Öneri Full Size / %98 Klavye Önerisi Lazım

bende düm aula f99 siparisi verdim kendim eyooso z94 kullaniyorum girisi bozulmaya basladi diye ins pişman olmam
Hocam malzeme kalitesi, 2.4ghz bağlantısı vs. her şeyi çok güzel klavyenin. Ben Türkçe Q aldım MaxiTekno satıcısından. Normalde bildiğim bu klavyenin Türkçe Q versiyonu yok globalde Türkiye ye özel yapmışlar nasıl yapmışlarsa ama Türkçe Q destekleyen yazılım şart. Yoksa virgül mesela çalışmıyor yazılımdan bir ayar yapınca. Bir de led ışıklarını pek beğenemedim göze böyle çok batıyor sanki. Bir de tuşların aşağısına yerleştirmişler ledleri, tuş bazlı renk atadığında sanki başka tuşun ledi yanıyormuş gibi hissettiriyor.

Ek olarak yukarıda bahsettiğim üzere F tuşlarındaki FN kombinasyonu atamaların vs. hiçbir şeyini değiştiremiyorsun. Yazılımı berbat ya.

Hocam bir de virgül tuşu çalışmıyor enterin yanındaki. Yazılımda zaten öyle bir tuş yok gözükmüyor. Türkçe Q olduğu için var ama tık yok.
Edit: FN+ESC ile klavyeyi resetlediğimde virgül tuşu çalışıyor ancak yazılımdan herhangi bir ayarı değiştirdiğimde virgül tuşu iptal oluyor arayüzde hiç varolmadığı için ya da yazılımsal bir sorun herhalde. Bunu düzeltmenin bir yolu yok mu acaba?
Driver dilinde türkçe seçeneği var mı ? Birde firmware güncel mi ? Birde windowstaki klavye düzenini değiştirip dene

Driver dilinde türkçe seçeneği var mı ? Birde firmware güncel mi ?
Firmware güncel kontrol ettiğimde güncel diyor. Driver dilinde Türkçe yok hayır. İngilizce ve Çince var sadece.

Firmware güncel kontrol ettiğimde güncel diyor. Driver dilinde Türkçe yok hayır. İngilizce ve Çince var sadece.
İstersen bir desteğe danış; diğer modellerin sürücüleri Türkçe desteğe sahip çünkü. İlla ki vardır çözümü.. Windowsta ki klavye düzenini değiştirip denedin mi ?

Bu linkteki driverlara bakar mısın. Almanca versiyonu falan var ama türkçe yok.

Ekran görüntüsü 2025-07-05 193817.webp

Sizin klavye böyle mi yoksa büyük enter li mi ?
f70cf6ec8acb5217c5d5cab34861326f.jpeg

Son düzenleme:
Bu linkteki driverlara bakar mısın. Almanca versiyonu falan var ama türkçe yok.

Alıntıyı görüntüle
Sizin klavye böyle mi yoksa büyük enter li mi ?
f70cf6ec8acb5217c5d5cab34861326f.jpeg
Büyük enterli hocam
1751736553769.webp

Türkçe Q layout şeklinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Linktende baktım dediğiniz gibi German version var ama Türkçe versiyon yok bu büyük sıkıntı benim için ya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İstersen bir desteğe danış; diğer modellerin sürücüleri Türkçe desteğe sahip çünkü. İlla ki vardır çözümü.. Windowsta ki klavye düzenini değiştirip denedin mi ?
Klavye düzeniyle bir ilgisi yok ya, zaten Türkçe Q şeklinde klavye düzeni. Klavyedeki bütün tuşları da sorunsuz kullanıyorum ama asıl sıkıntı yazılım kısmı şu anda işte. Türkçe destekli yazılım lazım yoksa şu anda mevcut global yazılımlarından ayar yaptığımda virgül tuşumu iptal ediyor direk. FN+ESC ye 3 saniye basılı tutup resetlemeden virgül tuşu devreye girmiyor. Bunu yapınca da özelleştirdiğim ayarlar gidiyor resetlediği için.

Bir de tekrar söylüyorum ama F1 F2 tuşlarındaki atamalar vs. hiçbir şekilde bende değişmiyor.

Son düzenleme:
Hocam malzeme kalitesi, 2.4ghz bağlantısı vs. her şeyi çok güzel klavyenin. Ben Türkçe Q aldım MaxiTekno satıcısından. Normalde bildiğim bu klavyenin Türkçe Q versiyonu yok globalde Türkiye ye özel yapmışlar nasıl yapmışlarsa ama Türkçe Q destekleyen yazılım şart. Yoksa virgül mesela çalışmıyor yazılımdan bir ayar yapınca. Bir de led ışıklarını pek beğenemedim göze böyle çok batıyor sanki. Bir de tuşların aşağısına yerleştirmişler ledleri, tuş bazlı renk atadığında sanki başka tuşun ledi yanıyormuş gibi hissettiriyor.

Ek olarak yukarıda bahsettiğim üzere F tuşlarındaki FN kombinasyonu atamaların vs. hiçbir şeyini değiştiremiyorsun. Yazılımı berbat ya.
ayni yerden almisim dikkat ettmemistim dediklerine bende katiliyorum elimde graywood v4 var yansiticili degissemi diye dusunuyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,269
Üyeler
183,085
Son üye
alpk.
Geri