Neler Yeni

Nasıl Etkili Bir Şekilde İngilizce Öğrenirim?

Galatasaray8

80+ Bronze
yazılım öğreniyorum ve ingilizcemin yetmediğini düşünüyorum nasıl hızlıca ingilizce öğrenirim.

Kinkof11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
356
İsim
EMRE KAYA
yazılım öğreniyorum ve ingilizcemin yetmediğini düşünüyorum nasıl hızlıca ingilizce öğrenirim.
ingilizce - ingilizce sözlük indir telefonuna anlamadığın kelimelerin ingilizce karşılıklarını okursun türkçe sözlükten daha çok akılda kalıcı olur

Elexra23

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Elexra23
ilk olarak telefonun dilini ingilizce yaparak başlayabilirsin

Dušan Tadić

80+ Silver
eğer paran varsa özel öğretmen veya kursa gidebilirsin...
duolingo da çok işe yarar

Galatasaray8

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yabancı dizileri altyazılı ingilizce izlesem faydası olur mu?

İsimsizKaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
Burak Taha Koca
Yabancı dizileri altyazılı ingilizce izlesem faydası olur mu?
ilk başta pek faydası olmaz,çünkü animasyonlar vs dışında ingilizce biraz daha karmaşık konuşuluyor,en fazla birkaç kelime daha öğrenirsin,İngilizceyi evdede öğrenebilirsin,tabi bir bilenin yanında eğitim alman daha iyi olur onlar için kursa gitmen gerekiyor pandemi vs. ben evden nasıl ingilizce öğrenirsin onu anlatıcağım.
(öncelikle küçük bir not,ben bu şekilde öğrenmeye çalışıyorum bunlar benim tavsiyelerimdir.)

ben yaklaşık 3 ay önce felan ingilizce öğrenmek için araştırmalara başladım,şöyleki ezber yapmak ingilizce öğretmez,yani sen 1 sayfa dolusu kelime yazıp onu sürekli okuyarak ezberlemeye çalışırsan çok değil 1-2 hafta felan sonra o kelimeler hafızandan "Abi biz gidiyoruz kendine iyi bak" deyip giderler ve o kelimeleri cümle içinde kullanamazsın nasıl yazıldığını veya söylendiğini bilmiyorsun çünkü,ben bunu çözmek için ezberden yürümedim,Fiillerden yani gitmek gelmek oturmak vermek gibi kelimelerden başladım,bunları şimdiki gelecek ve geçmiş zaman şeklinde ayırarak cümle kurdum,sallıyorum "go" kelimesiyle beşer cümleler kurdum ve tabi ayrı ayrı zamanlarada dikkat ederek,bu şekilde günde birkaç fiil yaptıktan sonra 3 günde bir mektup yazardım,öyle müthiş detaylı bir şey değil bende bilmiyorum çünkü,öğrendiğim fiilerden birşeyler sallıyordum konularla alakasız,ama geliştiriyor insanı kesinlikle.

bunun yanında Gramer eğitimine devam ettim,çünkü kelime bilgin kadar onları doğru kullanmanda etkili oluyor,bu konuda birkaç kanalın eğitim videolarını izledim,istersen öneride verebilirim,e tabi tek kanaldan yürümedim konuların sadece adını yazarak birçok kanaldan takip ettim,5 günde birde eski konuları tekrar edip konularla ilgili cümle kurdum,Gramer açıkcası biraz karmaşık en başta aa bu konu basit desende sonradan işler sarpa sarabiliyor,bu yüzden gramere kesinlikle yoğunlaşma,haftada birkaç ders ilerlesen bile kafi,benim gibi bol bol cümle kurma temalı ilerleyiş sana çok yardımcı olucaktır eminimki.

Destek olarak yapabileceğin şeyler ;
Sohbet etmek,üst düzey ingilizce olmadan birkaç discord veya başka mecralardaki kişiler ile ingilizce sohbet etmek,bunlar için birkaç discord sunucuları var,sanırsam.

İngilizce-Türkçe sözlük.
Hayır dostum google çeviriden bahsetmiyorum,bir kelimenin başka anlamlarını,telaffuzunu ve zamanlara uygun kelime yapılarını öğrenebileceğin bir site veya program,ben buraya bir iki tane bırakayım belki işine yarar.

Pons Çeviri ; https://tr.pons.com/çeviri

Forvo ; https://tr.forvo.com/

Bonus- https://youglish.com/

Youglish bana göre tam bir telaffuz canavarı,youtube'da arattığın kelimenin nasıl söylendiği ile ilgili birçok videoyu altyazılı bir şekilde gösteriyor,anlatması zor ama denemesi ücretsiz.

Küçük bir kapanış ile bitireyim,3 ay boyunca yaptım bunu ve şuan çok daha iyi olduğumu düşünüyorum bende kodlama ile ilgileniyorum ve bu şekilde acayip pratikleşiyor,ayrıca ingilizce dizi,oyunları (çok ağır olmazsa tabi şiir vs.) anlayabiliyorum,ayrıca küçük bir konuşma kabiliyetimde var,Youtube'da binlerce içerik var,ve onlarca işinde çok iyi eğitmen var,birkaç tık uzağında sadece ve ücretsiz (çoğunluğu),ben özer hocayı tavsiye ederim,kitaplarını alıp en baştaki serisinden başlarsan çok daha iyi olur,bu iş emek ister,3 ayda felan ingilizce öğrenemezsin,öğrendiğin ingilizce sorgulanır yani kesinlikle,bence pes etme ingilizce sana hayatta pek çok pratiklik katacaktır,işte dış ortamda sosyal medyada Evrensel dil olduğu için,biraz uğraştım yazarken ama sorun değil umarım yardımcı olmuşumdur,hepsi kendi fikrimdi yanlış düşündüğüm nokta varsa belirtebilirsiniz rehber değildir yani.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
İngiltere'ye gidersin ve bir sene orada yaşarsın. En etkili yöntem bu.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İngilizceyi her tarafa koy.
Telefon , Oyun , Cihaz , Televizyon , İzlediğin şeyler , Oyun içi iletişim ve oynadığın insanlar ingilizce olsun yapabilirsin.
Aklına hangi kelime takılırsa bak ,
Oku bolcana ve bilmediğin ne varsa hemen bak ve baştan oku.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,039,381
Üyeler
164,827
Son üye
Dominic McCarron