Niye düşük fps alıyorum

Reaksiyon skoru
55
arkadaşlar ben itopyadan pc almıştım 7700xt 7600 ama performansları bana düşük gibime geliyor lolde 200 sabitliyorum ama bi ekran paylaşıyorum discordda 170 lere 150 lere kadar düşüyor orta ayarlarda gta 5te yüksek rt de 90 100 fps alıyorum bu iyi mi? expo vs açıkmı bilmiyorum bıos güncel değil güncellenmiyor sam açık basit ayarlar varsa nasıl yapılıyor yardımlarınızı bekliyorum şimdiden yardım edenlere teşekkürler

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    29.4 KB · Hit: 52
arkadaşlar ben itopyadan pc almıştım 7700xt 7600 ama performansları bana düşük gibime geliyor lolde 200 sabitliyorum ama bi ekran paylaşıyorum discordda 170 lere 150 lere kadar düşüyor orta ayarlarda gta 5te yüksek rt de 90 100 fps alıyorum bu iyi mi? expo vs açıkmı bilmiyorum bıos güncel değil güncellenmiyor sam açık basit ayarlar varsa nasıl yapılıyor yardımlarınızı bekliyorum şimdiden yardım edenlere teşekkürler
amd içinden hyperx aktif et
görev yöneticisini aç bellek kısmından bellekler kaç mhz çalışıyor bak
oyunda iken ekran açıp ısısını takip et fpsi sabitleyip sonra var olan görüntüyü başka ekranda yayınlamaya başlarsan düşme elbette olur ama bu kadar kırpılması mantıklı gelmedi

2k mı

Güç ayarlarını falan kontrol et.
Discord da donanım hızlandırmayı kapat.

kioxia kingston expo 5600mhz 36cl mi ne vardı sanırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hyperx i komple mi aktif edeyim hocam
amd içinden hyperx aktif et
görev yöneticisini aç bellek kısmından bellekler kaç mhz çalışıyor bak
oyunda iken ekran açıp ısısını takip et fpsi sabitleyip sonra var olan görüntüyü başka ekranda yayınlamaya başlarsan düşme elbette olur ama bu kadar kırpılması mantıklı gelmedi
hocam yeni 2k ya geçtim ama o fotoğrafı attığımda 1080p ydi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-07 234848.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-07 234848.webp
    36.4 KB · Hit: 18
kioxia kingston expo 5600mhz 36cl mi ne vardı sanırım

hyperx i komple mi aktif edeyim hocam

hocam yeni 2k ya geçtim ama o fotoğrafı attığımda 1080p ydi
Ramlerin defaultta çalışıyor expo açman lazım ki 5600 cl36 olsun hyperxi zaten ana ekranda tek tıkla aktif ediliyor onu aktif et SAM ayarlarını düzelt yeterli olur 1080pde olduğun içinde oluyor olabilir o düşüş 2Kda tekrar bak

pc yi aldım sistem kuruldu bios güncel değil dediğim gibi güncelleyemiyorum hata veriyor ve performansı normalden düşük gibi geliyor

ramin 5600 ise 4800 çalışmaması lazım default olduğunu oradan anlayabilirsin

pc yi aldım sistem kuruldu bios güncel değil dediğim gibi güncelleyemiyorum hata veriyor ve performansı normalden düşük gibi geliyor
Biosu neden güncelleyemiyorsun

Ramlerin defaultta çalışıyor expo açman lazım ki 5600 cl36 olsun hyperxi zaten ana ekranda tek tıkla aktif ediliyor onu aktif et SAM ayarlarını düzelt yeterli olur 1080pde olduğun içinde oluyor olabilir o düşüş 2Kda tekrar bak
hocam bios güncel değil güncellenmiyor ve expo açarsam monitöre yayın gitmez diye endişe ediyorum çünkü geçen secure bootu açtım kapattım mı ne oldu anakart cmos verdi hata

ramin 5600 ise 4800 çalışmaması lazım default olduğunu oradan anlayabilirsin

Biosu neden güncelleyemiyorsun
bios ıd checker
diye hata veriyordu

sistem it radeonun sistemiydi

hocam bios güncel değil güncellenmiyor ve expo açarsam monitöre yayın gitmez diye endişe ediyorum çünkü geçen secure bootu açtım kapattım mı ne oldu anakart cmos verdi hata

bios ıd checker
diye hata veriyordu

sistem it radeonun sistemiydi
yanlış dosya ile update etmeye çalışıyorsun sistem bilgisini açıp anakartın tam adını yaz bi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-07 235522.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-07 235522.webp
    36.6 KB · Hit: 8
onu tam bilmiyorum hocam bi 20 dk ya bakıp atsam olurmu çok derinlerde kutusu

Geri