Neler Yeni

Neden sadece ata diyince aklımıza Atatürk geliyor ?

ahenk'

80+ Silver
Herkes Instagram da Atatürk fotosu paylaşmış ama bugün Anadolu'nun Türklere açılış günü kim İstanbul fethinde Instagram a Hz Fatih Sultan ı koymuyor neden Onlar atamız degilmi Atatürk ü paylaşınca havalı zannediyorlar herhalde kendilerini Atatürk'ü atamdır Fatih Sultanda atamdır Abdulhamid de atamdır Sultan Alparsalanda atamdır.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
HaWLi oluyorlar 😎😳🤭

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Hocam Abdülhamid saygı duyulacak bir atadır tek kuruş vatan toprağı vermemiştir

robin

80+ Silver
Hocam sırf Atatürk rakı içiyor diye bu özentilikler Laik demek ne olduğunu bilmeyen insanlar var ben Atatürk çuyum diyor Ben hiç oğuz kagancıyım diyene görmedim hiç Fatihçiyim diyenide görmedim hepsi bu vatanın evlatları

Laik ne edemek bilmeyen
Aslında bir konuda haklısın.
İnsanlar Atatürke gereğinden fazla ilgi gösteriyor.
Ama sonuçta atatürkün liderliğinde bir zafer o yüzden aklımıza gelen o.
İstanbulun fethindede Fsm yi anıyoruz.
Dostum Fatih Sultan Mehmet'i sevmek zorundamıyım? Saygı duymak yeterli. İster seversin ister sevmezsin.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Laik ne edemek bilmeyen

Dostum Fatih Sultan Mehmet'i sevmek zorundamıyım? Saygı duymak yeterli. İster seversin ister sevmezsin.
Atatürk'ü de aynı durum geçerli saygı şart sevgi isteğinize göre herkeste geçerli bir durum ama kim atalarını sevmezki

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Hocam kim anmıs Instagram'da kim paylaşmış

Dediğim gibi insanlar pek bilinçli değil.
Sürü psikolojisindeler.
30 ağustosu kutladığımız andığımız gibi en az o kadar önemli ecdadımızıda anmalıyız ama insanlar herşeyi Atatürkten ibaret sanıyor.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,360
İsim
.
tabii ki de Bu toprakları kurtarmış ama neden Hz Fatih diyince ona Atatürk gibi bakmıyorlar daha Osmanlıyı kuran Osman Beyi tanımıyorlar Osman bey bu topraklarda yaşamımızı sağladı Atatürk bu topraklarda yaşamamızı sağladı arada fark göremiyorum

Osman Beyi tanıyıp Atatürkü sevmeyende var veya tam tersi. Her türden kişilik var, bu konuda biraz hak veriyorum size.

robin

80+ Silver

ABDÜLHAMİT'İN KAYBETTİĞİ TOPRAKLAR.
Abdülhamit döneminde Osmanlı çok toprak kaybetti. Öyle ki savaşmadan masa başında kaybedilen topraklar bile vardı. Örneğin 1878'de Yunanistan Osmanlı'dan toprak istedi. II. Abdülhamit büyük devletlerin de baskısıyla 1881'de Teselya ve Narda'yı Yunanistan'a verdi. İşin ilginç tarafı, II. Abdülhamit, 1897 Osmanlı-Yunan Savaşı'nda Teselya'yı savaşarak geri aldı, ancak savaş sonrasında büyük devletlerin baskısıyla Teselya'yı 1897'de yeniden Yunanistan'a bırakmak zorunda kaldı.1878'de Kıbrıs'ı da bir miktar para karşılığında İngiltere'ye bıraktı.1881'de Fransa Tunus'u işgal ettiğinde II. Abdülhamit, Mithat Paşa'yı kendisine teslim eden Fransa'nın Tunus'u işgaline sessiz kaldı. (Yusuf Hikmet Bayur, Türk İnkılabı, C.1, Kısım 1, 2. Baskı, s.24, 25).1882'de Mısır İngilizlerce işgal edildiğinde II. Abdülhamit değişik vehimlerle Mısır'a asker göndermedi. Yusuf Hikmet Bayur, Abdülhamit'in, Mısır'a gidecek askerin orada gördüklerinden gözünün açılacağı endişesiyle Mısır'a asker göndermediğini yazıyor. (Bayur, age. s.33).II.Abdülhamit döneminde kaybedilen diğer topraklar da şöyle:1878 Berlin Antlaşması'yla Batum, Ardahan, Kars, Oltu, Kağızman Ruslara, Kotur kazası ve civarı İran'a, Bosna Hersek Avusturya'ya bırakıldı. Bulgaristan önce özerk, sonra bağımsız oldu. Karadağ, Sırbistan ve Romanya bağımsız oldu. Şarki Rumeli Eyaleti kuruldu ve önce özerk, sonra bağımsız oldu.Girit fiilen Yunanistan'a geçti.II.Abdülhamit döneminde İngiltere, Kıbrıs ve Mısır'ı alarak adeta Akdeniz'e yerleşti.II.Abdülhamit döneminde Osmanlı, toplamda 1.600.000 kilometrekareye yakın toprak kaybetti.

Aynen hiç toprak vermemiş :D

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Kıbrıs: Hop gel kardeşim nereye gidiyorsun? 😳
1598813049976.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR