🔥İndirim NEXTSTAR 85 inch - 4K UHD - MiniLED - Google TV 59.500₺

Yukarda hepsini açıkladım. Ben endüstri mühendisiyim. Büyük bir fabrikada da üretim şefliği yapıyorum. Yalın üretimin kitabını ben yazarım merak etme.

Çalıştığım firma %40 ortalama karla ürün sattığı halde her yıl zarar açıklıyor bunu sebebi ne biliyormusu faize giden paralar.

Ben kabaca bi bakkal hesabı yapıyorum benim saymadığım kimbilir ne maliyetler var.

Bilkom bir miktar yüksek karla ürün satıyor olabilir ama kimse kimseyi kandırmıyor.

Her firma özünde rekabetçi olmak pazardan max pay almak ister neden fahiş fiyatla ürün satsın...
Sen hala saçmalamaya devam ediyorsun Bilkom'u savunacağım diye. Senden tek şey istedim Türkiye'deki tüm vergileri kalem kalem koy ve Almanya'da 557euroya satılan tvnin fiyatını 1048 euro yap. KDV koymayacaksın ama Türkiye Almanya kdv oranı %1 farklı.

TCL'nin bu Türkiye'ye özel fiyat politikasını savunun bir kaç kişi var genelde donanımhaber forumlarında geziyorlardı buraya da damlamışlar. Adamların yazdıkları yorumlar ancak para verilerek yazdırılır sırf TCL ve Bilkom'u savunabilmek adına şekilden şekle giriyorlar çok garip yemin ederim. Sırf bilgisayar parçalarına bakacak bile olsan Amerika ve Avrupa'ya göre bizim ülkede ucuza satılan bir sürü bilgisayar parçası var ekran kartından tut monitörüne kadar sanırım amd, nvidia, lian li vs de vergi vermiyor Türkiye'de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hesaplayamadı ve cevap veremedi Bilkom'un paralı elemanı :). Türkiye'de vergi veren tek kurum var o da Bilkom bunu öğrenmiş olduk.

Z

Zaten orada da öyle yazıyor 336 ile 50"i 2880 ile 98"i eşleştireceksin.
Teknoloji sektöründe değilim çok alakasız bi sektörde çalışıyorum. Şirketler nasıl çalışır onu biliyorum senin anlayamadığın şey bu.

gayette hesapladım ve yazdım ama sende anlayabilecek kapasite yoksa benimde yapabileceğim bir şey yok.

kimseyle bir bağım yok evimde tcl tv de yok philips ve samsung var

3 monitörüm var LG samsung ve KTC marka yani TCL ile hiçbir bağım yok

Tek derdim senin her konuya atlayıp boş boş TCL hepinizi kandııyor bak almayada bu para agaaa diye saçma sapan bağırman

İronik olan TCL in konu ile hiçbir alakası yok...

Tvnin miniled ile alakası yok 220 diming zone olsa ne olur olmasa ne olur kaliteli düz qled almak daha mantıklı, miniled bir tv almak istiyorsanız 1000 üzeri karartma bölgesi olan bir tv alın, miniled bir tv alıp oled kalitesi bekleyen varsa diye yazıyorum 4kda 8milyon küsur piksel var aynı kaliteyi miniled de yakalamak içinde 8 milyon küsur miniled olması lazım.

Son düzenleme:
kanka ticari olarak her ürünün vergi kalemi ve oranı farklı bundan dolayı ekran kartı ile televizyon karşılaştırman komik. Bak mesela bu hazır sistem muhabbetindeki vergi oranları değişimi falan var ve konuşuluyor. türkiyedeki her ticari işletme çok ufak bir kar için uğraşacaksa uğraşmamayı tercih eder ki ben olsam bende uğraşmam ufak karlar için niye uğraşıyım ? o yüzden yapacak bir şey yok devletin kendisi bile gümrükten ürün geçsin istemiyor daha fazla vergi almak için ki yurtdışı ürünler 30 dolar o da kargo dahil geçmemek zorunda ki bir şey alasın o fiyata da bir şey kalmadı da neyse
Evet vergi sadece Türkiye'de olan bir şey Avrupa ve Amerika'da vergi yok haklısın.

Sen hala saçmalamaya devam ediyorsun Bilkom'u savunacağım diye. Senden tek şey istedim Türkiye'deki tüm vergileri kalem kalem koy ve Almanya'da 557euroya satılan tvnin fiyatını 1048 euro yap. KDV koymayacaksın ama Türkiye Almanya kdv oranı %1 farklı.
Şirketler nasıl yönetilir para nekadar değerlidir.

Maliyet muhasebesi nasıl yapılır. ROİ nedir faaliyet gideri nedir finansman gideri nedir ebitta nedir

Zerre hiçbişeyden haberin yok ahkam kesiyorsun.

Bak şimdi bilale anlatır gibi son kez anlatıcam sana

TCL in satış fiyatını alacaksın üzerine vergileri koyacaksın bu bilkomun ham maliyeti olacak.

Bilkom bunun üzerine kendi faaliyet giderini koyacak. Sonra kullanacağı paranın finansman giderini koyacak onunda üzerine toplam maliyet üzerinden elde etmek istediği kar marjını koyacak.

Bunları bilmeden öyle kuş gibi ötmeyeceksen hesapla hesapla diye. Şirketler böyle hesap yapar senin zannettiğin gibi değil.

Teknoloji sektöründe değilim çok alakasız bi sektörde çalışıyorum. Şirketler nasıl çalışır onu biliyorum senin anlayamadığın şey bu.

gayette hesapladım ve yazdım ama sende anlayabilecek kapasite yoksa benimde yapabileceğim bir şey yok.

kimseyle bir bağım yok evimde tcl tv de yok philips ve samsung var

3 monitörüm var LG samsung ve KTC marka yani TCL ile hiçbir bağım yok

Tek derdim senin her konuya atlayıp boş boş TCL hepinizi kandııyor bak almayada bu para agaaa diye saçma sapan bağırman

İronik olan TCL in konu ile hiçbir alakası yok...
Cümle aralarına boşluk koyunca yazdığın saçmalıklar bir anlam kazanmıyor onu söyleyeyim sana. Yazdığın boş şeyler de dolu hale gelmiyor. Beni ilgilendiren tek şey şu. TCL 65c6k Almanya fiyatı 557 euro, Türkiye fiyatı 1048 euro. Herkesin kendi beyni var ve yaşadığımız ülkede alışveriş yapıyor. İnsanlar Almanya fiyatı ve Türkiye fiyatına bakarak kendileri karar verebilirler aradaki fiyat farkı makul mu kazık mı diye. Senin Bilkom'u savunmana gerek yok.

Evet vergi sadece Türkiye'de olan bir şey Avrupa ve Amerika'da vergi yok haklısın.
ya birader ne anlatıyorsun allah için ya yurtdışından gelen teknolojik ürünlere kdv+ötv+trtpayı+radyo ve telsiz vs. %40-50 vergi otomatik geliyor dediğin televizyon 550 euro bak dolar değil %40 koyunca ham hali zaten 770 euro ediyor ne anlatıyorsun distribitör + satıcı %30 kazanmayacaksa niye yapsın bu işi senin gibi hayatı boyunca boş konuşan hiçbir işin işletmeciliğinde bulunmayan için demesi kolay bak yeni yıl gelmeden bütün zamlar kapıda şimdiden elektrik zammı garanti artık 1000 tl fatura ödeyen otomatik 2 katını ödeyecek internet-pasaport-ehliyet diğerlerini saymıyorum. şikayet etmen gereken özel şirketler değil bence

Yukarda hepsini açıkladım. Ben endüstri mühendisiyim. Büyük bir fabrikada da üretim şefliği yapıyorum. Yalın üretimin kitabını ben yazarım merak etme.

Çalıştığım firma %40 ortalama karla ürün sattığı halde her yıl zarar açıklıyor bunu sebebi ne biliyormusu faize giden paralar.

Ben kabaca bi bakkal hesabı yapıyorum benim saymadığım kimbilir ne maliyetler var.

Bilkom bir miktar yüksek karla ürün satıyor olabilir ama kimse kimseyi kandırmıyor.

Her firma özünde rekabetçi olmak pazardan max pay almak ister neden fahiş fiyatla ürün satsın...
kredilerin eva ile değerlemesi karşılığı oluşan kur farkları ile oluşan zararın faaliyet karı ile bir alakası yok. merak etme ben de ufak tefek bir şeyler biliyorum.

tcl forumlara pazarlamacıları salıyor ki sürekli aslında fiyatlar uygun yalanını pompalasınlar. yoksa bilkom bu işten fahiş kar ediyor. lg ve samsungtan çok daha fazla para kazanıyor.

her firma pazardan pay almak istemez. azami kar etmek ister. bunu da yapabiliyorsa fahiş fiyatla satarak yapmak ister. zaten şu an da onun için uğraşıyor pazarlamacıları vasıtasıyla.

Yok kardeş arkadaşlar herb0kolog olduğu için senin endüstri mühendisi olup olmaman çok da önemli değil. Her ürünün fiyatına karşılık, sundukları ve kalitesi farklı. Ama televizyon konusunda öyle olmadığını söylüyorlar. Bunların kafasına göre everest mouse ile zowie mouseları aynı fiyattan satılması gerek 🤣. Bu arada ürünün fiyatına göre sundukları bence gayet iyi

Şirketler nasıl yönetilir para nekadar değerlidir.

Maliyet muhasebesi nasıl yapılır. ROİ nedir faaliyet gideri nedir finansman gideri nedir ebitta nedir

Zerre hiçbişeyden haberin yok ahkam kesiyorsun.

Bak şimdi bilale anlatır gibi son kez anlatıcam sana

TCL in satış fiyatını alacaksın üzerine vergileri koyacaksın bu bilkomun ham maliyeti olacak.

Bilkom bunun üzerine kendi faaliyet giderini koyacak. Sonra kullanacağı paranın finansman giderini koyacak onunda üzerine toplam maliyet üzerinden elde etmek istediği kar marjını koyacak.

Bunları bilmeden öyle kuş gibi ötmeyeceksen hesapla hesapla diye. Şirketler böyle hesap yapar senin zannettiğin gibi değil.
Hayatımda bu kadar uzun cümle yazıp bu kadar boş konuşan bir insan görmedim yemin ederim. Eğer yazdığın kelimelerin altında kırmızı bir çizgi çıkıyorsa o yazdığın kelimeyi yanlış yazıyorsundur çok bilgili Bilkom savunucusu endüstri mühendisi kardeş.

Tvnin miniled ile alakası yok 220 diming zone olsa ne olur olmasa ne olur kaliteli düz qled almak daha mantıklı, miniled bir tv almak istiyorsanız 1000 üzeri karartma bölgesi olan bir tv alın, miniled bir tv alıp oled kalitesi bekleyen varsa diye yazıyorum 4kda 8milyon küsur piksel var aynı kaliteyi miniled de yakalamak içinde 8 milyon küsur miniled olması lazım.
Bütçeyi 3 katına (belki de daha fazlasına) çıkaracak olsak OLED tercih ederdik hocam.

ya birader ne anlatıyorsun allah için ya yurtdışından gelen teknolojik ürünlere kdv+ötv+trtpayı+radyo ve telsiz vs. %40-50 vergi otomatik geliyor dediğin televizyon 550 euro bak dolar değil %40 koyunca ham hali zaten 770 euro ediyor ne anlatıyorsun distribitör + satıcı %30 kazanmayacaksa niye yapsın bu işi senin gibi hayatı boyunca boş konuşan hiçbir işin işletmeciliğinde bulunmayan için demesi kolay bak yeni yıl gelmeden bütün zamlar kapıda şimdiden elektrik zammı garanti artık 1000 tl fatura ödeyen otomatik 2 katını ödeyecek internet-pasaport-ehliyet diğerlerini saymıyorum. şikayet etmen gereken özel şirketler değil bence
Arkadaşın demek istediğini ben açıklayayım lg samgun vs tv lerini ülkemizde yurt dışı fiyatlarıyla aynı seviyede satıyor, tcl avrupada %50 daha ucuz demek istiyor aynı algıları vergileri lg samsungda veriyor, arakdaşında kaçırdığı nokta şu tclin buradaki handikapı çine ekstra bir gümrük verigisi mevcut ve lg samsung gibi bölgesel fiyatlandırma yapıp fiyatları dengeleyemiyor yada dengelemek istemiyor.

Bütçeyi 3 katına (belki de daha fazlasına) çıkaracak olsak OLED tercih ederdik hocam.
Bende onu diyorum zaten, bütçen varsa oled al bütçen yoksa miniled ayağına gidipte bu ürünü alma onun yerine daha kaliteli aynı bütçede düz qled al seni daha çok mutlu eder

%40-%50 vergiyi nasıl bulduğunu teker teker yazabilir misin? Kdv eklememen gerekiyor Almanyadaki kdv de %19.

Geri