🔥İndirim NEXTSTAR 85 inch - 4K UHD - MiniLED - Google TV 59.500₺

Hayatımda bu kadar uzun cümle yazıp bu kadar boş konuşan bir insan görmedim yemin ederim. Eğer yazdığın kelimelerin altında kırmızı bir çizgi çıkıyorsa o yazdığın kelimeyi yanlış yazıyorsundur çok bilgili Bilkom savunucusu endüstri mühendisi kardeş.
olum sen nekadar boş bi adamsın bilale anlatır gibi anlatıyorum bak sana hala anlamıyorsun.

Kafanın üstünde ne taşıyorsun sen. içinde bişey var mı

türkiyede şuan %40 faiz var farkındamısın

hiçbir aracı firma para bağlayıp %5 karla bile ürün satmaz.

Elde edeceği kar faizden fazla getirmezse yada çekeceği kredinin faizini karşılamazsa o işi neden yapsın

Na boş adamlar var memlekette ya bide gelmiş bana neler anlatıyor deliricem bu adamlarla aynı havayı soluyoruz.

Neyse blokla geç...

Arkadaşın demek istediğini ben açıklayayım lg samgun vs tv lerini ülkemizde yurt dışı fiyatlarıyla aynı seviyede satıyor, tcl avrupada %50 daha ucuz demek istiyor aynı algıları vergileri lg samsungda veriyor, arakdaşında kaçırdığı nokta şu tclin buradaki handikapı çine ekstra bir gümrük verigisi mevcut ve lg samsung gibi bölgesel fiyatlandırma yapıp fiyatları dengeleyemiyor yada dengelemek istemiyor.
ya o zaten tcl ile alakalı tcl nin kendi fiyat politikası mı dersin ne dersin bilmem almanya distribitörüne sattığı fiyatla trdeki arasında fark varsa yapacak bir şey yok burada ki olayın bilkom yada x firması umrumda bile değil ben de zamanında arkadaşımın şirketi ile yurtdışından bir markanın distribitörü olmayı denedik denemesek daha iyiydi o kadar şey var ki prosedür ve vergi olarak vazgeçtik. getirince %30 luk kar payı ile yurtdışı fiyatının 2 katına geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

%40-%50 vergiyi nasıl bulduğunu teker teker yazabilir misin? Kdv eklememen gerekiyor Almanyadaki kdv de %19.
tuyada girersen yada televizyon vergi oranı yazarsan googlea ufak bir araştırma ile görürsün

olum sen nekadar boş bi adamsın bilale anlatır gibi anlatıyorum bak sana hala anlamıyorsun.

Kafanın üstünde ne taşıyorsun sen. içinde bişey var mı

türkiyede şuan %40 faiz var farkındamısın

hiçbir aracı firma para bağlayıp %5 karla bile ürün satmaz.

Elde edeceği kar faizden fazla getirmezse yada çekeceği kredinin faizini karşılamazsa o işi neden yapsın

Na boş adamlar var memlekette ya bide gelmiş bana neler anlatıyor deliricem bu adamlarla aynı havayı soluyoruz.

Neyse blokla geç...
Tekrar ediyorum. "Sen hesapla mesela Almanya'da 557 euroya satılabilen 65q6c, bizim ülkemizden en ucuz nasıl 51.500tl olduğunu. KDV ekle, ötv ekle, trt payını da ekle, damga vergisini de ekle, kültür bakanlık payını da ekle. Almanya'daki %19 vergiyi de ekle hatta bizim ülkedeki vergiye nasıl bizim ülkede 1048 euroya çıktığını göster bana." %40 faiz de ekle.

bişey değil bir şey.
farkındamısın değil farkında mısın?
deliricem değil delireceğim.
türkiyede değil Türkiye'de
nekadar değil ne kadar.
bilale değil Bilal'e.

Şirketler nasıl yönetilir para nekadar değerlidir.

Maliyet muhasebesi nasıl yapılır. ROİ nedir faaliyet gideri nedir finansman gideri nedir ebitta nedir

Zerre hiçbişeyden haberin yok ahkam kesiyorsun.

Bak şimdi bilale anlatır gibi son kez anlatıcam sana

TCL in satış fiyatını alacaksın üzerine vergileri koyacaksın bu bilkomun ham maliyeti olacak.

Bilkom bunun üzerine kendi faaliyet giderini koyacak. Sonra kullanacağı paranın finansman giderini koyacak onunda üzerine toplam maliyet üzerinden elde etmek istediği kar marjını koyacak.

Bunları bilmeden öyle kuş gibi ötmeyeceksen hesapla hesapla diye. Şirketler böyle hesap yapar senin zannettiğin gibi değil.
bizim arkadaşın bir oğlu vardı 3 yaşında. ilgi çekmek isteyince karşına geçip bildiği bütün kelimeleri sayıyordu. :)

belirtmiş olduğun şeylerin tcl ile alakası yok. bilkom bir perakende firması. alıyor, genel gider ve kâr ekleyip satıyor. maliyet muhasebesi de roi de detaylıca hesaplanmasına gerek olmuyor.

lg de samsung da alıp kâr koyup satıyorlar. bilkom da. lg ve samsungun kâr marjı güney kore tarafından belirlenir, tcl nin ise Can Irmak ile Fikret Bey tarafından.

lg ve samsung daha düşük kâr belirlerken, bilkom yüksek kâr beklentisinde olduğu için fahiş fiyattan satıyor ürünlerini.

kanka sen vergi oranları hiç bilmiyorsun vergi vergi eklenmiş haliyle alınır örnek 10.000tl ürünse %20 kdv ile 12.000TL ötv de 12.000tl üzerinden alınır trt payı da iki üst üste binen vergili fiyattan alınır bileşik vergi bu
Tekrar ediyorum. "Sen hesapla mesela Almanya'da 557 euroya satılabilen 65q6c, bizim ülkemizden en ucuz nasıl 51.500tl olduğunu. KDV ekle, ötv ekle, trt payını da ekle, damga vergisini de ekle, kültür bakanlık payını da ekle. Almanya'daki %19 vergiyi de ekle hatta bizim ülkedeki vergiye nasıl bizim ülkede 1048 euroya çıktığını göster bana." %40 faiz de ekle.

bişey değil bir şey.
farkındamısın değil farkında mısın?
deliricem değil delireceğim.
türkiyede değil Türkiye'de
nekadar değil ne kadar.
bilale değil Bilal'e.

ya o zaten tcl ile alakalı tcl nin kendi fiyat politikası mı dersin ne dersin bilmem almanya distribitörüne sattığı fiyatla trdeki arasında fark varsa yapacak bir şey yok burada ki olayın bilkom yada x firması umrumda bile değil ben de zamanında arkadaşımın şirketi ile yurtdışından bir markanın distribitörü olmayı denedik denemesek daha iyiydi o kadar şey var ki prosedür ve vergi olarak vazgeçtik. getirince %30 luk kar payı ile yurtdışı fiyatının 2 katına geliyor

tuyada girersen yada televizyon vergi oranı yazarsan googlea ufak bir araştırma ile görürsün
KDV %20 (Almanya %19), ötv %6.7, trt payı %4 başka ne var?

kanka sen vergi oranları hiç bilmiyorsun vergi vergi eklenmiş haliyle alınır örnek 10.000tl ürünse %20 kdv ile 12.000TL ötv de 12.000tl üzerinden alınır trt payı da iki üst üste binen vergili fiyattan alınır bileşik vergi bu
arkadaş diyor ki; 557euro zaten satıcının %19kdv dahil kâr ederek sattığı fiyat. bölü 1,19 çarpı 1,2 yaptığında kdv dahil fiyatı bulursun. üzerine oransal olarak %10 eklersen 620 euro yapar azami. üstelik bu fiyat almanyada satıcının kâr dahil fiyatıdır. satıcı da %30 kâr ediyor dersen, burada bilkomun kârı %100'ü geçer.

Sen biliyorsan sen yaz 3. kişisin bildiğini söyleyen. Almanya fiyatı 550 euro, vergisiz demek ki Almanya fiyatı 446 euro. Bu 446 euroluk tv'yi Türkiye'deki tüm vergileri ekleyerek 1048 euro yap.

arkadaşlar gidin özelden tartışın konuyu kirletiyorsunuz.

100 birim bir üründen sadece 3 basamakta %3 daha fazla vergi çıkardım gümrük+damga ve pul falanda eklersen %40 yapar zaten

Sen biliyorsan sen yaz 3. kişisin bildiğini söyleyen. Almanya fiyatı 550 euro, vergisiz demek ki Almanya fiyatı 446 euro. Bu 446 euroluk tv'yi Türkiye'deki tüm vergileri ekleyerek 1048 euro yap.
kardeşim bak ben x firması falan bilmem vergileri bilirim bir de tcl nin ne kadara getirdiği tr ye daha uygun gelmesi için diğer o senin söylediğin popüler markalar gibi direk olarak burada şirket açması lazım ki aracı olmadan değerlendirelim öteki türlü boş muhabbet senin ki

arkadaş diyor ki; 557euro zaten satıcının %19kdv dahil kâr ederek sattığı fiyat. bölü 1,19 çarpı 1,2 yaptığında kdv dahil fiyatı bulursun. üzerine oransal olarak %10 eklersen 620 euro yapar azami. üstelik bu fiyat almanyada satıcının kâr dahil fiyatıdır. satıcı da %30 kâr ediyor dersen, burada bilkomun kârı %100'ü geçer.
kankacım ben bilmiyor değilim iki de bir açıklama yapma

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-17 175859.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-17 175859.webp
    12.6 KB · Hit: 10
446 euro 'nın %40 vergi eklenmiş hali 624 euro geriye kalan 456euro da Bilkom'un hakkı doğal olarak taş mı yesin.
kanka senden ricam yurtdışından yeni çıkan ve en basitinden bir klavye yada mouse markası ile distribitör olmaya çalış o zaman anlarsın. ha madem pahalı geliyor almayın arkadaşlar yada siz distribitör olun daha uyguna getirin size kazandıralım..

x yada y firması umrumda değil tcl buraya gelip kendisi direk işletme açana kadar bu muhabbetler boşa

Yav ne abuk tipler var bu forumda bunlara laf anlatacağıma sığır beslerim daha iyi.

Gelmiş teknoloji forumunda yaptığım imla hatalarından bahsederek laf ebeliği yapıyor.

He kardeşler he TCL sizi kandırıyor çünkü Tomson Lǐ Dōngshēng in küçükken antalya tatilinde topu inşaata kaçmış o tarihten beri türklere gıcığı var.

Tüm dünyada rekabetçi olmaya çalışırken Türklere kazık atmaya çalışıyor bunlarda mal olduğu için cayır cayır alıyor tv leri…

Bunlar muhtemelen ameriganın oyunlarına faiz lobisine dünyanın 5 aile tarafından yönetildiğine falan inanlarla aynı tipler

Geri