Neler Yeni

Niçin Macbook ve Niçin iMac?

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Ben ya Google Drive kullanıyorum ya da type_c girişiyle hallediyorum.
masaüstü kullanıyorum typce c yok :D google drive kullanmıyorum icloud kullanıyorum macbook olsa bunlar iphone kullanan biri için hep + şeyler

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
masaüstü kullanıyorum typce c yok :D google drive kullanmıyorum icloud kullanıyorum macbook olsa bunlar iphone kullanan biri için hep + şeyler
Sırf bu dertler için 10K TL fazladan saymak zorunda kalmasaydık ya :)

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
Sırf bu dertler için 10K TL fazladan saymak zorunda kalmasaydık ya :)
uzun ömürlülük için de verilebilir. ki iphone'u yeni alan biri olarak android telefonların orta segmentindeki telefonlarından bezdim ve gidip 11 aldım(apple orta segmenti). bu pc içinde geçerli olabilecek bir sebep bence. leptopların ortak kaderi ısınması. m1 çipli olan macbook larda ısınma yok diye biliyorum veya neredeyse yok diye biliyorum. render performansı vs de güzel.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
Anladık şimdi Macbook ve iMac iş için fakat daha ucuza Macbook gibi iMac iş için ideal donanımda windows işletim sistemli bir bilgisayar almak daha mantıklı değil mi? Sebebi nedir insanların o kadar para verip bu cihazlara yönelmesinin?
-Marka algısı
-Sunduğu özellikler
-İşletim sisteminin sunduğu özellikler
-Donanımların işletim sistemi ile stabil çalışması
-Apple alınca gelen o tatlı çalışma isteği
-Çünkü macbook you know?
-Ekranın sunduğu yüksek renk uzayı ve görüntü kalitesi
-M1 işlemciler ile daha da sessizleşen ve ısınmayan yeni komforlar
-Uzun giden şarj süresi
-Hoparlör kalitesi gerçekten güzel ama daha iyi olan laptoplarda vardır belki onu bilmiyorum
-Kompakt ve ince tasarım

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Anladık şimdi Macbook ve iMac iş için fakat daha ucuza Macbook gibi iMac iş için ideal donanımda windows işletim sistemli bir bilgisayar almak daha mantıklı değil mi? Sebebi nedir insanların o kadar para verip bu cihazlara yönelmesinin?
macbook ve imac iyi cihazlar çünkü apple ın kendi işletim sistemi var bu sayede işlemcilerine ve donanımlarına özel optimizasyonu daha iyi yapabiliyor birde adamlar yazılım ve programlara bayağı yatırım yapıyor böylece daha iyi sonuç alıyolar ve m1 / m2 gibi işlemciler iş için bayağı güçlü ve akıcılar

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,539
İsim
Olcay akbulut
-Marka algısı
-Sunduğu özellikler
-İşletim sisteminin sunduğu özellikler
-Donanımların işletim sistemi ile stabil çalışması
-Apple alınca gelen o tatlı çalışma isteği
-Çünkü macbook you know?
-Ekranın sunduğu yüksek renk uzayı ve görüntü kalitesi
-M1 işlemciler ile daha da sessizleşen ve ısınmayan yeni komforlar
-Uzun giden şarj süresi
-Hoparlör kalitesi gerçekten güzel ama daha iyi olan laptoplarda vardır belki onu bilmiyorum
-Kompakt ve ince tasarım

Macbook pro m1 16 gb ram olan modeli 1-2 hafta kadar kullandım ve gerçekten çok güzel yani gerçekten al benili bir cihaz özellike touchbar olayını çok beğendim, lakin bi türlü alışamadım bir an önce masaüstüne geçmek istedim.

Kullandığım süre boyunca kendi bilgisayarımdan farklı olarak render süresi, akıcılık, ekran kalitesi en çok fark eden şeylerdi

oyun oynamıyor olsam ve laptop alma ihtiyacım olsa net macbook alırdım, yanında güzel bi monitör bitti gitti

Gagguş

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
259
İsim
Ali Cabbar
Ya estağfurullah ben sana ithafen söylemedim :) Genel olarak konuştum. Yanlış anlaşılma olmasın. Maalesef kurumsal büyük bir şirkette çalışıyorum. Aynı düzeyde Dell lrnovo ve Mac cihazlar var. 3 markadan birini seçiyoruz ve zimmetimize alıyoruz cihazları. Bulunduğum birim özellikle güvenlik ve performans tarafında kayıp yaşanmaması adına Mac almamızı söylüyor örneğin. Normal günlük hayatta dediğin doğru olabilir. Gidip Linux bir telefon birde bilgisayar alıp rahatça takılabilirsin ama benim düzeyi de maalesef buna pek imkanın olmuyor.

Bazı değişmeyecek gerçekler var Apple ile Diğerlerini ayıran. Bu da bunlardan biri. İkimiz farklı kulvarlardan konuştuğumuz için belkide farklı gibi geliyor anlattıklarımız.
Hocam şimdi iş ayrı özel hayat ayrı. Benim işim gereği şirketim bana da Apple cihaz gönderdi bir süre kullandım ama bana uygun olmayınca tekrardan kendi laptopuma döndüm. Eğer ki şirketiniz size veriyorsa alınır ve kullanılır benim bahsettiğim normal bir kullanıcı için geçerli. Tabi isteyen istediğini alır sadece kendi fikrimi beyan ettim. Size yazdığım sıra ben de hastanede sıra bekliyordum sıkıntıdan size çattım sanırım. Kusura bakmayın.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
macbook ve imac iyi cihazlar çünkü apple ın kendi işletim sistemi var bu sayede işlemcilerine ve donanımlarına özel optimizasyonu daha iyi yapabiliyor birde adamlar yazılım ve programlara bayağı yatırım yapıyor böylece daha iyi sonuç alıyolar ve m1 / m2 gibi işlemciler iş için bayağı güçlü ve akıcılar
Windows ve diğer işlemci üreticilerinin falan eli armut mu topluyor o zaman?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Windows ve diğer işlemci üreticilerinin falan eli armut mu topluyor o zaman?
hayır windovs da programlarda iyi ama apple ürünleri kadar değil nede olsa apple kendi çıkardığı ürünlerine kendi işletim sistemi sayesinde daha kısa sürede daha iyi performans artışı sağlayabiliyor windovs da ise amd intel vs. var windovs bu konularda apple a göre geride

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
hayır windovs da programlarda iyi ama apple ürünleri kadar değil nede olsa apple kendi çıkardığı ürünlerine kendi işletim sistemi sayesinde daha kısa sürede daha iyi performans artışı sağlayabiliyor windovs da ise amd intel vs. var windovs bu konularda apple a göre geride
doğru evet olsun yine de beni götürüyor windows bir sıkıntı yaşamıyorum açıkçası artık ne kadar fark yaratıyorsa bu olay aralarında
Mesaj otomatik birleştirildi:

şu ülkede macbooklar 10k altında falan satılsa ben tercih ederdim açıkçası

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Hocam şimdi iş ayrı özel hayat ayrı. Benim işim gereği şirketim bana da Apple cihaz gönderdi bir süre kullandım ama bana uygun olmayınca tekrardan kendi laptopuma döndüm. Eğer ki şirketiniz size veriyorsa alınır ve kullanılır benim bahsettiğim normal bir kullanıcı için geçerli. Tabi isteyen istediğini alır sadece kendi fikrimi beyan ettim. Size yazdığım sıra ben de hastanede sıra bekliyordum sıkıntıdan size çattım sanırım. Kusura bakmayın.
Estağfurullah, benim söylemim de direkt size ithafenmiş gibi olmuş zaten. Parasında değilim işin. Ederinin maalesef üzerinde tüm cihazları ama ortada da gerçekler var dediğim gibi.

Geçmiş olsun bu arada.

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Sadece kısa bir süre Macbook Air kullanmış birisi olarak marka algısı çok ön planda diye düşünüyorum. Uzun yıllardır ülkemizde Apple ürünlerine yönelik bir dokunulmazlık var gibi. Evet ürünleri çok şık, kaliteli ve iyi hissettiriyor ama ederinden fazla bir fiyat etiketi var bence 🤷🏻‍♂️ Ortamlarda iyi iş yapar ama ben alacak olsam yine Windows bir laptop alırdım 😁😁

Maykıl

80+ Silver
havalı(!)
daha güvenli ve arkadasim gibi oyun oynamaktan sıkılıp m2 ciplere yonelmek icteyen insanlar var

Top Bottom