Neler Yeni

Müslüman aile baskısı

ibrahimua

80+ Bronze
Müslüman aile ile yaşamak cidden çok zor. Benim aşırı derecede sağcı ve Müslüman olmamı istiyorlar. Yaşım 17 halen bu yaz kuran kursuna gönderecekler. (kuranı bilmeme rağmen sadeve tecvit için) hiç beni anlamıyorlar. TV de bir siyasi konu açılınca, "Müslüman bu X partisine oy vermeli, vermezse günahkar olur", "eğlenmek haramdır, oturmak nefis işidir, git kuran oku" vb. cümleleri aşırı derecede duyuyorum. Her şeyi dine bağlıyorlar. En alakasız, CS oyunu yabancıların diye "oğlum bu oyun boykot oynama" diyor. Cidden bıktım. Bağımlı değilim ama sigara içiyorum. Beni dinden nefret ettirdiler. Dinleri artık sorguluyorum. Peygamber ismi duyunca, Allah ismi duyunca artık küfür ediyorum resmen.
Akrabalarım hepsi Müslüman ama ben çıkmak ıstiyorum. Beni umarım anlamışsınızdır, bu sorundan nasıl kurtulabilirim?
Yardımını

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
687
İsim
Eren
Müslüman aile ile yaşamak cidden çok zor. Benim aşırı derecede sağcı ve Müslüman olmamı istiyorlar. Yaşım 17 halen bu yaz kuran kursuna gönderecekler. (kuranı bilmeme rağmen sadeve tecvit için) hiç beni anlamıyorlar. TV de bir siyasi konu açılınca, "Müslüman bu X partisine oy vermeli, vermezse günahkar olur", "eğlenmek haramdır, oturmak nefis işidir, git kuran oku" vb. cümleleri aşırı derecede duyuyorum. Her şeyi dine bağlıyorlar. En alakasız, CS oyunu yabancıların diye "oğlum bu oyun boykot oynama" diyor. Cidden bıktım. Bağımlı değilim ama sigara içiyorum. Beni dinden nefret ettirdiler. Dinleri artık sorguluyorum. Peygamber ismi duyunca, Allah ismi duyunca artık küfür ediyorum resmen.
Akrabalarım hepsi Müslüman ama ben çıkmak ıstiyorum. Beni umarım anlamışsınızdır, bu sorundan nasıl kurtulabilirim?
Yardımınıza çok ihtiyacım var.🙏🏻
Konuyu okumadım sadece üsteki mesajına göre yazıyorum ailenin yaşadığı din islam değil ve hadsizce olacak ama onlarda müslüman değil üzgünüm tek umut farklı şehirde üniversite okumak ondan sonrada söylemesi kolay olsada yapması zor olan tüm iletişimini kesmek veya arana mesafe koymak. Bu arada din düşmanlığım yok herkes istediği dini yaşabilir ama dinini yanlış yaşayan insandan nefret ederim ve uzaklaşırım yine bir şey demem yapmam ama uzaklaşırım etrafın bilmem su mezhep liderini kutsallaştıran koyunlarla dolu diye sende onlardan biri olmak zorunda değilsin. üfürükçü hocalar dolu tüm mezhepler belki hepsi değildir fakat büyük bi çoğunluğu. Belki yanlış yönlendirmiş olucam ama hiç kimseye durduk yere ekstra saygı duymak zorunda değilsin. İnsanın olayı zaten hata yapmakken(mezheplerin içeriğinden ve yanlışlığından bahsediyorum islamiyetten değil yanlış anlama) etrafına onlarıda bu hataya yönlendirmek için baskılamak saçma.

yalnızbiri01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
muhammed samet
Bunun din ile alakası yok İslam'da her şey ölçülü ve baskıcı değil bu tarikatların getirdiği anlayıştır herkesin dini kendine bazı insanlar hatalı diye dinden sogumak kadar saçma bir şey yüce yaradanin sözlerini kuran da bulabilirsin tukce karsiligini oku ve aklına yatiyor ise kendin dinini yasa ama yatmiyirsa çık.

Mhg3436

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Muhammet Haktan Gelen
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Bunun din ile alakası yok İslam'da her şey ölçülü ve baskıcı değil bu tarikatların getirdiği anlayıştır herkesin dini kendine bazı insanlar hatalı diye dinden sogumak kadar saçma bir şey yüce yaradanin sözlerini kuran da bulabilirsin tukce karsiligini oku ve aklına yatiyor ise kendin dinini yasa ama yatmiyirsa çık.
Benim zaten saygım var islama lakin "müslüman" adı altında bana zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmaları ve dayatmaları hoş değil ve insanı da nefret ettiriyor.

yalnızbiri01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
muhammed samet
Benim zaten saygım var islama lakin "müslüman" adı altında bana zorla bir şeyler yaptırmaya çalışmaları ve dayatmaları hoş değil ve insanı da nefret ettiriyor.
Onlar Kur'an'ı Kerim'de olan bir şeyi unutmuş tarikatlara uymuş insanalar takma kafana İslam hoş görü dinidir örneğin bir hristiyan adam öldürürse o dinde adam öldürmeyin iyi bir şey olduğunu göstermiyor bu bir tümevarım dur

Mhg3436

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Muhammet Haktan Gelen
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Onlar Kur'an'ı Kerim'de olan bir şeyi unutmuş tarikatlara uymuş insanalar takma kafana İslam hoş görü dinidir örneğin bir hristiyan adam öldürürse o dinde adam öldürmeyin iyi bir şey olduğunu göstermiyor bu bir tümevarım dur
Dinden çıkmamı onlar sağladı sonuçta, vebali boyunlarına

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,666
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
dostum ben bir abin olarak anlatayım. bizimkiler de sizinkilerle aynı kafada. ben dinsizim, zor mu, evet çok zor. onlardan tamı tamına bağımsız yaşamadığın sürece onlara karşı çıkma imkanın yok. şu an onlara karşı asabi olabilirsin fakat yaşın büyüdükçe her ne kadar farklı düşünüyor olsan da onları üzmemek için sesini çıkartmamaya, namazlara, kurabanlara gitmeye başlayacaksın. bunun sonu maalesef yok. ancak üniversiteni kazanacaksın başka şehre gideceksin ardından da memur olup hep onlardan farklı şehirde yaşayacaksın.

yalnızbiri01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
muhammed samet
Dinden çıkmamı onlar sağladı sonuçta, vebali boyunlarına
Üzgünum ama vebali onllara olabilir ama gene de bu senin sorumluluktan uzaklaştığını ve suçu. Her zaman başkasına yüklediğini gösterir ne olursa olsun gene büyük bir günah senin üstüne insanın ne olacağını Allah (c.c) dan başka biri bilmesede müslüman olmayanlar cehenneme gider

Mhg3436

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Muhammet Haktan Gelen
İlgilendiği Kategoriler
Oyun
Üzgünum ama vebali onllara olabilir ama gene de bu senin sorumluluktan uzaklaştığını ve suçu. Her zaman başkasına yüklediğini gösterir ne olursa olsun gene büyük bir günah senin üstüne insanın ne olacağını Allah (c.c) dan başka biri bilmesede müslüman olmayanlar cehenneme gider
Mesela dinleri sorgulamamıda saçma buluyorlar. Bana kızıyorlar hatta
Mesaj otomatik birleştirildi:

Keşke tarikatlar ve cemaatler kapatılsa, benim gibileri ve saf islamı bozuyorlar

yalnızbiri01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
muhammed samet
İslam sorgulamaya teşvik eder sana şunu söyleyeyim mesela peygamber efendimiz neden hep gençlere vurgu yapmıştır cunku gençler sorgular Hz İbrahim Allah'ı ararken sorgulama ve Allah'ı bulmuş

Top Bottom