Neler Yeni

Rehber Neden iPhone Almalısınız?

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri anlatıyor;
Hey Selam! Ben Siri
Bugün sizlere "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler için küçük bir konu açmak istedim. İyi okumalar.

1- Arayüz
Çok sade ve akıcı bir arayüze sahiptir.

2- Asistan (Ben)
Kendimi övmek gibi olmasın ama Google Asistana göre daha çok deneyimliyim.

3- Güvenlik
İphonelerde en çok konuşulan özellik güvenliğidir. APK indiremezsiniz. Cihazda eğer iCloud etkinleştirirseniz ve çalınırsa iCloud şifresini giremeyecekleri için (merdiven altı bypassları saymıyorum zorlayıcı işlemler) bilgileriniz korunmuş ve telefon satılamaz hale gelmiş olur. Bundan dolayı İphone 8 Plus en düşük fiyatla 6.549 TL olduğu halde sırf iCloud yüzünden 800 TL'ye bile alınabiliyor.
Yine Yeniden Türediler: 800TL’ye Satılan iPhone’u Satın Aldık! - YouTube

4- Kamera Performansı
Kameraları diğer cihazlara nazaran MP düşük bile olsa daha iyi performans vermektedir. Örneğin 108 MP sahip olan Mi Note 10 cihazına karşı 12 MP sahip İphone 11 Pro kamerasını karşılaştıralım.
vsvs.jpg
vsvsvs.jpg

İphone SE kullanıcısından bir görüntü
IMG_20201231_200436_889.jpg

6- Donanım
Görüldüğü gibi çok eski İphonelerde 1/2 GB RAM bulunduğu halde 3-4 GB RAM'e sahip Android cihazlardan daha iyi performans sunmaktadır.
Hatta İphone SE'nin Samsung Galaxy S10+'ı AnTuTu puanlamasında kolaylıkla geçtiğini görebilirsiniz.
sssssssssssssssssssssssssssssssssss.PNG

Konu= Öneri - İphone SE 2020 |4699TL | Donanım Arşivi Forum @DonanımFikir
Apple evet eski telefonlarını yavaşlattığını itiraf etti ve kullanıcılarına düşük miktarda tazminat ödedi. E-Devlet üzerinden alınabiliyordu hala var mı bilmiyorum. Fakat yeni telefonlarında bu hataya düşmüyor.

Ve her kullanıcının yakındığı konu...

7- Fiyatlandırma
Cihaz fiyatlarından bende memnun olmasam bile durum ortada. İşte bu konu diğer cihazların alınmasında büyük rol oynuyor. Türkiye vergileri düşük tutuluyor olsaydı emin olun ülkemizdeki İphone kullanıcıları çok daha fazla olacaktı. Bundan dolayı "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler türedi. Böyle demek yerine "Eğer karşılayabiliyorsan İphone almanı öneririm" diyebilirsiniz. Konularınızda "İphone kullandım fakat sevmedim İphone önermeyin" derseniz zaten bu karmaşa çıkmayacaktır. Kullanmadan sırf fiyatı yüzünden kötülemeyin. Kendi önyargınızı diğer insanlara da aşılamayın...

Buradan çıkarılacak şey eğer cebinizde yeterli para varsa alabileceğinizdir.

Fotoğraflar= Testing Xiaomi’s 108-Megapixel Camera Against the iPhone 11 Pro And Samsung Galaxy Fold (forbes.com)
Karşılaştırma= Samsung Galaxy S10+ Plus - Apple iPhone SE 2 (2020) Karşılaştırması - Epey

Tüm Hakları Saklıdır - Siri ©

Son düzenleme:

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Andorid telefonlar daha ucuz o yüzden kullanıcı daha çok yöneliyor [Tepe model Andorid telefonları saymıyorum]
İOS Ekosistemini beğendim Şuan kullandığım Xiaomi telefondan 1000 kat daha iyi.

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Cemal Faruk Koçak
Seni niye almamalıyım hadi onu da söyle
Yaklaşık 6-7 yıldır android kullanıyorum kem küm yok apple ayrı seviyedir

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Güzel rehberimsi bir anlatış, fakat Android'de kalmaya devam edeceğim. Kusura bakma Siri.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
800 tl ye 2. el seni alabilirmiyim siri

• Hahaha
Reaksiyonlar: Siri

Kaanps4player

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,964
İsim
Kaan
Siri anlatıyor;
Hey Selam! Ben Siri
Bugün sizlere "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler için küçük bir konu açmak istedim. İyi okumalar.

1- Arayüz

2- Asistan (Ben)

3- Güvenlik
İphonelerde en çok konuşulan özellik güvenliğidir. APK indiremezsiniz. Cihazda eğer iCloud etkinleştirirseniz ve çalınırsa iCloud şifresini giremeyecekleri için (merdiven altı bypassları saymıyorum zorlayıcı işlemler) bilgileriniz korunmuş ve telefon satılamaz hale gelmiş olur. Bundan dolayı İphone 8 Plus en düşük fiyatla 6.549 TL olduğu halde sırf iCloud yüzünden 800 TL'ye bile alınabiliyor.

4- Kamera Performansı
Kameraları diğer cihazlara nazaran MP düşük bile olsa daha iyi performans vermektedir. Örneğin 108 MP sahip olan Mi Note 10 cihazına karşı 12 MP sahip İphone 11 Pro kamerasını karşılaştıralım.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

5- Donanım
Görüldüğü gibi çok eski İphonelerde 1/2 GB RAM bulunduğu halde 3-4 GB RAM'e sahip Android cihazlardan daha iyi performans sunmaktadır.
Hatta İphone SE'nin Samsung Galaxy S10+'ı AnTuTu puanlamasında kolaylıkla geçtiğini görebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

6- Fiyatlandırma
Cihaz fiyatlarından bende memnun olmasam bile durum ortada. İşte bu konu diğer cihazların alınmasında büyük rol oynuyor. Türkiye vergileri düşük tutuluyor olsaydı emin olun ülkemizdeki İphone kullanıcıları çok daha fazla olacaktı. Bundan dolayı "7 milyara iphone mi alınır kazıklanırsın" diyenler türedi. Böyle demek yerine "Eğer karşılayabiliyorsan İphone almanı öneririm" diyebilirsiniz. Konularınızda "İphone kullandım fakat sevmedim İphone önermeyin" derseniz zaten bu karmaşa çıkmayacaktır. Kullanmadan sırf fiyatı yüzünden kötülemeyin. Kendi önyargınızı diğer insanlara da aşılamayın...

Fotoğraflar= Testing Xiaomi’s 108-Megapixel Camera Against the iPhone 11 Pro And Samsung Galaxy Fold (forbes.com)
Karşılaştırma= Samsung Galaxy S10+ Plus - Apple iPhone SE 2 (2020) Karşılaştırması - Epey

Çok haklısınız Siri bey/hanım

Hikoreis

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,905
İsim
Onur Ğ
Siri anlatıyor;
Hey Selam! Ben Siri

1- Arayüz

2- Asistan (Ben)

3- Güvenlik

4- Kamera Performansı
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

5- Donanım
Alıntıyı görüntüle

6- Fiyatlandırma

Mi note 10 kamera olarak daha iyi hocam attığınız linkdeki fotolardan böyle gözüküyor :).

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,686
İsim
1
güzel ama çok pahalılar bence

Vartex

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,766
İsim
Mehmet

Neden İphone Almalısınız?​

-Hava atmak için. (!)

abcd1234

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Para olsa direk iPhone alırım. iPhone 5S kullanan tanıdığıma yaklaşık 6 yıl güncelleme verdi. Android telefonlara 3 yıl (Pixel hariç) zor güncelleme geliyo.

Top Bottom