Neler Yeni

Neden mi AMD ekran kartı alanlar parasını çöpe atmış oluyor

sabanozsu

80+
https://www.gaming.gen.tr/urun/3820...ite-16gb-ram-512gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ DDR4 30.5K
https://www.gaming.gen.tr/urun/3599...2gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ DDR5 34.5K

fiyatlar çok uygun bu arada 2 ay önce de bu civarlara satılıyordu 4070li sistemler ama o zaman dolar 4 lira düşüktü ayrıca 4070 modelleri 18 19k falandı şimdi 22k ortalama tekli olarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

bak o kartın rakibi 4070ti normalde ama 4070 bile dlss 3.5 frame gen rtx falan açınca onunla aynı seviyeye ulaşıyor 34.5kya 4070li sistem 42.5kya da 4070ti li sistem satılıyor bunlara sıvı soğutma almana gerek yok 800 liralık soğutucu bile yeter ama diyelim ki aldın mesela 4070ti li sistem senin aldığından çok daha iyi olmasına rağmen 45kya gelir 2kya monitör bulamazsın belki ama daha iyi bir sistemin olmuş olurdu 4kya güzel monitörler var 1080p olarak senin monitörün ne bilmiyorum ama diyorsan ki 10klık 2k monitör alacağım o zaman da 34.5kya 4070li sistemi alıp 2kya sıvı soğutma alırdın yine ortalama 46500tlye falan kapatırdın mevzuyu :D yok diyorsan ki ben cyberpunk falan oynamam saf güçte basit oyunları oynarım dlss açmam frame gen açmam path tracing ray tracing kullanmam yayın yapmam render almam falan amd tam ona göre işte

Bu arada bu konuda son yorumum 4070 İşte dediğin gibi güç olarak bu kartın yanında çöp kendinde bir nevi onu izah etmişsin :) ancak dlls işte cart curt açınca teknolojik açıdan yaklaşmaya çalışıyor onda bile yakalayamiyor. AMD de fsr ozelligi var ve bir çok şey var(youtubeden video izleyerek bakabilirsin) bu arada kesinlikle hiçbir markayı tutmuyorum hayranı değilim Türkiye'de yaşıyoruz ney fiyat performanssa onu alırım.

Konuda bilgi içeren herhangi bir şey olmamasına karşın amd kartlara daha sıcak çalışıyor demen ayrı bir gülünç geldi. Muhtemelen rx5xx serisinde kaldın. Cod warzoneda 36derece çalışan 6900xt gördü bu gözler :D Evet nvidianın rakibi yok bu kısım doğru, hatta giderek tekelleşiyor. Ama bak bunun kimseye faydası yok :D 4xxx serisi nvidia kartların hepsi overpriced, trde de ekonomi belli. Herkese babası nvidia 4090lı sistem dizmiyor maalesef. Kıt kanaat geçinip ufaktan bi oyun hobisi edinmiş biri bir karta 2kat ücret ödeme lüksüne sahip değil maalesef. Ha paran vardır, veya işin bilgisayardır o zaman kimse sana git 7900xtx al demez 4080-4090 dururken.
Aynen öyle hocam 7900xtx alacağıma 4080 veya 4090 alırım. Zaten ofiyatlari veren adam almazki onu. Ben mesela baktım 7800 xt 4070 ti dengi hemen hemen onu aldım çünkü 4070 le 4070 ti arasında Bu benim işime geldi.

batuu123

80+ Bronze
Bu arada bu konuda son yorumum 4070 İşte dediğin gibi güç olarak bu kartın yanında çöp kendinde bir nevi onu izah etmişsin :) ancak dlls işte cart curt açınca teknolojik açıdan yaklaşmaya çalışıyor onda bile yakalayamiyor. AMD de fsr ozelligi var ve bir çok şey var(youtubeden video izleyerek bakabilirsin) bu arada kesinlikle hiçbir markayı tutmuyorum hayranı değilim Türkiye'de yaşıyoruz ney fiyat performanssa onu alırım.

Aynen öyle hocam 7900xtx alacağıma 4080 veya 4090 alırım. Zaten ofiyatlari veren adam almazki onu. Ben mesela baktım 7800 xt 4070 ti dengi hemen hemen onu aldım çünkü 4070 le 4070 ti arasında Bu benim işime geldi.
sen tekli topladığın için sana lafım yok tekli ekran kartı alarak topluyorsanız saf güçte daha iyi olan amd kartlarını daha ucuza alırsınız mantıklıdır ama attığım sitede örnek 7800xt değil bak 7700xt ile bile 4070in fiyatı aynı, yani hazır sistem alınacaksa amd almanın akla yatar bir açıklaması mantığı yok :D

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,261
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,056
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Açtığın konular artık canıma tak etti. Kolay kolay birilerini engellemem ama sırf konularını ve mantıksız mesajlarını göz ardı edebilmek için engelliyorum.

The Semih

80+ Gold
Konusunu acaba daha önce açmış olabilirler mi? Diye düşünmek: ❌

İlk fırsatta yöneticilere sallamak: 🤝
Hocam bu konuda bence geliştirme yapılmalı daha önce açılan konular 10 dakika sonra anasayfadan düşüyor ve 11. dakikadan sonra kimse göremiyor. Üstelik bu her konuya yapılmıyor bazı konular birden fazla aynı konu açılmış ilk açılan konu 200 izleniyor özenti konu 2K fakat konu kapanmıyor, bu konuda düzenleme yapılsa iyi olur.

EA app konusunu bu forumda öğrenemedim bu sebepden ki aktif olarak burayı kullanıyorum malum forumda saatlerce anasayfada duruyor.

Ayrıyetten Güncel indirimler diye katagori de eksik indirim konularıda yarım saat içinde kayboluyor ve çoğu kişi göremiyor faydalanamıyor.

Bu forumda önemli konuları herkesin görmesi için 10 dakikada bir konuyu yükseltmek gerekiyor ki bu eziyet resmen.

En İyi Cevap
3
Konusunu acaba daha önce açmış olabilirler mi? Diye düşünmek: ❌

İlk fırsatta yöneticilere sallamak: 🤝
Nickimin hakkını veriyorum. Ki yöneticiler işine geldiğinde kullanıcılara ap*** falan da diyorlar sallamak doğru bence. 10 kere sallarım 1i tutmaz anca buna cevap vermeye yüzünüz olur.

Murkof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
251
İsim
Mert Soydan
1- DRİVERİ VE YAZILIMI ÇOK KÖTÜ HEP SIKINTILI
2- DLSSYE RAKİP TEKNOLOJİSİ YOK FSR 3 BİLE 2 TANE OYUNDA ANCA VAR
3- REFLEX VE RAY TRACİNGİ NVİDİANIN YARISI KADAR BİLE İYİ DEĞİL
4- PATH TRACİNG DESTEKLEMİYOR YAPAY ZEKASI YOK
5- OYUNLARDAN BAN YEDİRTİYOR (CSGO ANTİLAG MEVZUSU)
6- DAHA ÇOK ISINIYOR VE MODELLERİ ÇOK AZ
7- 2. ELDE SATIŞINDA ANDROİD GİBİ HEMEN DEĞER KAYBEDİYOR
8- RENDER, PHOTOSHOP GİBİ ŞEYLERDE REZALET, NVİDİA 5 ADIM ÖNDE
9- SHADOWPLAY YOK, OYUN İÇİ KAYIT PERFORMANSI PEK İYİ DEĞİL FPS DÜŞÜRÜYOR
10- NVIDIA ANSEL, NVIDIA BROADCAST, NVIDIA STUDIO GIBI EKSTRA OZELLIKLERIN HICBIRI YOK

FİYAT KONUSU AÇANLAR GAMİNG GEN SİTESİNE GİRSİN 7700XT İLE 4070Lİ SİSTEMLERİN AYNI FİYAT OLDUĞUNU GÖRÜRLER. DAHA 1 AY ÖNCE 4070Lİ SİSTEMLER 25-28K ARASINA ÇIKIŞ YAPIYORDU DDR5 OLARAK. TEKLİ FİYATLARA BU KADAR TAKILMAYIN TEKLİ KART ALMA DEVRİ GEÇTİ HERKES HAZIR SİSTEM ALIYOR

SAYAMAYACAĞIM KADAR ÇOK DAHA FAZLA EKSİ VAR, NVİDİA HER TÜRLÜ TOKATLAR. 3 KURUŞ FAZLA OLSUN TAŞ GİBİ OLSUN
Komik değilsiniz.

turquoise.blue

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Turquoise Blue
Kral kusra bakma ya birdahakine forum olarak alacağımız sistemlerde kesinlikle sana danışmadan asla ve asla sistem almicaz. AMD ve diğer ekran kartı firmaları yetkilileri ile konuşup firmaları kapattircaz adamlar ***** boşuna kart üretiyor . Tüm dünyaya Nvidia kullanmaları gerekmesini bildiren bir metin yayinlicaz paranızı çöpe atmayın diye.
Amd Gpu kullananlar tutuklasın yoksa batu başka şekilde rahat etmiyecek 😃 Hatta Amd Gpu satışı da yasaklansın, satış yapana ceza verilsin.

Son düzenleme:

MuhammedKazan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Muhammed Kazan
İlgilendiği Kategoriler
bılgısayar ve bılgısayar bıleşenlerı toplama ve bılgı verme (Bende Olmayan Bılgısyar)
Fanboyluk bir birey olacak olsa o sen olurdun kardeşim helal olsun. Saydıkların bir nebze doğru olabilir yine de amd'nin neredeyse yarı fiyatlı olduğu gerçeğini değiştirmez. Ham güç olarak AMD her türlü daha güçlü ayrıca.

ki sadece oyun için alacak adam bu yazdıklarının çoğunu umursamayacaktır bile haklı sebepten misal ben. Çoğu umrumda değil fiyatı uygun performansı iyi ve sorun yaşatmıyor. Bu kadar advanced düşünen adam nvidia alsın.
Boş insanlar için kendini yorma kral

Linus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
vermiyorum
10- NVIDIA ANSEL, NVIDIA BROADCAST, NVIDIA STUDIO GIBI EKSTRA OZELLIKLERIN HICBIRI YOK

FİYAT KONUSU AÇANLAR GAMİNG GEN SİTESİNE GİRSİN 7700XT İLE 4070Lİ SİSTEMLERİN AYNI FİYAT OLDUĞUNU GÖRÜRLER. DAHA 1 AY ÖNCE 4070Lİ SİSTEMLER 25-28K ARASINA ÇIKIŞ YAPIYORDU DDR5 OLARAK. TEKLİ FİYATLARA BU KADAR TAKILMAYIN TEKLİ KART ALMA DEVRİ GEÇTİ HERKES HAZIR SİSTEM ALIYOR

SAYAMAYACAĞIM KADAR ÇOK DAHA FAZLA EKSİ VAR, NVİDİA HER TÜRLÜ TOKATLAR. 3 KURUŞ FAZLA OLSUN TAŞ GİBİ OLSUN
He he öyledir. Bir insan ne kadar cahil olurmuş onu gördüm. Anlattığın ısınma ve driver olayı taa HD 4870X2, RX5xx, RX4xx zamanından kalan şeyler. 4870X2 kullanmış biri olarak driver ve ısınmasının sorunlu olduğunu söyleyebilirim ama yene kartlarda saydığının çoğu yok. Ayrıca fiyat ?

Son düzenleme:

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,256
İsim
Sinan Aba

TAM FAN BOY YORUMU SADECE TEK BİR TARAFIN TEKNOLOJİLERİNİ TAKİP EDERSEN BÖYLE OLUR YAVRUCUM.

F4IRFL4Y

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,579
İsim
Cengiz

Gene Başladı Allah Allah @Yusufx

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,471
Üyeler
163,831
Son üye
kerimkahraman
Top Bottom