Neler Yeni

Nitro 5 A515-55 Laptop soğutucu önerisi

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
1 haftalık sanırım ilk test ettiğim zaman da ısınıyordu(aıda64'te testi açar açmaz CPU 94-96 derece görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam). GPU ve CPU'yu yükte 10 derece düşürmese de olur ama pil, anakart, SSD hatta klavyeyi bile ısıtıyor. yandan attığı dokunsan 4.4K RPM dönen GPU fanı sağda fare tutuyorsanız el yakıyor havası. Alt taraf kasa yalıtkan olduğundan etki eder mi emin değilim ama hiç yoktan iyi yani fan gürültüsünü azaltsa bile yeter. 10300H undervoltlu kullanıyorum en fazla 0.1v düştü ama biraz etki etti. GPU yükte değilken CPU max 90-95 falan görüyordu sanırım yer yer throttle yapıyor 3.9-4 GHz bandına dolaşıyor. timespy yükleyip test yaparım çünkü GPU'nun 75W görebilidğinden şüpheliyim bannerlorda baktım 60W kullanınca(nvıdıa uygulamasında öyle gözüküyor) 80-90'ları görüyor. Bu arada şuan pilde kullanıyorum CPU 25W güç limiti var 70 derece görmüyor CPU yükte 3.2 GHz.
4.2GHz'de 2600-2700 bandında alıyorum normalde çoklu çekirdekte. Sıkıntı ekran kartı yükte iken sistemin çıldırması.
Hmm ürünü iade etmek istiyor musunuz ? İade ederseniz uğraşmamış oluruz. 10. nesil H işlemciler ısınma sorunlu zaten ama gördüğünüz değerler saçmaymış. Tahminim https://www.epey.com/laptop/acer-nitro-5-an515-55-5988.html şu pc.

Ha derseniz iade edemem, bana özelden ulaşın detaylı inceleme yapalım.

Hermitus

80+ Bronze
2 kez degistirdim macunu, son degistirdigim yaklasik 3 ay onceydi, ikisinde de Thermal Grizzly Kryonaut surdum. Su an benim icin onemli degil bu degerler, yeni sistemimi topladigim icin bu laptop yasayabildigi kadar yasasa yeter acikcasi.

Alıntıyı görüntüleNe yuk altinda ne de bosta, internette takiliyorum sadece.
hocam boşta kullanırken hangi moddasınız? yüksek performans modunda falansanız turbo boost açıktır bu yüzde ısınıyor olabilir.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
Mustafa Enes Bulut
dostum bende omen 15 var cıddı dıyorum zalman ns 2000 aldım cok onerdıler laptopun ısınnmasını gram azalmtadı @HmzaY da şahidim işe yaramıo onun yerınde ryzen controller den cpu derecesını ayarla ben 85 e sabıtledım fps dususu falan da yasamadım su anda cayır cayır oynuyorum ıstersem 80 e de cekerım ama ıslemcı frekans kısıyor bu sefer de ısınmamak ıcın
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum bende omen 15 var cıddı dıyorum zalman ns 2000 aldım cok onerdıler laptopun ısınnmasını gram azalmtadı @HmzaY da şahidim işe yaramıo onun yerınde ryzen controller den cpu derecesını ayarla ben 85 e sabıtledım fps dususu falan da yasamadım su anda cayır cayır oynuyorum ıstersem 80 e de cekerım ama ıslemcı frekans kısıyor bu sefer de ısınmamak ıcın
hatta bugun ıade ıcın kargoya verdim

ıntelmıs senınkı kb

Hermitus

80+ Bronze

Hocam kargoyu siz mi ödediniz? ödediyseniz ne kadar tuttu?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Hmm ürünü iade etmek istiyor musunuz ?
13.5K'ya aldım iade etsem bir şey alınabileceğini sanmıyorum :D GPU tarafındaki ısınma ve ses sorunu çözülse aslında iyi. soğutucu en azından diğer parçalar için etki etmez mi? Fan kontrol sisteminin 70 derece bandında uçak olması sanırım lenovoda falan da var yani mecbur katlanacaz sese bu fiyat bandında. Kasa soğusa bile iyi. üst taraflar adaptörün bağlandığı yerler dokunulamayacak seviyede. birkaç ayda anakart veya bataryayı elimize almayalım.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
13.5K'ya aldım iade etsem bir şey alınabileceğini sanmıyorum :D GPU tarafındaki ısınma ve ses sorunu çözülse aslında iyi. soğutucu en azından diğer parçalar için etki etmez mi? Fan kontrol sisteminin 70 derece bandında uçak olması sanırım lenovoda falan da var yani mecbur katlanacaz sese bu fiyat bandında. Kasa soğusa bile iyi. üst taraflar adaptörün bağlandığı yerler dokunulamayacak seviyede. birkaç ayda anakart veya bataryayı elimize almayalım.
Uğraşalım diyorsanız özelden ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler

ıntelmıs senınkı kb
thorttlestop ile 3.8 GHz'e falan kısıtlayınca CPU çözülüyor denebilir ama GPU tarafı da sıkıntı ve cpuyu ısıtıyor uzakta olmasına rağmen. timespyı silmişim net test yapamıyorum ama bannerlorda nvıdıa uygulamasından baktım 60W bandında 80-85 dereceleri geçiyor 80-90 bandında sabit değil. Daha 75W kullandığını görmedim. GPU fan 70 derece bandında çığlık atıyor.

Son düzenleme:

quik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Enes
hocam boşta kullanırken hangi moddasınız? yüksek performans modunda falansanız turbo boost açıktır bu yüzde ısınıyor olabilir.
1662412947476.png

Bunlardan bahsediyorsan ikisi de dengeliye ayarli su anda. CPU hala max hizina cikmaya calisiyor, ThrottleStop ile limitlemem mumkun fakat dedigim gibi artik umrumda degil, laptop elime gectiginde bostayken 70 derecelere cikiyordu, stok ayarlarinda bunu yasatmamasi lazim zaten, yasattigi icin underclocking tarzi cozumlere basvurmam gerekti gecmiste.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
  • Beğen

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,197
İsim
Mustafa Enes Bulut
thorttlestop ile 3.8 GHz'e falan kısıtlayınca CPU çözülüyor denebilir ama GPU tarafı da sıkıntı ve cpuyu ısıtıyor uzakta olmasına rağmen. timespyı silmişim net test yapamıyorum ama bannerlorda nvıdıa uygulamasından baktım 60W bandında 80-85 dereceleri geçiyor. Daha 75W kullandığını görmedim. GPU fan 70 derece bandında çığlık atıyor.
80-85 ı gecen gpu mu

thorttlestop ile 3.8 GHz'e falan kısıtlayınca CPU çözülüyor denebilir ama GPU tarafı da sıkıntı ve cpuyu ısıtıyor uzakta olmasına rağmen. timespyı silmişim net test yapamıyorum ama bannerlorda nvıdıa uygulamasından baktım 60W bandında 80-85 dereceleri geçiyor. Daha 75W kullandığını görmedim. GPU fan 70 derece bandında çığlık atıyor.
bende bannerlord da gpu 70 cpu da 85 e sabit

• Beğen

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Alıntıyı görüntüle
Bunlardan bahsediyorsan ikisi de dengeliye ayarli su anda. CPU hala max hizina cikmaya calisiyor, ThrottleStop ile limitlemem mumkun fakat dedigim gibi artik umrumda degil, laptop elime gectiginde bostayken 70 derecelere cikiyordu, stok ayarlarinda bunu yasatmamasi lazim zaten, yasattigi icin underclocking tarzi cozumlere basvurmam gerekti gecmiste.
Macun değiştikten hemen sonra da mı bu haldeydi?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Alıntıyı görüntüle
CPU ısınıyorken 2km uzaktaki GPU fanı neden 6000 RPM dönüyor bu laptopta ben anlamadım. dahili kartı kullanıyorken bile son hızda dönüyor 😃 birde sistem bir süre yüke girdikten sonra %0 kullanımda bile çok ısınıyor sıcaklık düşmüyor.

Top Bottom