Neler Yeni

Nedir bu satıcılardan çektiğimiz ?

Birisii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
SRKN G.
Yav arkadaş Dün 20 bin TL olan İşlemci bugün 24 bin küsür tl , Dün ekran kartı 35 K bugün 40 bin TL oldu vb teknolojik ürünlerin fiyatları uçtu. Ne oluyor abi bu satıcılara anlamıyorum anasını satayım sorsan Müslümanım Türküm diyorlar, Bir birini bu kadar kazıklayan bir millet daha göremezsiniz

Sadece teknolojik ürünler olarak demiyorum hiç unutmam 6 şubatta ki depremde adam evini eşini çocuğunu yakınınlarını kaybetmiş sokakta kışın ortasında ağlıyor tir tir gözü yaşlı içim parçalandı hayatımda başkasının adına bu kadar utandığım ve üzüldüğüm bir an daha hatırlamam bizim Ş.... satıcılar piyasası 250₺ olan battaniyenin fiyatlarını 1250₺ lere uçurdular hayır 250 TL satan adamda kâr ediyordu 1250₺ satan ne yapıyor sizce ama sorsan Türküz Müslümanız asıl içimizdeki hainler bunlar var ya dönüp ana avrat söveceğim ban yemek istemediğimden yazmıyorum, arkadaş zaten ülkenin gençleri olarak adam akıllı bir Sosyal faaliyet tatil geziye paramız yetmiyor akşam işten geliyoruz bir zevkimiz kafa dağıtmak için bilgisayar var onuda alıyorlar elimizden , Allah bin belalarını versin şu kazıkçı satıcılarında, serbest piyasayı getirenlerin de

ANYA

80+ Bronze
tl değer kaybediyorsa satıcı neden zararına satsın? dolar yükselince maliyet de artıyor fiyatı artırmak gayet normal
36.5tl 750 dolar diyelim 27.5k oluyor 40 dolar olmuşke 30k oluyor

Birisii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
SRKN G.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tl değer kaybediyorsa satıcı neden zararına satsın? dolar yükselince maliyet de artıyor fiyatı artırmak gayet normal
Peki hocam aylardır 36 da sabitti 10 kuruş ya yükselip ya düşüyordu bir bugün fırladı ama bu İşlemci ekran kartının fiyatlara ne diyeceksiniz 7800x3d 12500₺den 20 bine fırladı bir aralar ki halen yüksek, hayır zararına satsın demiyorum bir adam 16 bine koymuş işlemciyi bu adam bu satıştan kâr ediyor değil mi? başka bir satıcı 25 bine kadar çıkarmış kazık değilde ne bu? Eşek yerine koyuyorlar bizi

Son düzenleme:

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,403
İsim
Selim
40-41 tlden işlem görüyor bankada :) 38 değil.

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
636
İsim
Furkan Enes Kaplan
Tamamen fırsatçılık dolar düştüğünde bu kadar hızlı aksiyon almazken çıktığında hemen fiyat güncelliyorlar.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,403
İsim
Selim

can01010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Can
sabah 41 i gördü dostum
Dostum dolar fırlamadan önce 37 TL'ydi, şuanda 38 TL, anlık olarak 40'a vurdu ancak orada kalıcı değildi dolayısıyla bir etkisi yok. Dolar artışında birim miktar olarak değil yüzde olarak bakılır, 37'den 38'e yükselmesi %2.7 'lik bir artış anlamına geliyor, bu da satıcıların ürünleri en fazla bu civarda zamlayabileceği anlamına gelir. Eğer arkadaşın dediği gibi 20 bin TL'ye bir şey satılıyorsa ve şuan 24 bin ise bu %20'lik bir artış anlamına gelir. Dolarda gerçekleşen %2.7 lik artış nereye, %20 nereye. Aynı şekilde 35 binden 40 bine de %15'lik bir artış var. Dolar %15 artmadı, %3 arttı. Satıcılar bu konuda maalesef direkt kafadan zam yapıyorlar fırsatçılık yapıp. Bunun ekonomiyle bir ilgisi yok adamların ürünleri aldığı maliyeti katmıyorum bile zaten bu fiyattan almadılar.

Top Bottom