Neler Yeni

Nedir bu satıcılardan çektiğimiz ?

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,139
İsim
Mehmetcan
Dostum dolar fırlamadan önce 37 TL'ydi, şuanda 38 TL, anlık olarak 40'a vurdu ancak orada kalıcı değildi dolayısıyla bir etkisi yok. Dolar artışında birim miktar olarak değil yüzde olarak bakılır, 37'den 38'e yükselmesi %2.7 'lik bir artış anlamına geliyor, bu da satıcıların ürünleri en fazla bu civarda zamlayabileceği anlamına gelir. Eğer arkadaşın dediği gibi 20 bin TL'ye bir şey satılıyorsa ve şuan 24 bin ise bu %20'lik bir artış anlamına gelir. Dolarda gerçekleşen %2.7 lik artış nereye, %20 nereye. Aynı şekilde 35 binden 40 bine de %15'lik bir artış var. Dolar %15 artmadı, %3 arttı. Satıcılar bu konuda maalesef direkt kafadan zam yapıyorlar fırsatçılık yapıp. Bunun ekonomiyle bir ilgisi yok adamların ürünleri aldığı maliyeti katmıyorum bile zaten bu fiyattan almadılar.
Ya hocam Sen ne kadar anlatırsan anlat Bazı Cahiller Savunmaya devam edecek hatta ben savunanların %70'nin satıcı %30'nunda o adamın cevabına uyan kendi zihni olmayan şahıslar olduğunu düşünüyorum

Adama RX 9070XT MSRP +%20KDV + ekstra 2K eklesek Fiyat 27.5K yapıyor diyorum adam 31K'dan başladı diye çok çok ucuz diyor çünkü firmalar tarafından fonlanan Yayıncılar youtuberlar bunlara en az 35K olur dedikleri için en giriş 2 fanlı modeli 31K'dan başlayınca çok ucuz diyorlar
(Hatırlatayım 2K ekstra kâr yani zaten bunun dışında MSRP fiyattan 50-100$ falan kâr ediyorlar)
Adam Avrupa'da da Aynı diyor Adama satış verileri ve Global satıcıların paylaşımlarını atıyorum Sadece İngiltere'de bile ilk 1000 Adet 9070XT Sapphire kart MSRP fiyatından Satıldı diyorum (adam vergiyi bile fiyata eklememiş kendi kârından kısmış 1000 adet için) gösteriyorum Adam gelmiş bana şuan Yok 900$ satılıyor diyor,
Lan sonuçta Msrp'den binlerce kart satılmış bizde 1 tanesi bile msrp'yi boş ver MSRP+Vergi+2K ekstra kâr fiyatı ile bile satılmadı yok adam anlamıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

dolar 35 tl iken
10 000 tl den alıp 12 000 tl den satmak için depoya mal çeken ve yavaş yavaş satan adam

10 000 tl den 100 tane mal çekti 80 tane sattı kaldı 20 elinde
dolar oldu 39
senin mantığına göre elinde kalan 20 ürünü de 12 000 den satsın
Ok satsın

elinde mal bitti mal almaya gitti
mal oldu 13k alışı
ne oldu şimdi

hadi gel hesap yapalım

eğer hiç zam gelmese idi
10k dan 100 tane mal alıp
12k dan satsa idi
200k kar elde edecekti

1 000 000 para verecek 1 200 000 den satacak
ve zam yok ya yine gidecek 1 000 000 tl den 100 tane mal alacak 200 000 tl cebinde kazancı kalacaktı

senin mantığa dönelim
zam gelene kadar 80 tanesini 12k dan sattı 960k
zam gelmesine rağmen geri kalanı da aynı fiyattan satı 240k
yani yine 1 200 000 cepte var

ama bu sefer mal almaya gittiğinde
10k ya aldığı mal 13k olmuş
peki bir önceki seneryoda
zam yokken kazandığı para ile yine aynı miktarda alım yapıp cebine kar kalıyor muydu kalıyordu

şimdi ne oldu
cepte 1 200 000 tl var
ama mallara ödeyeceği para 1 300 000 tl

100 tane malı satana kadar canı çıkacak
sonra üstüne 100 000 tl daha para bulup
aynı miktarda ürün alacak

peki gel diğer hesabı yapalım
80 taneyi 12k dan sattı 960k
10k alışı var iken 12k ya satan adam zamdan sonra 13k ya aldığında 15 e satarsa ki %100 matematiğe vurduğunda küçük bir miktar daha fazlaya bile satması gerekir geri kalan 20 tane yi 15k dan satsa 300 000 k da ordan 12 600k

bak yine 100 tane ürün almaya parası yetmiyor

gel şimdi anlat bana bu işin içinden nasıl çıkar
bu arada satıcı filan değilim
satıcıyı %100 koruma amaçlı da yapmıyorum

herhangi bir şekilde maliyeti 10 birim artıp
aynı oranda yansıtmayan hatta çok daha farklı yansıtan satıcılar da var
ticari ahlaka sahip olmayan
ama gel bana bunu açıkla

elbetteki zamların olması herkes gibi bir tüketici olarak benim de canımı sıkıyor
ama inan ki ahlaksız olanları bir kenara bıraktığımızda zam olması veya bu zammı yansıtmak zorunda olması satıcıların da işine gelmiyor
Hocam Sorun şu

-Dolar 41 değil sadece anlık bir süreliğine 41 gördü şuan 38TL artınca Anında Arttırdılarda inince neden 1 gün geçti ama hiç indirmiyorlar

-Ayrıca doların rakamına göre değil % olarak hesaplanır yani dolar %2 arttıysa ürünede %2 zam yaparsın bu sayede zarara girmessin ama bizimkiler %2.7 geldi %7 zam yaptılar öyle düşün

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Teknoloji
En çok satılanı, stoklayıp, bir süre satmayıp fırsatçılık yaparlar bu yüzden. Ürünü üreten, satılan fiyatın çeyreğini bile kazanmaz, satan kişi üretenden %100-%200 şeklinde kâr ile satar, böylelikle üreten olduğu yerde kalıp, satan kâr üstüne kâr eder.

Forumda sıcak fırsatlar bölümü var, ona bakın isterseniz, benzer fırsatçılar sürekli zaten o bölümde, ihtiyacı olan ürünü almaz, ucuza ne varsa 20-30 hatta tüm stoğu alırlar, alıp, pahalıya satmak için

misemise

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Mert Ketenoğlu
Yav arkadaş Dün 20 bin TL olan İşlemci bugün 24 bin küsür tl , Dün ekran kartı 35 K bugün 40 bin TL oldu vb teknolojik ürünlerin fiyatları uçtu. Ne oluyor abi bu satıcılara anlamıyorum anasını satayım sorsan Müslümanım Türküm diyorlar, Bir birini bu kadar kazıklayan bir millet daha göremezsiniz

Sadece teknolojik ürünler olarak demiyorum hiç unutmam 6 şubatta ki depremde adam evini eşini çocuğunu yakınınlarını kaybetmiş sokakta kışın ortasında ağlıyor tir tir gözü yaşlı içim parçalandı hayatımda başkasının adına bu kadar utandığım ve üzüldüğüm bir an daha hatırlamam bizim Ş.... satıcılar piyasası 250₺ olan battaniyenin fiyatlarını 1250₺ lere uçurdular hayır 250 TL satan adamda kâr ediyordu 1250₺ satan ne yapıyor sizce ama sorsan Türküz Müslümanız asıl içimizdeki hainler bunlar var ya dönüp ana avrat söveceğim ban yemek istemediğimden yazmıyorum, arkadaş zaten ülkenin gençleri olarak adam akıllı bir Sosyal faaliyet tatil geziye paramız yetmiyor akşam işten geliyoruz bir zevkimiz kafa dağıtmak için bilgisayar var onuda alıyorlar elimizden , Allah bin belalarını versin şu kazıkçı satıcılarında, serbest piyasayı getirenlerin de
Ahlak olmadığından bunlar yaşanıyor elindeki ürünü yeni kur ile aldıysan eyvallah elinde olup eski kur ile aldıysan zam yapmaman lazım bu fırsatçılık

erencavdarr

80+ Bronze
Ahlak olmadığından bunlar yaşanıyor elindeki ürünü yeni kur ile aldıysan eyvallah elinde olup eski kur ile aldıysan zam yapmaman lazım bu fırsatçılık
aynen öyle halihazırda dolar üzerinden satmıyorsan; ürünü aldığın fiyat ve belirlediğin ücret dışında fırsatçılık maksadıyla zam uygulamak ahlaksızlıktır.

Top Bottom