Yakup.
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 10
UYARI:BU İŞLEMİ YAPARKEN MUTLAKA BİLEN BİRİSİNDEN YARDIM ALIN YOKSA YARARI DEĞİL ZARARI OLUR.
Uv (Undervolt) Nedir ?
Voltaj düşürüp, ekran kartına/işlemciye yetecek voltajı bularak, performans kaybetmeden sıcaklık düşürme.
Neden UV yapmalıyız ?
1.Sebep:
UV yaptığımız, bileşenler daha serin çalışır. Bu da hangi bileşene yaptıysak, o bileşenin ömrünü uzatır.
2.Sebep:
Ekran kartına undervolt yaptıysanız, ekran kart fan ömrü uzatır.
İşlemciye undervolt yaptıysanız, işlemci soğutucusu‘nun fan ömrünü uzatır.
Benim bilgisayarımda yapılan UV işlemleri:
Uv (Undervolt) Nedir ?
Voltaj düşürüp, ekran kartına/işlemciye yetecek voltajı bularak, performans kaybetmeden sıcaklık düşürme.
Neden UV yapmalıyız ?
1.Sebep:
UV yaptığımız, bileşenler daha serin çalışır. Bu da hangi bileşene yaptıysak, o bileşenin ömrünü uzatır.
2.Sebep:
Ekran kartına undervolt yaptıysanız, ekran kart fan ömrü uzatır.
İşlemciye undervolt yaptıysanız, işlemci soğutucusu‘nun fan ömrünü uzatır.
Benim bilgisayarımda yapılan UV işlemleri:
Gigabyte rtx 2060 sıcaklığı 10 derece düştü
Gigabyte rtx 2060 ekran kartına sahibim. Furmark testinde 79 dereceyi gördüm. @keremcnsz24 Uv yapmama yardım etti. Ve 70 dereceye düştü. UV öncesi; UV sonrası;. Güncelleme: Uzun zaman sonra tekrar dan test yaptım ve sonuçlar bu şekilde
donanimarsivi.com
Ryzen işlemcimin sıcaklığı 20 derece düştü
Ben ryzen 5 3500x kullanıyorum.İşlemcim 90 dereceyi görüyordu (stress testin de) @keremcnsz24 ile beraber 70 dereceye kadar düşürdük ısınma sorunu yaşayan mutlaka kerem'e ulaşsın İşlemciyi 4.0Ghz e sabitledik performans düşüşü yok. NOT:İşlemci 90 dereceye ulaşmıştı stress testini kapatınca...
donanimarsivi.com
Son düzenleme: