HmzaY
80+ Gold
Dahası
Hmm ürünü iade etmek istiyor musunuz ? İade ederseniz uğraşmamış oluruz. 10. nesil H işlemciler ısınma sorunlu zaten ama gördüğünüz değerler saçmaymış. Tahminim https://www.epey.com/laptop/acer-nitro-5-an515-55-5988.html şu pc.1 haftalık sanırım ilk test ettiğim zaman da ısınıyordu(aıda64'te testi açar açmaz CPU 94-96 derece görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam). GPU ve CPU'yu yükte 10 derece düşürmese de olur ama pil, anakart, SSD hatta klavyeyi bile ısıtıyor. yandan attığı dokunsan 4.4K RPM dönen GPU fanı sağda fare tutuyorsanız el yakıyor havası. Alt taraf kasa yalıtkan olduğundan etki eder mi emin değilim ama hiç yoktan iyi yani fan gürültüsünü azaltsa bile yeter. 10300H undervoltlu kullanıyorum en fazla 0.1v düştü ama biraz etki etti. GPU yükte değilken CPU max 90-95 falan görüyordu sanırım yer yer throttle yapıyor 3.9-4 GHz bandına dolaşıyor. timespy yükleyip test yaparım çünkü GPU'nun 75W görebilidğinden şüpheliyim bannerlorda baktım 60W kullanınca(nvıdıa uygulamasında öyle gözüküyor) 80-90'ları görüyor. Bu arada şuan pilde kullanıyorum CPU 25W güç limiti var 70 derece görmüyor CPU yükte 3.2 GHz.
4.2GHz'de 2600-2700 bandında alıyorum normalde çoklu çekirdekte. Sıkıntı ekran kartı yükte iken sistemin çıldırması.CPU-Z Benchmark for Intel Core i5-10300H (8T) - CPU-Z VALIDATOR
Best CPU performance - 64-bit - January 2025valid.x86.fr
Ha derseniz iade edemem, bana özelden ulaşın detaylı inceleme yapalım.