Neler Yeni

Neden yaratmak istedi ?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Bu imtihan bir tek bize mi var aydınlatırmısınız ? neden diğer tüm insanlığa imtihan yokta türkiyede yaşayan onca gence ortak bir imtihan veriliyor
Tamam her ülkenin kendine ait bir sıkıntısı var ama nedense insanımız sürekli şükret kafasında nefes alıyorsun şükret , yürüyorsun şükret , görüyorsun şükret , Allah için odun gibi birşeyiz sanırım bırak fidan bir şekilde büyüsün kesilme zamanı gelince cehenneme atarım nasıl olsa dermiş gibi bak onunla alay etmiyorum sadece bunca gencin hayalinin yıkılışını soruyorum neden ?
Sadece merak ettiğim bunca milyonlarca yıllık bir yaşamı neden imtihan ediyor ? Neden buna gerek duyuyor ? Bizi imtihan etse de etmese de o bir kayıp yaşamayacak madem bu kadar yüce bir varlık neden sadece tek bir bakışla yok olacak olan canlıları imtihan etme gereksinimi duyuyor ?

Lowe

80+ Bronze
sağlığım dışında şükretmiyorum ben de ama afrikadakileri de düşünmek gerek sadece türkiye açısından bakmak yerine daha kapsamlı bakmalısın dostum

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Öncelikle yazıyı yazabildiğine bi şükrettin mi bak. Sonrasında bende emin değilim sonu kötü bitti benim açımdan. Yaratmak nedeni olan birinin olmama olasılığını düşününce her şey daha mantıklı oldu.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle yazıyı yazabildiğine bi şükrettin mi bak. Sonrasında bende emin değilim sonu kötü bitti benim açımdan. Yaratmak nedeni olan birinin olmama olasılığını düşününce her şey daha mantıklı oldu.

Nasıl yani biraz daha açarmısın bu konuyu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

sağlığım dışında şükretmiyorum ben de ama afrikadakileri de düşünmek gerek sadece türkiye açısından bakmak yerine daha kapsamlı bakmalısın dostum

Türkiye açısından düşünmüyorum dediğim gibi her ülkenin kendi zorluğu var ama bunca gencin işsiz kalıp intihar ettiğini görünce dayanamıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Tekin
Bu imtihan bir tek bize mi var aydınlatırmısınız ? neden diğer tüm insanlığa imtihan yokta türkiyede yaşayan onca gence ortak bir imtihan veriliyor
Tamam her ülkenin kendine ait bir sıkıntısı var ama nedense insanımız sürekli şükret kafasında nefes alıyorsun şükret , yürüyorsun şükret , görüyorsun şükret , Allah için odun gibi birşeyiz sanırım bırak fidan bir şekilde büyüsün kesilme zamanı gelince cehenneme atarım nasıl olsa dermiş gibi bak onunla alay etmiyorum sadece bunca gencin hayalinin yıkılışını soruyorum neden ?
Sadece merak ettiğim bunca milyonlarca yıllık bir yaşamı neden imtihan ediyor ? Neden buna gerek duyuyor ? Bizi imtihan etse de etmese de o bir kayıp yaşamayacak madem bu kadar yüce bir varlık neden sadece tek bir bakışla yok olacak olan canlıları imtihan etme gereksinimi duyuyor ?
Meleklerde sorduğunda sizin bilmediklerinizi bilirim dedi Rab.
Ben bilinmek istedim dedi övülmek istedim ama buna tabii ki asla ihtiyacı yoktu. Kaliteli bir tür yaratayım dedi İsterse hayvandan aşşalık olsun isterse melekten yüksek

MigrosJET

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Martyn McMillan
Bazen ben de sorardım bu soruyu. Ama bu sorunun cevabını öğrenmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yani neden yaratıldım diyorsun ya, yaratıldı işte gerisinin bi önemi yok. Benim fikrim bu.

The Batman

80+ Silver
1-) imtihan sadece insanlara ve cinlere insan ve cin olan ölmüş doğacak her ergenlik cagina giren canli imtihan muhatabı
2-)şükürün mantigi aslinda Allahi umutmamak aslinda şükürü Allaha hatirla unutma onu an olarak Düşünebilirsin bugün bir basit olarak seni seven biri olsa onu unutmamani hatirlamani ister degil mi şükürüde böyle düşün sen Allaha teşekkür etmek istemezmisin?
3-)Allah seni odun olasin diye yaratmadi şuan yaratilanlar içinden Allaha insan kadar yakin olabilme potansiyeli olan bir yaratilan yok
Melekler dahil olmak üzere dünya üzerinde bütün canlilar insana hizmet noktasinda sence Allah deger vermese bunca nimet verir mi Allah sana ebedi cennet vermek istiyor ama bunun için iyi ve kötü iyice belirli olana kadar belirli bir süre imtihandan geçmen gerekiyor sonsuza karsilik 50 60 sene(ortalama) milyonlarca yil diyebilirmiyiz bilemem ama insanlarin dünyada oldugu süre bayagi kisa
Cehennem olayini şöyle düsün Allah seni yoktan yaratti büyüttü besledi ölene kadar ne istediysen verdi birinden 1-2 isteyince senin hizmetcinmiyim diyor buna karsilik senden 24 saatte 30 dakika 40 liradan bir lira 12 aydan 1 ay 1000 lerce tür içecekten 1 icecek istedi..
Yani kisaca Allah insanlari birbirleri ile iyi gecinip onu bilip ona itaat edip onu bilmeni istiyor sonra yerin ebedi cennet doğru yaptiklarinin ona bir faydasi yok ama belki baska bir din kardesinin cennete girmesine vesile olabilir cennette yapmak zorunda oldugun birsey yok sıkıntı yok Bunlarin hepsi Allahi unutmaman için bak dostum tarafsiz otur düsün Allahin sana ne kadar çok değer verdigini anlarsin biraz bilgi eksiğin var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bazen ben de sorardım bu soruyu. Ama bu sorunun cevabını öğrenmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yani neden yaratıldım diyorsun ya, yaratıldı işte gerisinin bi önemi yok. Benim fikrim bu.
Allah insanlari ve cinleri onu has kilarak ibadet edilmesi icin yaratti

Kuranda bu soruların cevapları olabilir ama ben eğer yüce kusursuz bir varlığın bizi yaratmak istemesinin nedeninin bilinmek istemesi olmasını kabul etmiyorum eğer gerçekten bu varlık kusursuz olsaydı bizi yaratmadanda imtihan edebilirdi yada gurur gibi insani duygulara sahip olmazdı

Şükür meseleside bence türkiye için tamamen bir oyalam yöntemi dini sömürüyorlar yaptıkları hatalar sonucu artan enflasyonda şükürü bahane ederek bizi aza alıştırıyorlar

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kuranda bu soruların cevapları olabilir ama ben eğer yüce kusursuz bir varlığın bizi yaratmak istemesinin nedeninin bilinmek istemesi olmasını kabul etmiyorum eğer gerçekten bu varlık kusursuz olsaydı bizi yaratmadanda imtihan edebilirdi yada gurur gibi insani duygulara sahip olmazdı

Şükür meseleside bence türkiye için tamamen bir oyalam yöntemi dini sömürüyorlar yaptıkları hatalar sonucu artan enflasyonda şükürü bahane ederek bizi aza alıştırıyorlar

bir şey yaratılmadan onu nasıl imtihan edebilirsin ki ? yani seni yaratmadan hiç bir şekilde imtihan edemez çünkü yoksun olmayan bir şeyi de sınayamazsın bak ruhen seni yaratmaktan bahsetmiyorum komple yoksun ve seni nasıl imtihan edebilir ki ?

bir şey yaratılmadan onu nasıl imtihan edebilirsin ki ? yani seni yaratmadan hiç bir şekilde imtihan edemez çünkü yoksun olmayan bir şeyi de sınayamazsın bak ruhen seni yaratmaktan bahsetmiyorum komple yoksun ve seni nasıl imtihan edebilir ki ?
Eğer tanrı kusursuz ve sonsuz güce sahipse yapabilir dimi?

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Eğer tanrı kusursuz ve sonsuz güce sahipse yapabilir dimi?

Kusursuz ve büyük bir güce sahip olması niteliklerini belirtir olmayan bir şeyi yaratmadan nasıl sınayabilirsin ki bu hem akıl hemde akıl üstu bir varlık için saçma olurdu ?
Benim sana soru sorabilmem için ilk olarak senin var olman gerekir eğer yoksan yaratırım ve sorarım gibi , insanlar genelde bu kısım da çok kafa karmaşıklığı yaşıyor bir şeyin kusursuz olduğunu düşünmek niteliklerini tanımlar büyük bir gücü olduğunu düşünmek bile belli bir düzen gerektirir ki kuranda bile kainatlarin düzeninden bahsedilir . Bu konu tamamen varlık felsefesine giriyor .

Kusursuz ve büyük bir güce sahip olması niteliklerini belirtir olmayan bir şeyi yaratmadan nasıl sınayabilirsin ki bu hem akıl hemde akıl üstu bir varlık için saçma olurdu ?
Benim sana soru sorabilmem için ilk olarak senin var olman gerekir eğer yoksan yaratırım ve sorarım gibi , insanlar genelde bu kısım da çok kafa karmaşıklığı yaşıyor bir şeyin kusursuz olduğunu düşünmek niteliklerini tanımlar büyük bir gücü olduğunu düşünmek bile belli bir düzen gerektirir ki kuranda bile kainatlarin düzeninden bahsedilir . Bu konu tamamen varlık felsefesine giriyor .
Üzgünüm biraz daha açarmısın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,462
Üyeler
161,705
Son üye
abbasomhoka
Top Bottom