Neler Yeni

No sinyal hatasının ardından Bios sorunu

Arkadaşlar gece bilgisayarı oyun indirmek için açık bırakmıştım sabah no sinyal hatası verdi onu yeni bir hdmı kablosu takarak çözdüm gibi ama bilgisayar açılınca direkt biosa attı ve bios bozuk hiç bir şey yapamıyorum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar gece bilgisayarı oyun indirmek için açık bırakmıştım sabah no sinyal hatası verdi onu yeni bir hdmı kablosu takarak çözdüm gibi ama bilgisayar açılınca direkt biosa attı ve bios bozuk hiç bir şey yapamıyorum
F2'ye basınca sorun devam ediyor mu? Eğer ediyorsa F10 tuşunu da basıp çıkmayı dene bakalım eğer olmazsa kasayı kapat BIOS'u sıfırlayım.

Roxced

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Burak Bekar
Agam benzer sorun bende vardı görüntü gelmiyor no signal diyordu ramlerin slotunu değişerek çözdüm bir dene istersen.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
F2'ye basınca sorun devam ediyor mu? Eğer ediyorsa F10 tuşunu da basıp çıkmayı dene bakalım eğer olmazsa kasayı kapat BIOS'u sıfırlayım.
Hocam bios dan çıktım ama çıkarken yanlışlıkla bazı ayarları değiştirdim galiba

Birde tekrar Bios a girince videodaki gibi oluyor hocam bios hala bozuk

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,874
İsim
Emre Zengin
Hocam bios dan çıktım ama çıkarken yanlışlıkla bazı ayarları değiştirdim galiba

Birde tekrar Bios a girince videodaki gibi oluyor hocam bios hala bozuk
BETA BIOS kurulu belki ondan kaynaklı bir sorun olabilir. Q-Flash'a girebilirsin büyük ihtimalle. Bir BIOS'u güncelle bakalım:
1) Elinizde 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h/support#support-dl) buradan F64 BIOS sürümünü indirin. İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkartın.
3) Klasöre çıkarttıktan sonra içindeki B450MS2H.F64 dosyasını flash belleğin içine atın.
4) İçine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp durmadan delete tuşuna basıyoruz. BIOS ekranı geldikten sonra basmayı bırakıyoruz. BIOS ekranının en alt sağında Q-Flash butonuna basıyoruz ya da F8 tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda Update BIOS diyoruz. Ondan sonra bir ekran daha geliyor ve o ekranda B450MS2H.F64 BIOS dosyasını göreceksiniz, onu seçin ve BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olmasın ve flash bellek yerinden oynamasın!

Top Bottom