Hocam 4000 serisinin çekirdekleri farklı bunu zaten biliyoruz. Senin dediğin "bence çok fark yok biraz geliştirilmiş" kısmı tamamen spekülasyon, bunun böyle olduğunu iddia edeceksen alacaksın 3000 serisinin tensor çekirdeklerini, 4000 serisinin çekirdekleri ile kıyaslayacaksın. Mimarisini inceleyeceksin, platformun parçalarını tek tek kıyaslayacaksın vs. Bence çok fark yok demek çok fark olmadığını göstermez.
Diyelim dediğin gibi arada az bir fark var gerçekten, öyleyse "neden" diye sormak lazım. Farklı sebepleri olabilir, bunları incelemek lazım. Belki 4000 serisinin güç artışı bir eşiği geçiyor ve başarılı şekilde kare oluşturabiliyor ancak 3000 serisi bu eşiğin gerisinde kalıyor. Bu öylesine bir olasılık, bunun tonla sebebi olabilir.
Demek istediğim şu ki kafana göre bir şeyler bence şöyledir böyledir diyerek hiçbir yere varmıyorsun, tabii fikir sahibi olabilirsin ama zikir etmeden önce biraz daha bilgili olman ve de bilgisi olanları dinlemen gerekir.
Şu konuda sana katılıyorum ki NVIDIA genel olarak eski nesil kartların pabucunu çok çabuk dama atıyor, örneğin yanılmıyorsam 2000 serilerinin SAM/resizable bar olmamasının tek sebebi yazılım desteğinin verilmemiş olması. Bunu birkaç yerde böyle okudum ancak yine detaylara hakim değilim ve bilmeden konuşmuyorum. Sana da aynı şekilde daha iyi bilmeden konuşmamanı, konuşacaksan da bilgileri sunuyormuş gibi değil fikirlerini beyan ettiğini belirtmen. Bu dlss 3.0 mevzusu ilk duyurulduğunda forumda da konuşuldu, Abdullah bey de açıklama yaptı ve donanım gerekiyor dedi, benden iyi biliyor ve bilmeden itiraz etmek mantıksız. Saygılar.