kullanıcının isteğine göre avantaj olup olmayabilir.)
AK980 + : Th 99 pro modeline göre uygun fiyat, 8000 mah büyük batarya, 3 modlu kablosuz bağlantı, knob, mini ekran.
AK980 - : Eksi diyebileceğim taraflar th99 pro ile benzer aslında uzun uzun yazmayayım. 2 modelde özünde özellik olarak hemen hemen aynı ürünler. Switch sesleri, malzeme kalitesi (iki modelde abs plastik gövde, kötü sayılmaz ikisi de belli bir kaliteyi vadeder sana ama üründen ne beklediğine bağlı, epomaker bi tık daha iyi olabilir belki) farklılık gösterbilir.
Benim fikrim: Ben hardcore fps, moba oyuncusuyum hall effect tuşlar işime gelir kablolu ve tkl düzen olması da önemli değil diyorsan rs7 air al. Ben keyif adamıyım tek sarjda uzuuun süreler götürsün, hız olarak normal klavyelerden bir farkı olmadığı sürece benim için sorun teşkil etmiyor diyorsan th99 pro al. Hatta th99 pro düşünüyorsan onun yerine th108 pro da bakabilirsin, özellikler aynı, onun plastiği daha kalınmış. 500 lira fark var.