Neler Yeni

Nedir bu satıcılardan çektiğimiz ?

Birisii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
SRKN G.
Dostum dolar fırlamadan önce 37 TL'ydi, şuanda 38 TL, anlık olarak 40'a vurdu ancak orada kalıcı değildi dolayısıyla bir etkisi yok. Dolar artışında birim miktar olarak değil yüzde olarak bakılır, 37'den 38'e yükselmesi %2.7 'lik bir artış anlamına geliyor, bu da satıcıların ürünleri en fazla bu civarda zamlayabileceği anlamına gelir. Eğer arkadaşın dediği gibi 20 bin TL'ye bir şey satılıyorsa ve şuan 24 bin ise bu %20'lik bir artış anlamına gelir. Dolarda gerçekleşen %2.7 lik artış nereye, %20 nereye. Aynı şekilde 35 binden 40 bine de %15'lik bir artış var. Dolar %15 artmadı, %3 arttı. Satıcılar bu konuda maalesef direkt kafadan zam yapıyorlar fırsatçılık yapıp. Bunun ekonomiyle bir ilgisi yok adamların ürünleri aldığı maliyeti katmıyorum bile zaten bu fiyattan almadılar.
Hocam eline sağlık işteyim detaylı yazamıyorum içimdeki düşüncelere tercüman olmuşsunuz eline sağlık tekrardan anlatmak istediğim bu

gavanoz

80+
hocam ne kadar ağlasanız da bir gerçek olarak ülkemizde misal yakın zamanda çıkan 9070xt gibi teknolojik yada herhangi bir şey aldığın an karlısın sonrası için değil bunu yıllar oldu öğrenemedik. mesela almayın fiyatlar düşsün diyen bi tayfa vardı 5000 serisi kartlar çıktığında öyle olmayacağını söylediğimizde de almayın diyip durdular sadece. şimdi afiyet olsun ne diyelim başka. dediklerinizde haksız değilsiniz yanlış anlaşılma olmasında düzelteyim

ANYA

80+ Bronze
Dostum dolar fırlamadan önce 37 TL'ydi, şuanda 38 TL, anlık olarak 40'a vurdu ancak orada kalıcı değildi dolayısıyla bir etkisi yok. Dolar artışında birim miktar olarak değil yüzde olarak bakılır, 37'den 38'e yükselmesi %2.7 'lik bir artış anlamına geliyor, bu da satıcıların ürünleri en fazla bu civarda zamlayabileceği anlamına gelir. Eğer arkadaşın dediği gibi 20 bin TL'ye bir şey satılıyorsa ve şuan 24 bin ise bu %20'lik bir artış anlamına gelir. Dolarda gerçekleşen %2.7 lik artış nereye, %20 nereye. Aynı şekilde 35 binden 40 bine de %15'lik bir artış var. Dolar %15 artmadı, %3 arttı. Satıcılar bu konuda maalesef direkt kafadan zam yapıyorlar fırsatçılık yapıp. Bunun ekonomiyle bir ilgisi yok adamların ürünleri aldığı maliyeti katmıyorum bile zaten bu fiyattan almadılar.
satıcılara savunmuyom seni suçlamıyorum haklısın ama bazıları işi abartıyor 20kdan 24kya çıkarmak fazla öellikle mining döneminde bunu çok gördük sinir bozucuydu eğer ben satıcı olsaydım ekonomideki belirsizlik yüzünden fiyatı dolara değil euroya sabitlerdim ithalat yaparken ödemeyi euro ile yapıyor en son euro 45 oldu bankalar 43 civarı gösteriyor dün 40 di bu durumda zarar etmemek için fiyatları yükseltiyorlar evet bazıları fırsatçılık yapıyor ama belirsizlik yüzünden fiyat artıranlar için de yapacak bir şey yok

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
892
İsim
Sercan SAYİT
Döviz fiyatı artınca ürün fiyatı hemen artar mı? Biraz akıl mantık gözünüzü seveyim. Adam deposunda, vitrininde eski döviz kuru ile çektiği malı yeni döviz fiyatıyla satmaya çalışıyor. Ses çıkartmazsanız, ama fiyatlar daha da artar diye satın alımlar yapmaya devam ederseniz daha çok tepenize binerler.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
mehmet ali oğuz
Evet ekran kartları 5k koydu üstüne geri gelmedi 1 ay gibi bir süre bekler en kötü.

Satriani

80+ Silver
Bu tip her krizi fırsata çevirip zaten alım gücü dibin dibi olan vatandaşı soymaya çalışan kim olursa olsun ahlaksızdır. Ticarette ne adalet, ne etik diye bi' şey kalmamış. Elbette herkes bu işi kar elde etmek ve para kazanmak için yapıyor, fakat kimse vatandaşı enayi yerine koymasın. Sabah akşam burada üç kuruş indirim yakalasın diye bin takla atıyor herkes, bu adamlar da en ufak fırsatta kol gibi zam koyuyor. Ayıptır ya!...

Birisii

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
SRKN G.
satıcılara savunmuyom seni suçlamıyorum haklısın ama bazıları işi abartıyor 20kdan 24kya çıkarmak fazla öellikle mining döneminde bunu çok gördük sinir bozucuydu eğer ben satıcı olsaydım ekonomideki belirsizlik yüzünden fiyatı dolara değil euroya sabitlerdim ithalat yaparken ödemeyi euro ile yapıyor en son euro 45 oldu bankalar 43 civarı gösteriyor dün 40 di bu durumda zarar etmemek için fiyatları yükseltiyorlar evet bazıları fırsatçılık yapıyor ama belirsizlik yüzünden fiyat artıranlar için de yapacak bir şey yok
İşte hocam serbest piyasa yüzünden misal satıcı ürünü 100 dolara aldı değil mi kanunen zarara satamasın devlet satıcıya minimum %25 maximum %50 arası kâr payı versin %50 üzeri olan ceza olarak fazla dan aldığı kâr oranını devlet vergi olarak kessin

Yani burdaki kâr oranlarını satıcılarıda alıcılarıda koruyacak şekilde devlet belirlesin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu tip her krizi fırsata çevirip zaten alım gücü dibin dibi olan vatandaşı soymaya çalışan kim olursa olsun ahlaksızdır. Ticarette ne adalet, ne etik diye bi' şey kalmamış. Elbette herkes bu işi kar elde etmek ve para kazanmak için yapıyor, fakat kimse vatandaşı enayi yerine koymasın. Sabah akşam burada üç kuruş indirim yakalasın diye bin takla atıyor herkes, bu adamlar da en ufak fırsatta kol gibi zam koyuyor. Ayıptır ya!...
Çok güzel açıklamışsın durumu sağolasın

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
512
İsim
SERHAT BOZBAYIR

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,167
İsim
Mehmet Aslan

redjohn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Hakan Yivus
Satıcıları takip ediyorum, onların yaptıkları zam oranına göre ben de ikinci el sattığım ürünlerin fiyatına zam yapıyorum. Zaten bu sattığım ürünleri de genelde satıcılar alıyor, onlar bana ben onlara sövüyorum.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Selim

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,650
İsim
Yunus Şahin
tl değer kaybediyorsa satıcı neden zararına satsın? dolar yükselince maliyet de artıyor fiyatı artırmak gayet normal
36.5tl 750 dolar diyelim 27.5k oluyor 40 dolar olmuşke 30k oluyor

Satıcı zararına mı satıyor? Satıcılar zaten kardan da kar yapıyor. 500 dolarlık ürünü 1000 dolara satıyorlar. Resmi olarak Nvidia’nın paylaştığı fiyatlara kim sattı bugüne kadar?

Türkiyenin durumu bu işte, fazla uzatmaya gerek yok

Top Bottom