Ne zaman evlenilmeli?

evlenmek senin kararın ama bana kalırsa 30dan önce çocuk yapma. öncelikle parasal özgürlüğünü eline al. ondan sonra çocuğa kavuş. birde adet ve kültürler ile düğüne gereksiz para bayılma nikah yap geç.

Yaş 20, ailem evlendirmeyi düşünüyor. Ablamın arkadaşının kardeşi var, 19 yaşında. Temiz aile kızı gibi ve görüşmeyi düşünüyorum kabul ederse. Dini konulara dikkat ederim, dindar namuslu biriyle evlenmek isterim. Evlenirsem ilk 2-3 sene çocuk istemeyip, eşimle gezmek dolaşmak çocuksuz yaşamayı isterim. Sizce ne zaman evlenilmeli? Yeni evlenenler ne düşünüyor? Öneriniz nedir? İlk 3 sene çocuk istememe durumunu her insan olumlu karşılar mı?
bence 20 çok erken hele hele askerliğini yapmadıysan çok çok erken 25 den önce evlenilmemeli

Yaş 20, ailem evlendirmeyi düşünüyor. Ablamın arkadaşının kardeşi var, 19 yaşında. Temiz aile kızı gibi ve görüşmeyi düşünüyorum kabul ederse. Dini konulara dikkat ederim, dindar namuslu biriyle evlenmek isterim. Evlenirsem ilk 2-3 sene çocuk istemeyip, eşimle gezmek dolaşmak çocuksuz yaşamayı isterim. Sizce ne zaman evlenilmeli? Yeni evlenenler ne düşünüyor? Öneriniz nedir? İlk 3 sene çocuk istememe durumunu her insan olumlu karşılar mı?
27-30 arası ideal bence.

evlenmek senin kararın ama bana kalırsa 30dan önce çocuk yapma. öncelikle parasal özgürlüğünü eline al. ondan sonra çocuğa kavuş. birde adet ve kültürler ile düğüne gereksiz para bayılma nikah yap geç.
Düğün, nişan'ı mevlütlü yapılmasını isterim. İnsanların gözüne sokarcasına pahalı düğün yerine, mütevazi düğün düşünüyorum. Dediğiniz gibi hemen çocuk yapma hevesinde değilim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bence 20 çok erken hele hele askerliğini yapmadıysan çok çok erken 25 den önce evlenilmemeli
Şeker hastalığımdan askerlikten muafım, üni gitmedim. Baba mesleğinden devam etmeyi düşünüyorum.

K
Ailenizin bulduğu insanlarla evlenme konusu nasıl kabul ediyorsunuz ki ben daha gencim senden bana sordular direkt reddettim bu çocuk işi değil, elinin altında sağlam birşeyler iyi bir gelecek ya en kötü kendi evine çıkma gibi durum yoksa asla evlenme, onu geçtim sevmediğim biriyle evlenmem şahsen.
Kız düzgün, temiz biri senelerdir gördüğüm kadarıyla, tanışır görüşür 1-2 sene evlenmeden görüşsek, 22-23'te huyunu bilerek evlenmeyi tercih ederim.

Doğru kişiyi bulduğuna inanıyorsan evlenmenin yaşı olmaz. Her insan yaşı yüksek olduğu için olgun olmaz. Bazıları çok küçük yaşlarda hayatın gerçeklerine adapte olup kendilerini geliştirmiş olabiliyorlar.

Üniversiteye gittiniz mi?
Üniversite'ye gitmedim. 1-2 sene kızla görüşüp huyunu bilerek evlenmek isterim 22 yaşlarında.

20 yaş erken vs deniyor da ben mesela evleneceğim kişinin başka erkeklerin hevesli bakışlarına başka erkeklerin güzel bile olsa duygularına maruz kalmış olmasını istemem ,

Ve aynı zamanda onun da beni başka kadınların duygularına maruz kalmamış olarak istemesini isterim ,bunu da ancak evliliğin sağladığını düşünüyorum bazen bir nişan yüzüğü bile onlarca kişiyi engelliyor
İlk 2 madde o kadar doğru ki. Size katılıyorum. Dışarıda aklı kalmasını istemem. İş konusunda, baba mesleğinden devam edebilirim. Üniversite okumadım. Askerlikten muafım (şeker hastasıyım). 20 yaşında 2 sene görüşüp huyunu bilerek istersem 22-23'te evlenmek isterim. 3 sene çocuk istemesem. 25-26'ya kadar çocuksuz eşle vakit geçirmek, gezmek, dolaşmak isterim. Sizce eksiklik giderecek ne var? Bunu yanlış düşünüyorsun diyebileceğiniz sözüm varmı? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Kız düzgün, temiz biri senelerdir gördüğüm kadarıyla, tanışır görüşür 1-2 sene evlenmeden görüşsek, 22-23'te huyunu bilerek evlenmeyi tercih ederim.
Yani dediğin mantıklı ama kız kabul eder mi? orasını bilemem

Ev eşyalarıni alacak paranı ve düğün masrafını karşılayacak bir bütçeye sahip olduğun zaman evlenebilirsin ama bunları yapmak yerine ev eşyalarını düğünü kredi çekip borca girip yaparsan evlilik hayatın da mutsuz ve borç ödeyerek geçirirsin.

Evlenilmemeli. Ben de 20 yaşındayım. Okumayı hiç istemeden okuyorum. Çok sıkıntı çekiyorum. Ber seferinde düşünürken bir insan dünyaya getirdiğimde onun benim gibi sıkıntılar çekmesini istemem. Onun sıkıntı çekmesi hem beni hem de onu çok üzer. Ayrıca dini konularda ne kadar hassas da olsan, önce din gelmez. Önce ahlak gelir. Dürüstlük gelir. Evlenmek isteseydim 20'nin erken olduğunu düşünürdüm. 23 yaş minimum sınir olmalı. Ayrıca 2 aylık tanişarak evlenmek bana göre riskli. İnsanlar 3 senede bile birbirini tanıyamayabiliyor. Hayırlısı olsun.

Düğün, nişan'ı mevlütlü yapılmasını isterim. İnsanların gözüne sokarcasına pahalı düğün yerine, mütevazi düğün düşünüyorum. Dediğiniz gibi hemen çocuk yapma hevesinde değilim.

Şeker hastalığımdan askerlikten muafım, üni gitmedim. Baba mesleğinden devam etmeyi düşünüyorum.

K

Üniversite'ye gitmedim. 1-2 sene kızla görüşüp huyunu bilerek evlenmek isterim 22 yaşlarında.

İlk 2 madde o kadar doğru ki. Size katılıyorum. Dışarıda aklı kalmasını istemem. İş konusunda, baba mesleğinden devam edebilirim. Üniversite okumadım. Askerlikten muafım (şeker hastasıyım). 20 yaşında 2 sene görüşüp huyunu bilerek istersem 22-23'te evlenmek isterim. 3 sene çocuk istemesem. 25-26'ya kadar çocuksuz eşle vakit geçirmek, gezmek, dolaşmak isterim. Sizce eksiklik giderecek ne var? Bunu yanlış düşünüyorsun diyebileceğiniz sözüm varmı? Teşekkürler.
Kardeşim ben genel olarak sayıların sürelerin pek ehemmiyeti olduğunu düşünmüyorum , belki 2-3 sene niyet edersiniz ama 6 ay sonra evlenmek istersiniz , biraz kadere bırakmak lazım bence yine şimdi çocuğum olmasını istemem gezmek isterim diyorsun ancak bir süre sonra belki çocuk gezdirmek istiyceksin :)
Bana kalırsa pek takılma böyle detaylara , etrafında aklı başında sözüne itimat ettiğin arkadaşların tanıdıkların büyüklerin vs varsa onlarla iştişare etmen daha iyi olacaktır biz burda pek bilmiyoruz senin kültürünü ortamını karakterini huyunu

Askere gidip gelicen sonra düzenini kurucan sonra anca

şimdi yaş kişiden kişiye değişir bence ölçü maddi özgürlüğünü eline alınca ve hazır hissetmen ile alakalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,011
Üyeler
187,136
Son üye
4LPP
Geri