Arkadaşlar 60k civarı bir bütçem var bu parayla parçalardan 1 veya 2 parçasını 2. el olmak üzere 7800x3d ve RTX 4070 Superli bir sistem çıkarma fikri var paranın neredeyse 6 da 1 ni anakarta yedirmek istemiyorum ,neden herkes B650 Tomahawk anakart öneriyor anakart ?
6600mhz felan hız desteği var galiba fakat bu alttaki kartların
bu kartlar 7200 mhz ye kadar çıkabiliyor benim anlamadığım ne biliyim TomaHawkın ekstra ram slot giriş ve fazladan m2 SSD desteği hariç nerdeyse 2 bin tl farka değecek ne gibi düzgün bir özlelliği var onu merak ediyorum ?
Son olarak bana ileriye dönük fiyat performans bir anakart önerir misiniz ne biliyim 3 yıl sonra yükseltme yapmak istediğimde anakarttan yana sıkıntı yaşamak istemiyorum misal ?
6600mhz felan hız desteği var galiba fakat bu alttaki kartların
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
bu kartlar 7200 mhz ye kadar çıkabiliyor benim anlamadığım ne biliyim TomaHawkın ekstra ram slot giriş ve fazladan m2 SSD desteği hariç nerdeyse 2 bin tl farka değecek ne gibi düzgün bir özlelliği var onu merak ediyorum ?
Son olarak bana ileriye dönük fiyat performans bir anakart önerir misiniz ne biliyim 3 yıl sonra yükseltme yapmak istediğimde anakarttan yana sıkıntı yaşamak istemiyorum misal ?