Neler Yeni

Namaz hakkında sorularım var

TyLoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
871
İsim
faruk efe
ben namaza başlamak istiyorum ne yalan söyleyim farz ve sünnetin farkını ve hangisinin ne zaman kılınıp kılınmayacağını pek bilmiyorum
- sureleri vs biliyorum onda sıkıntı yok
- sorum şu ben atıyorum sabah namazına uyanınca farzını kılsam yetiyor mu aynı şekilde akşam namazına da farzını kılsam yetiyor mu
umarım anlatabilmişimdir

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Sünnetleri de kıl. Çok uzun sürmüyor namaz kılması zaten.

Rekat sayıları da bu:
1618161758578.png

Buna göre niyet edip kılarsın.

KirliKill

80+ Silver
ben namaza başlamak istiyorum ne yalan söyleyim farz ve sünnetin farkını ve hangisinin ne zaman kılınıp kılınmayacağını pek bilmiyorum
- sorum şu ben atıyorum sabah namazına uyanınca farzını kılsam yetiyor mu aynı şekilde akşam namazına da farzını kılsam yetiyor mu
umarım anlatabilmişimdir
Zaten en önemlisi farzdır. Farzları kılsan yeteelidir ama sünnetleei kılarsan ssnin için çok hayırlı olur

TyLoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
871
İsim
faruk efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sünnetleri de kıl. Çok uzun sürmüyor namaz kılması zaten.

Rekat sayıları da bu:
Alıntıyı görüntüle
Buna göre niyet edip kılarsın.
Zaten en önemlisi farzdır. Farzları kılsan yeteelidir ama sünnetleei kılarsan ssnin için çok hayırlı olur
teşekkür ederim
peki kazalar nasıl oluyor biraz anlatır mısınız (int de yazıyor biliyorum ama birinin ağzındna dinleyince daha iyi anlıyorum)

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
teşekkür ederim
peki kazalar nasıl oluyor biraz anlatır mısınız (int de yazıyor biliyorum ama birinin ağzındna dinleyince daha iyi anlıyorum)
Bu site çok güzel anlatıyor şahsen:

Türk DRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏ ‏‏‏‏‏‏Türk DRK
İlgilendiği Kategoriler
Undertale,evcil hayvanlar, film, dizi, oyun
Sadece farzları kıl yeter ilk başta. Sonradan sünnetleri de kıl

KirliKill

80+ Silver
teşekkür ederim
Reis mesela allah gecinden versin sen (örnek) sen öğle namazını kılamadın. Sıradaki vakit ikindi değil mi ? Akşam olmadan senin o ikindi vaktinde o öğleyi kılman lazım. Daha sonradan kılıyorsun . Ama sen uzun yola çıktın. 86 km ve üzeri yolculukta sen kılamazsan o günah sayılmaz daha sonra kılabilirsin. Ama sen oyun falan oynuyosun unuttun namaz kılmayı o günah sayılır

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
umarım anlatabilmişimdir
namazı kılmak zorundasın
sünnet eğer yolculuk anında yolcu olarak sayılan mesafeyi katedersen sünneti kılmasan da oluyor ama farz her türlü şart
eğer normal ise sünnetide kılmak ozrundasın

TyLoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
871
İsim
faruk efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Reis mesela allah gecinden versin sen (örnek) sen öğle namazını kılamadın. Sıradaki vakit ikindi değil mi ? Akşam olmadan senin o ikindi vaktinde o öğleyi kılman lazım. Daha sonradan kılıyorsun . Ama sen uzun yola çıktın. 86 km ve üzeri yolculukta sen kılamazsan o günah sayılmaz daha sonra kılabilirsin. Ama sen oyun falan oynuyosun unuttun namaz kılmayı o günah sayılır
yanlışım varsa düzelt
ben öğleyi kılamadım ikindiye kadar kılmam lazım (eğer yolda vs değilsem ) akşamı kılamasaydım yatsıya kadar vaktim olacaktı
peki burda ben .... namazının kazasını kılacaksam gene aynı mantık farz ları kılsam oluyor dimi (ilerleyen zamanlarda sünnetler de eklenir umarım )

KirliKill

80+ Silver
yanlışım varsa düzelt
ben öğleyi kılamadım ikindiye kadar kılmam lazım (eğer yolda vs değilsem ) akşamı kılamasaydım yatsıya kadar vaktim olacaktı
peki burda ben .... namazının kazasını kılacaksam gene aynı mantık farz ları kılsam oluyor dimi (ilerleyen zamanlarda sünnetler de eklenir umarım )
Evet. Aynı şekil. Ama istisna var. Sabah namazı
Sabah namazını gün doğmadan kılmadan, Yatsı namazıda gün doğmadan kılınması gerekiyor. Buda aşıro kolay aynı sistem :D

Kaza namazlarında sünnet kılınmaz knk sadece farz kılınır. Kaç rekaatsa o kadar kılınır farz

TyLoo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
871
İsim
faruk efe
Evet. Aynı şekil. Ama istisna var. Sabah namazı
Sabah namazını gün doğmadan kılmadan, Yatsı namazıda gün doğmadan kılınması gerekiyor. Buda aşıro kolay aynı sistem :D

Kaza namazlarında sünnet kılınmaz knk sadece farz kılınır. Kaç rekaatsa o kadar kılınır farz
çok saolun elinize sağlık <3
Bu site çok güzel anlatıyor şahsen:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
umarım anlatabilmişimdir
Sabah namazi için kalkiyorsan sünnetinide kıl 5dk sürüyor zaten ama onun disinda sadece farzını kılsanda olur (tabi sünnetleri kılman iyi olur) hiç kılmamaktan iyidir.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
yanlışım varsa düzelt
Usta sebepsiz yere kılmadıysan kazası yok.
Ama sebebi arsa ertesi günün kılmadığın namaz saatinde kazanı kılacaksın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,215
Üyeler
163,444
Son üye
Smttmms
Top Bottom