Neler Yeni

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Çağrı Kayra
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,754
İsim
Yavuz
Zaten şarkı dinlemek sakıncalı ben mesela genelde ritmi için dinliyorum ama bazı şarkılarda saçma sapan şeyler geçiyor onları dinlemiyorum. Dediğin sanatçılar dini gerçekten kötüleyip saygı duymuyorsa tabi sende destek vermemen lazım. Bide sözlerinde ne geçiyor onlara bakman lazım.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,461
İsim
Muhammed efe
Açıkçası soru biraz size garip veya saçma gelebilir fakat black metal dinleyen kişiler rahat bir şekilde beni anlar diye düşünüyorum. Black metal genelde sanatik ve kaos içeren ağır metal türüdür. Çoğu grubun din karşıtı söylemleri de bulunmakta. Bu yüzden bu günah mıdır? (Düzgün ve anlayışlı cevaplar verirseniz sevinirim...)
Şarkılarında dine hakaret,küfür vb çoğu şey var zaten genel olarak HİPPİ denilen tiplerin kendilerince isyan etmek için kullandıkları araç bu şarkı türü hepsi olmasada. Dinlemeden önce o rock grubunun şarkı sözlerini translate edip en azından anlamını bildiğin şeyleri dinlemen senin için daha sağlıklı. Bilmediğin şeyleri dinlemeni önermem. O konuda detaylı bilgisi olan başkası cvp verse daha sağlıklı olur Rock ın kendisini dinlemek doğru mu diye.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,454
İsim
Arda doğan
Vay dostum bırakın bu işleri vay bu dinler neymiş arkadaş Milyonlarca Senelik Türk Milletini Ne Hale Getirdi Be Müzik Dinlemek Neden Günah Olsun Allah'a Şirk Koşmayanını Dinlemedikten Sonra Veya Günümüz boş Rapçilerini Popçularını aklı fikri karı kız olanları dinlemedikten sonra Özünüzü Araştırın Derim Kurtulun Şu Zincirlerden

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,576
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Zaten şarkı dinlemek sakıncalı ben mesela genelde ritmi için dinliyorum ama bazı şarkılarda saçma sapan şeyler geçiyor onları dinlemiyorum. Dediğin sanatçılar dini gerçekten kötüleyip saygı duymuyorsa tabi sende destek vermemen lazım. Bide sözlerinde ne geçiyor onlarca bakman lazım.
Evet bende masaya vurararak ritim tutuyorum .

Nezha

80+ Bronze
Valla instada karşılaştığım din adamlarına göre ilahi ve tasavvuf musikisi hariç hepsi günaha giriyor. Black metal herhalde 2x günah falandır.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Bir şey olmaz. "Memeler baş kaldırmış. Tombul tombul memeler" diye dillere pelesenk olmuş bir şarkı var. Komple helak olmamız gerekir o zaman.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
yolcu arslan
Öncelikle müzik dinlemek ruhun gıdası tıpkı Hz.Muhammed gibi zamanında çalgılı çengili sürekli eğlenceler olurmuş hatta dönemin müşrikleri peygambere müzik dinlemeyi oynamayı yakıştırmazmış akıllarınca. Bugünlerde olduğu gibi.Hatta dile bile getirmezler şu an.
Ben 2015te gerçekten müslüman olduğumda tüm yabancı müzikleri sildim gavur dur diye.
Çünkü Kur'ana başlamıştım. Sonra Kur'an bitti ve müziğin helal olduğunu anladığım an tekrar dinlemeye başladım.

Çünkü her türlü müziği gerçekte yaratan Allah söz beste müzik herşeyiyle ama bunu bilsekte yararlı olanı almamız lazım.
Hocam aslında metal çok böyle arabesk gibidir aslında haftada 1-2 parça dinlersin.
Misal Ferdi Tayfur sabahçı kahvesi eşsiz bir parça değil mi? Evet ama bunu sürekli dinlemek ruhta olumsuzluk ve enerji düşmesi yapar.

Dinle ama Allah'a peygambere saygısızlık yapan her sözü dinleme direk blokla.

Batı ve amerikan tarzı metalde Allah'a ve Hz.İsa(Jesus) çok fazla hakaret küfür var. E bir müslüman olarak canımız gibi sevdiğimiz Allah'a ve Hz.İsa'ya söz edildiğinde bizimde canımız yanar. Onun dışında kalan herşeyi dinle ben dinliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Hamka
Öncelikle müzik dinlemek ruhun gıdası tıpkı Hz.Muhammed gibi zamanında çalgılı çengili sürekli eğlenceler olurmuş hatta dönemin müşrikleri peygambere müzik dinlemeyi oynamayı yakıştırmazmış akıllarınca. Bugünlerde olduğu gibi.Hatta dile bile getirmezler şu an.
Ben 2015te gerçekten müslüman olduğumda tüm yabancı müzikleri sildim gavur dur diye.
Çünkü Kur'ana başlamıştım. Sonra Kur'an bitti ve müziğin helal olduğunu anladığım an tekrar dinlemeye başladım.

Çünkü her türlü müziği gerçekte yaratan Allah söz beste müzik herşeyiyle ama bunu bilsekte yararlı olanı almamız lazım.
Hocam aslında metal çok böyle arabesk gibidir aslında haftada 1-2 parça dinlersin.
Misal Ferdi Tayfur sabahçı kahvesi eşsiz bir parça değil mi? Evet ama bunu sürekli dinlemek ruhta olumsuzluk ve enerji düşmesi yapar.

Dinle ama Allah'a peygambere saygısızlık yapan her sözü dinleme direk blokla.

Batı ve amerikan tarzı metalde Allah'a ve Hz.İsa(Jesus) çok fazla hakaret küfür var. E bir müslüman olarak canımız gibi sevdiğimiz Allah'a ve Hz.İsa'ya söz edildiğinde bizimde canımız yanar. Onun dışında kalan herşeyi dinle ben dinliyorum.
müzik haramdır hele ki günümüzde ki müzik şeytanın insanları Allah'ın yolundan alıkoymaktadır
ve sen bir yalancısın çünkü buharıde müziğin ve çalgı aletlerinin haram olduğu yazar

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Hamka
(1) Ebu Amir ya da Ebu Malik el-Eş’ari (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

Allah’a yemin olsun ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Ümmetimden bir takım kavimler gelecek; zinayı, ipeği, içkiyi ve çalgı aletlerini helal sayacaklar! Yine bir takım topluluklar bir dağın yanına konaklayacaklar. Onlara ait koyun sürüsü ile bir çoban her sabah onlara gelecek. Bunlara bir de fakir ihtiyacı için gelecek de ona;

−‘Sen bize yarın gel,’ diyecekler. Bunun üzerine Allah, dağı geceleyin onların üzerine indirip bir kısmını helak edecek, diğerlerini de kıyamet gününe kadar maymunlar ve domuzlar şekline çevirecektir!”

Buhari 12/5649

(2) Ebu Umame (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Şarkıcı cariyeleri satmayın; onları satın almayın; onlara şarkıcılığı öğretmeyin! O kadınlar üzerinde yapılan alış verişte hayır yoktur ve onların kazancı haramdır!”

Ebu Umame (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle devam etti:

وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُّهِينٌ

“İnsanlardan öylesi var ki; bilgisizce (insanları) Allah’ın Yolundan saptırmak ve sonra onunla alay etmek için, boş sözü satın alırlar! Onlar için alçaltıcı bir azap vardır!”

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:

“Lokman Suresi 6. ayet bu husus için (yani müzik için) indirildi!”

Tirmizi 1298, Taberani Mucemu’l-Kebir 8/7749, 7805, 7825, 7855, 7861, 7862, Beyhaki 11055, Albânî Silsiletu’l-Ehâdîsi’s-Sahîha 6/1016

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,461
İsim
Muhammed efe
Hoşunuza ne gidiyorsa dinleyin, din hayatınızı bu kadar yönetmesin. İyi insan olun yeter.
Sen değilsen bu senin sorunun çocuk bir Müslüman için demiş. Çocuğa yorum yapmazsın olur biter yani sizinde öyle bi kafa yapınız var ki ben istediğim gibi özgür takılırım ama milletide dindarlığından dolayı eleştiririm. Çocuk Müslüman ve bu konuda hassasiyeti var demek ki. Alakasız şeyler yazıp toxicleştirmeyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
yolcu arslan
müzik haramdır hele ki günümüzde ki müzik şeytanın insanları Allah'ın yolundan alıkoymaktadır
ve sen bir yalancısın çünkü buharıde müziğin ve çalgı aletlerinin haram olduğu yazar
Dostum Kur'anı 10 yıldır aralıksız okuyorum. Ayrıca 15 yıldır sitelerde bu haramdır iddiasından bulunan hiçkimse daha tek bir ayet gösteremedi haram olduğuna dair. !! Bende görmediğime göre acaba Kur'anın hangi ayetinde yazıyordu okuyup bulabilir misin?

Ayrıca cennette helal olan burda neden haram oluyor?

..ve ayrıca 15 yıl önce uydurma hadislere bakarak haram olduğuna inanmıştım taaaki en kaliteli ve dünyadki en güzel kitap olan Kur'anı okuyana dek 😊 Çünkü Kur'an dünyanızı zenginleştirir. Hacı hoca ve diğer uydurma kaynaklar ise dünyanızı zindana çevirir.

Son düzenleme:
Top Bottom