Elimde 2.8 olarak gskill in cl18 3600mhz ddr4 ramleri var anakartımda 4 slot var ve 16 GB ram yetmiyor aynı modelin birde 1.16 modeli var 1.16 mı almalıyım yoksa 2.8 alıp quad channel mı yapmalıyım işlemcim i5 14400f
bana kalırsa hocam b760m p pro ddr4 anakart var ,msi ventus2c rtx 4060 ti 16 gb var i5 14400f var bence gerek yok daha neyi yükseltebilirimki full ayarlarda hangi oyun olursa olsun 2k 100 fps alıyorum fazlasıyla yetiyorileride sistemini yükseltmeyi düşünmüyorsan 2.8
o zaman dediğim gibi yapmanızı öneririm o sisteme 32GB ram de tam yakışırbana kalırsa hocam b760m p pro ddr4 anakart var ,msi ventus2c rtx 4060 ti 16 gb var i5 14400f var bence gerek yok daha neyi yükseltebilirimki full ayarlarda hangi oyun olursa olsun 2k 100 fps alıyorum fazlasıyla yetiyor
peki 1.16 alsam 2.8 ile ne farkı oluro zaman dediğim gibi yapmanızı öneririm o sisteme 32GB ram de tam yakışır
Çift kanal bellek, verileri aynı anda iki RAM modülü üzerinden işleyerek bant genişliğini artırır. Bu, özellikle oyunlarda ve bazı uygulamalarda fark edilir bir performans artışı sağlar.peki 1.16 alsam 2.8 ile ne farkı olur
saolun her şey için teşekkürlerÇift kanal bellek, verileri aynı anda iki RAM modülü üzerinden işleyerek bant genişliğini artırır. Bu, özellikle oyunlarda ve bazı uygulamalarda fark edilir bir performans artışı sağlar.
İki modül üzerinden veri aktarımı yapıldığı için gecikme süreleri düşer.
rica ederimsaolun her şey için teşekkürler